Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kuleczka25

zaniedbane cieżarówki

Polecane posty

ostatnio widziałam w markecie młode dziewczyny w ciazy ale co zwróciło moja uwage to zaniedane włosy....widac ze niemyle, tłuste, przyklepniete, jak wstała ran tak wyszła z domu ! strasznie to wyglda, a do tego zero lekkiego makijarzu, co napewno porawiłoby wyglad skóry i te włosy, okropnosc wiele dba o siebie nie powie....ale tez wiele olewa to jak wyglada, jak sie chce wyjsc do ludzi to trzeba jakos wygladac, niminum wygladu estetycznego obowiazuje,,,chyba ze sie myle

Gość bobo bobo
wyobraz sobie, ze makijaz pisze sie przez "ż" a nie przez "rz" :) Poza tym jak bedziesz juz taka "ciezarowka" i bedziesz nosic w sobie 10-15, a moze i wiecej kg, i z powodu zmian hormonalnych zacznie Ci sie przetluszczac cera i wlosy, i jak bedziesz marzyc o tym, zeby juz urodzic, to wtedy zacznij wypowiadac sie na temat wygladu ciezarnych kobiet.Zobaczysz, czy rzeczywiscie jest tak latwo i czy makijaz jest wtedy najwiekszym marzeniem przed zakupami.

bobo bobo nie zgadzam sie z Toba. Ja cala ciaze bardzo o siebie dbam. Przytylam juz 16,5 kg (pomimo tego, ze sie pilnuje). Ale codzien myje wlosy, zawsze mam starannie zrobione paznokietki. I jak wychodze to mam delikatny makijaż. I widzac u gina albo wmiescie zaniedbane ciezrowki to az mi ciarki przechodza. Najlepiej wtedy sie zaniedbac?? Ja tez mam kg na plusie. tez mi ciezko. Pracuje normalnie. Ale mam czas, aby dbac o siebie. Bo wtedy ja mam sama lepsze samopoczucie. I inaczej sie w lustro patrzy. A do tego maz zawsze mowi, ze w ciazy pieknie wygladam. Kwestia podejscia kobiety. Ale uwazam, ze te ktore sobie odpuszczaja dbanie w ciazy popoelniaja ogromny OGROMNY blad...

A nie widziałaś nigdy kobiet nie bedących w ciąży z tłustymi włosami? Nie sądzę, by kobieta, która dba o siebie nagle w ciąży przestała je myć :o

Gość bobo bobo
no dobrze, ale sa kobiety , ktore roznie znosza ciaze. Ja nie twierdze, ze nie maja o siebie dbac, ale nie zawsze musza wygladac idealnie.

bobo bobo ja to rozumiem. 1,5 mies lezalam na podtrzymaniu. I wiem co to znaczy roznie znosic ciaze. Ale wierzcie mi, ze duzo dziewczyn odpuszcza ten czas. widze u gina jak jestem. Ale sa kobietki, ktore sa sliczne w ciazy. Bo pomimo ciezaru i fatalnego samopoczucia lubia o siebi dbac. Nio ja tam uwazam, ze jak sie chce to mozna :)

Gość bobo bobo
pewnie ze mozna, ale moim zdaniem to tez zalezy od przyzwyczajen, wiec nie mozna mowic zaniedbane ciezrowki, bo nie wiadomo czy te kobiety na codzien tez dbaja o siebie czy nie.A jesli nie dbaja na codzien , to tym bardziej w ciazy nie beda dbaly o wlosy. Ja osobiscie widuje raczej zadbane kobietki w ciazy.

Gość bobo bobo
zycze milego dnia i znikam :)

bobo bobo masz racje. Nie wiadomo jakie mialy podejscie do swojego wyladau przed ciaza. moze tez im total nie zalezalo. A w ciazy to juz mialy usprawiedliwienie :)

Gość _d_
TO ja Wam powiem, ze nigdy nie mialam problemow z cera, z przetluszaczjacymi sie nadwyraz wlosami. I trymestr to byla katorga - walka z pryszczami i lamiacymi sie paznokciami i w ogole straszne. Wszycy mi mowili - poczekaj na II trymestr wszysstko sie unormuje, beziesz miala znow gladka skore... Hmm... 23 tydz. juz prawie za mna. A ja umyje wlosy rano a wieczor wygladaja jakbym ich nie myla z tydzien... Na twarz naloze peeling i super jest na dwie gora trzy godziny... No i do tego te wysieki z piersi... Super zapaszek... To prawda, ze niektore kobiety w ogole o siebie nie dbaja (nawet jak nie sa w ciazy) i mnie tez sie to rzuca w oczy. Ale popatrzcie na te kobiety troche wyrozumialszym okiem... Prosze, bo nie zawsze jestem w stanie zadbac o siebie tak jak przed ciaza... Pozdrawiam! :)

Gość migiooo
Ciąża to nie wymówka, trzeba sie myc i dbac o siebie, ja nie wyobrażam sobie jak to można nie być w stanie czegoś robić w ciżąy, ja przytyłam prawie 20 kg i dałam rady wszystko robić, wręcz miałam chęć.

Gość migiooo
Ciąża to nie wymówka, trzeba sie myc i dbac o siebie, ja nie wyobrażam sobie jak to można nie być w stanie czegoś robić w ciżąy, ja przytyłam prawie 20 kg i dałam rady wszystko robić, wręcz miałam chęć.

Gość _d_
Aha zapomnialam napisac, ze w ciazy poki co przytylam 3 kg :) czyli wlasciwie wcale...

Wyobraź sobie, że można NIE MÓC czegoś w ciąży robić. Leżałam prawie 4 miesiące plackiem. Wstawałam tylko do toalety i po to by się umyć. W szpitalu, nawet to robiłam ukradkiem, żeby lekarz nie widział.

ja beda w ciazy dbam o siebie poniewaz chce sie podbac przedewszystkim sobie i swojemu ukochanemu ,chce tez zeby ludzie nie gadali ze jak w ciazy to ze zaniedbana .Dbam oczywiscie w miare swoich mozliwosci bo dbanie o siebie w ciazy jest bardziej klopotliwe niz normalnie nie mowie o zwyklych zabiegach typu mycie wlosow ukladanie mrobienie makijazu .Mowie o tym ze ja np.majaac pasemka ,bedac w 6 miesiacu nie moge sobie zafarbowac odrostow bo ponoc amoniak szkodzi dla ciazy ,teraz tak na solarium isc nie mozna to cera pozostaje blada...jedynie puder pomoze..a jesli chodzi o ciuchy to mi akurat jestszkoda wydawac pieniedzy na ciuchy ciazowe .mama z 2-3 pary spodni z 2-3 bluzki i niestety chodze w tym caly czas ,tak samo musialam zrezygnowac z butow na obcasie..takze nie patrzcie tak krytycznie na kobiety w ciazybo procz ladnego makijazu i umytych wloswo nie wiele moga sobie jeszcze zaoferowac

Witam. Ja uważam, że wiele kobiet nie dba o siebie w ciązy min dlatego , iż uważają, że w tym czasie mozna sobie po prostu odpuścić. I często nagle z pięknych zadbanych lasek robią sie tłuste, spocone babony. Mamusia z tesciową wpychaja jedzonko pod nos a cężarówki jedzą, piją colę, zajadają się ciachami i puchną. Niestety wiele moich koleżanek w ciązy się po prostu zapuściło z lenistwa!! Nie mówię o sytuacjach wyjatkowych , gdy kobietka jest chora, musi leżeć w czasie ciąży ale mówię o normalnej, zdrowej dziewczynie. Ja byłam w ciąży 17 lat temu i nc mnie tak nie rozwścieczało jak zaniedbane babska w ciązy. Przytyłam 7 kg a dietę ścisle ustalił mi ginekolog , nie zrobił mi się ani jeden rozstęp, byłam zawsze zadbana, w makijażu, paznokcie zadbane i uważam, że ciąża absolutnie ne jest pretekstem by \"zapomniec\" o posiadaniu lustra. Jedyny dzień kiedy nie zrobiłam sobie makijażu to był dzień po porodzie a potem już codzennie byłam elegancka. Teraz gonię moje młodsze koleżanki, które są w ciąży, dokuczam, gdy sie obżerają, zabraniam picia coli innych gazowanych świństw i wiem, że mi za to kiedys podziękują. Pozdrawiam was, dbajcie o siebie dziewczyny. Hanna

Gość to nie tak
a ja mimo tego ze codziennie próbuje wyglądać jak człowiek to i tak wygladam na zaniedbaną. codziennie rano biorę prysznic, nyje wlosy staram sie ubrac dośc ładnie niestety nie jestem bogata i nie stać mnie na super ciążowe ciuchy - makijażu nie robie bo w ciązy mam alergie na kosmetyki , nie mogę pofarbować włosów bo tak jak koleżanka nie zniosę amoniaku ani zapachu farby- mimo to jestem czysta i schludna- choć jestem pewna że gdyby któraś z was zobaczyła mnie na ulicy to powiedzialaby ze jestem zaniedbana- nie wolno oceniać ludzi po pozorach.

Gość bziku
dziewczyny.. nie trzeba mieć frenchu na pazurkach, najmodniejszej fryzury i pasemek od najlepszego fryza w mieście. Plus ciuchy tylko markowych sklepów etc. Jak dziewczyna jest Czysta, ma umyte i swieże włosy, uśmiechnietą buźkę i czyste wyprasowane ciuszki to już ok. I miło się na nią patrzy. Niestety też uważam, że ciężarówki swój stan traktują jako usprawiedliwienia dla obżarstwa, zachcianek i lenistwa. Wszyscy lekarze trąbią, ze przy normalnych i niezagrożonych ciążach dziewczyny mają o siebie dbać, mozna ćwiczyć, stosownie sie odżywiać. w pierwszym trymestrze zapotrzebowanie kaloryczne zwiększ się chyba tylko o ok. 250 kcal. Sama jestem w ciąży i złapałam się na tym, że człowiek szybko sie usprawiedliwia. A ja nie chcę sobie odpuszczać. Jasne, ze z czasem mogę mieć mniej siły ale właśnie teraz trzeba właczyć zdrowy rozsądek.

bziku zgadzam sie z Toba. Ja tez nie mam markowych ciuchow ciazowych. Kupilam kilka par spodni a bluzki naciagam te sprzed ciazy i kilka pozyczylam od mamy. Bo szkoda mi kasy na zakupy. Ale zawsze staram sie byc zadabana. I wierzcie mi, ze do tego nie potrzeba wielkiej kasy. Mam znajoma, ktora zarabia 600 zl. Ma 2 dzieci i meza umierajacego, kotry jest na rencie. I daja sobie rade. A ona zawsze jest schludna, czysta, ladnie ubrana i zadbana. Ja uwazam, ze to ytlko kwestia tego czy sie chce...

przeciez inaczej wyglada kobieta w ładniej kurteczce na zimowo-wiosenna pore....jakis ładnych spodniach ....zwiazanych włosach (gdy chcac nie chcac sie przetłuszczają..)a jesli umyłas je wieczorem i wspałas rano ...i znow olej na głowie, umyj przed wyjsciem jeszcze raz...od tego jeszcze nikt nie umarł tak to prawda da sie odrazu zauwazych trochu zaniedbane laski.przeciez widac jak ktos wspał i sie nie czesał włosy przyklapicałe do głowy rozkładajace sie na przedziałek śmieszne i strasznie zaniedbanie to wyglada. do tego straczki na głowie masz tłuste włosy to je zwiaz juz lepiej to wyglada tez widziałam osotnio młoda dziewczyne w ciazy włosy przetłuszczone, ubranie no cóz nie lezało na niej zbyt elegancko.jakby jej sie komletnie nie chciało ubrac, włozyła co miała pod reka i wyszła

myszka masz 100% raje jak sie chce to mozna a takie wywyody ze włosy sie w ciazy bardziej przetłuszczaja ze sie mniej chce ze to ze tamto....no coz takie zycie, nikt nie mowił ze bedzie łatwo inne umia wygladac schludnie i estetycznie a inne no coz niestety nie.....

Gość JEDNE NIE WYGLĄDAJĄ SCHLUDNIE
a inne piszą umią. Nie wiem, co lepsze :o

Gość Qdłata_19
A JA JESTEM ZADOWOLONA Z SIEBIE, Z TEGO JAK WYGLADAM W CIążY! ZAWSZE BYłAM ZADOWOLONA Z SWOJEJ FIGURY(UMIłOWANIE DO TAńCA I DO PłYWANIA = PłASKI UMIESNIONY BRZUCH!) CZUłAM I CZUJE SIE ATRAKCYJNA NAWET W CIąZY. fAKT ZE W PIERWSZYM TRYMESTRZE MIAłAM KłOPOTY Z CERą- TJ. WYPRYSZCZYłO MNIE RóWNIEż NA PLECACH I DEKOLDZIE PLUS NABAWIłAM SIE UCZULENIA OD POMARAńCZY KTóRE MOGłAM JEśC 5RAZY DZIENNIE I UCZULENIE TEZ BYłO WIDOCZNE NA BUźCE MEJ! ALE WSZYSTKO MINEłO JAK WESZłAM W4MIESIąC I TERAZ CZUJE SIE I WYGLąDAM OK! TYJE KILOGRAM NA MIESIąC- FIGURA MI SIę PRAWIE NIE ZMIENIłA , TROCHU UROSłY PIERSI NO I BRZUSZEK- JEST PIEKNY NARAZIE BEZ ROZSTęPóW! CHOC GENY MI BARDZO POMAGAJą TO RóWNIEż DBAM O SIEBIE, NIE ZREZYGNOWłAM Z TAńCA, Z BASENU BO JESTEM NADAL W FORMIE I ORGANIZM MAM CHYBA PRZYZWYCZAJONY DO WYSIłKU FIZYCZNEGO, CODZIENNIE UżYWAM BASAMóW, OLIWEK DO CIAłA! TERAZ ZACZNE UZYWAC TYCH NADAJąCYCH LEKKą OPALENIZNE Z FILTRAMI UVB. włOSY RAZ W MIESIOCU KOLORYZUJE NA SZAMPONETKą POZATYM UZYWAM SZAMPONU Z HENNą, PIEKNE BLUZKI CIąZOWE POPRZESYłAł MI SIOSTRA ZA GRANICY, A JESLI CHODZI O SPODNIE TO NOSZE SZTRUKSY Z DODATKIEM STRECZU Z NISKIM STANEM. CIąZA PRAWIE WOGOLE MNIE (JAK NA RAZIE) NIE ZMIENIłA! KOCHANE CIUSZKI MOZNA TANIO KUPIC W LUMPEKSACH, ALBO POLECAM BLUSKI Z H&M NA ALLEGRO- TANIE I ELEGANCKIE. NOSZE NORMALNE TUNIKI W WIOSENNYCH KOLORACH (W TYCH PASIASTYCH WYGLąDA SIE JAK DZIEń PRZED PORODEM :) ALE FAKT FAKTEM ZAUWAZYłAM ZE NIEKTURE KOBIET PRZEGINAJą I ZERO RUCHU UPRAWIAJą CHOCIAZ NIE MAJą ZADNYCH PRZECIW-WSKAZAN. I WYKORZYSTUJA CIAZE DO CZASU OBZERANIA SIE JA WłASNIE W CIAZY ZREZYGNOWAłM Z GOTOWYCH DAN, CHODDOGóW I PEPSI ETC. I ODZYWIAM SIE ZDROWIEJ TO ZNACZY WIECEJ WARZYW, OWOCóW WIECEJ ZDROWEJ żYWNOSCI. WSZYSTKO SUPER I POGODA PIEKNNA A JEDNAK TATUS DZIECKA CHYBA SIE WYCOFUJE Z OJCOSTWA, MYSLAłAM ZE MNIE KOCHA... CZEKAM AZ SIE ODEZWIE MOZE FACETA APROPO 8LAT STARSZEGO ODE MNIE COS ZACZEłO PRZEASTAC... ALE TO HISTORIIA NA INNY TEMAT... SZKODA TYLKO ZE ON NIE MOZE SIE ZE MNA MOIM DOBRYM SAMOPOCZUCIEM I SWIETYM STANEM CIESZYC... NADAL SIE NIE ODZYWA...

Gość Qdłata_19
OOOO!!!! MOJE DROGIE CIEZARóWKI DODAM COS JESZCZE : ZAZYWAM FALWIT- WITAMINY I SOLE MINERALNE DLA KOBIET NIE TYLKO W CIAZY. DO 20Zł KOSZTUJA. A TO FAJNA SPRAWA JEST NA WłASNIE WYPADAJACE W KOBIETą W CIAZY WłOSY CZY PROBLEMY Z CERą , POZATYM WSPOMAGA METABOLIZM! POLECAM SERDECZNIE JEDNą TABLETKE CO ZIENNIE! POZDRAWIAM

Gość bziku
qdłata -pozdrawiam :) ja też liczyłam na gładką buzię, a tu pierwszy trymestr i jakby grudki się nasiliły.. Dzisiaj idę do kosmetyczki na oczyszczanie - głębokie peelingi sobie daruje (a robiłam regulrnie). Życzę duużo słonka i uśmiechu:) mam nadzieję, że tata malucha odezwie się i wszystko sobie poukłada od nowa..

Gość włosy wszędzie
jak cyganki,śmierdzące

Wypadanie i przetłuszcanie się włosów oraz cery w ciąży to sprawa hormonów i ŻADNE witaminy tego nie zmienią. Ten napęd na witaminy przy wypadaniu włosów i pogorszeniu stanu wizualnego to mit powtarzany w kółko na forach.Jeśli zaś chodzi o pierwotny wątek tematu - zgadzam się, że niektre kobiety o siebie nie dbają - ale nie tylko te w ciąży - natomiast o wiele łagodniej spojrzę na kobietę z przetłuszczonymi włosami w zaawansowanej ciąży, niż na kobietę z przetłuszczonymi włosami "bo tak".Wiem co to znaczy rzygać do 7 razy dziennie i nie mieć czasu na nic.A teraz wyobraź sobie, Autorko, że masz jeszcze dwuletnie dziecko, mąż pracuje od 6 do 20 a Ty musisz zrobić zakupy.Trochę wyobraźni - na prawdę nie jest ciężko dojść do wniosku, że czasem ma się głęboko w d..e swój wygląd, jeśli dziecko Ci się drze, Ty rzygasz po raz trzeci w przeciągu godziny i masz do wyboru - słuchać darcia się i rzygać kolejne razy myjąc włosy - bez jedzenia - albo wyjść do sklepu, kupić co trzeba i wrócić.To tylko przykład.Skąd wiesz, że nie trafiłaś akurat na babkę, która o siebie zazwyczaj dba ale samopoczucie TEGO DNIA jej na to nie pozwoliło?

Gość gość
poszukuję panów narzekających na swoje mało zadbane kobiety. imię i nr telefonu proszę wysyłać na adres justek88@onet.pl