Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maksgfksdlgm

pogrzeb!!pomocy!!

Polecane posty

Gość maksgfksdlgm

ide dzis na pogrzeb mojego chlopaka dziadka i nie wiem kompletnie jak sie zachowac co powiedziec jego rodzicom czy w ogole sie nie odzywac i jedynie zaoferowac pomoc bo stypa odbywasie u niego w domu prosze niech ktos mi pomorze ja nigdy nie bylam na pogrzebie ania w takiej sytuacji:(

Gość maksgfksdlgm
zaraz musze wychodzic prosze niech ktosmi cos napisze!!

Gość żeby
nie iśc z pustymi rękami weź chociaż czekolade

Gość tylko spokojnie
nie musisz nic mówić konkretnego możesz powiedzieć że ci przykro, nie wiem jak blisko jesteś z jego rodzicami? pomóc na stypie możesz - jakaś pomoc w kuchni, opieka nad gośćmi. jest to smutna okazja - wszystko samo się ułoży - spokojniue

kup kwiaty na grob i zloz kondolence jemu i jego rodzicom. Badz naturalna

Gość nie dbałam o porządek
powiesz każdemu : bardzo mi przykro. Zachowuj się poważnie i taktownie, nie odzywaj się nie pytana, nie śmiej się i nie demonstruj uczuć do chłopaka. To powinno wystarczyć. Kup jakieś kwiaty odpowiednie na pogrzeb.

Gość tylko spokojnie
żeby - spierdalaj z takimi durnymi radami!!!!!

Gość maksgfksdlgm
kwiaty kupie napewno ale kiedy ja mam to powiedziec jak wchodzie do domu czy na pogrzebie?? ja chce miec to juz za soba

Gość nie dbałam o porządek
podczas składania kondolencji na pogrzebie lub w domu podczas uroczystości po pogrzebie. A najlepiej naprawdę mało mów i raczej - jak ktoś napisał - staraj się być pomocna.

zobaczysz jak tam będzie - może jak przyjdziesz to potem już nie będziesz musiała (może wystarczy uścisnąć rękę, przytulić - zobaczysz) a kwiaty kładziesz na grób, żebyś ze strach ich przypadkiem rodzinie nie wręczyła - ostrzegam

Gość maksgfksdlgm
no wlasnie jestem tak strasznie przejeta zebym czegos glupiego nie zrobila albo zle sie nie zachowala...dziekuje wszystkim naprawde mi pomogliscie