Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roksana36

czy ktos przeliczył wydatek jednorazowych i tetry pieluszek?

Polecane posty

Gość Roksana36

Witam czy ktos przeliczyl wydatek jednorazowych i tetry pieluszek co sie bardziej oplaca ,mama na sierpnia.

Gość mój szwagier
przeliczył, zużycie wody, prądu -pralka i żelazko i wyszło porónywalnie, aile czasu jeszcze rzeba poświecić na pranie i prasowanie

Gość otaola
bez wątpienia polecam jednorazowe!!! Oczywiście tetrowych kilka też się przyda, ale do innych celów. Poza tym wydaje mi się,że w tetrowych łatwiej pupa może się odparzyć. Z drugiej str.tetrowe są lepsze na bioderka ale chyba w niewielkim stopniu

Jeżeli chodzi o bioderka, to dopóki musiały dzieci mieć szeroki rozstaw to zakładałam szeroko złożoną tetrę/flanelę na jednorazówkę:D

Przy opcji gotowania nie ma potrzeby prasować pieluszek. Gotować zresztą trzeba tylko na początku, potem, gdy skóra dziecka nie jest już tak wrażliwa, można prać w normalnej temperaturze. Pranie nie zajmuje czasu w ogóle, co najwyżej można się przyczepić do czasu potrzebnego na rozwieszenie i zebranie pieluch ze sznura ;) Pieluchy jednorazowe to tragedia dla środowiska. Nie potępiam ludzi którzy je stosują, bo sama nieraz ich używam (w podróży, na spacerze, czasami na noc). Ale myślę że warto mówić jaki to syf dla Matki Ziemi.

Przy opcji gotowania nie ma potrzeby prasować pieluszek. Gotować zresztą trzeba tylko na początku, potem, gdy skóra dziecka nie jest już tak wrażliwa, można prać w normalnej temperaturze. Pranie nie zajmuje czasu w ogóle, co najwyżej można się przyczepić do czasu potrzebnego na rozwieszenie i zebranie pieluch ze sznura ;) Pieluchy jednorazowe to tragedia dla środowiska. Nie potępiam ludzi którzy je stosują, bo sama nieraz ich używam (w podróży, na spacerze, czasami na noc). Ale myślę że warto mówić jaki to syf dla Matki Ziemi.