Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do wycięcia

Usunięcie MIGDAŁKÓW

Polecane posty

Gość do wycięcia

Czeka mnie wycinanie migdałków.Pod jakim znieczuleniem mam to robić.Proszę o pomoc i dobre słowo bo bardzo się boję :(

NIE BÓJ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I przeczytaj co napisałam OSŁABIONEJ... :)))

ja bede miala powiekszana przegrode nosowa, a jesli to nie pomoze, bo czesto mam zapalenie migdalkow usuna migdalki... itez sie zastanawiam jak to bedzie, czy lepiej bede oddychac dzieki temu i czy nie bede lapac tak czesto infekcji, bo mam juz dosc antybiotykow...

Gość migdałka2222
czesc:) ja mialam usuniete migdalki rok temu, bardzo sie balam, ale bylo naprawde ok,ko niecznie zrob zabieg pod narkoza ogolna, bo przy miejscowym jest kiepsko:/a tak Cie uspia i obudzisz sie juz po:)PO zabiegu samym, jakies ok 2 godz zjedz troche lodow waniliowych, to pomoze zasklepic blizne, potem pijj mega duzo zimnej!!herbaty rumiankowej i caly czas popijaj wode tez.to przyspieszy gojenie ran.Ponadto łykaj ketonal, przez ok 7 dni, a jak bedziesz w szpitalu to pros o kroplowki, nie mecz sie, to tez przyspieszy Twoj powrot do zdrowia....bo jak nie bedzie Cie bolec zaczniesz szybciej jesc i zaczna blony sluzowe sie odnawiac i pracoewac szybciej:)na poczatek polecam przez pierwsze 2 dni jesc jogurciki, serki, papki zmiksowane i zimne:)trzymaj sie, bedzie dobrze.To wcale nie jest taie straszne, a ja jestem cykor taki prawdziwy ;) a czemu wycinasz migdalki??ja mialam non stop anginy:(

Gość do wycięcia
Usuwam bo non stop choruję na zapalenie gardła albo inne dziwadła związane z gardłem no i od 4 miesięcy mam podwyższoną temp.-37,2 i taka nie dożycia jestem no i bolą mnie te migdałki, może nie tak mocno ale bolą no i obecnie właśnie tydzień czasu chorowałam i laryngolodzy-bo aż trzech mówią żeby je usuwać, a ja się bardzo boję i nie wiem jak będzie kiedy je usunę czy wreszcie przestanę mieć ten stan podgorączkowy i nie będę chorowała i dlatego proszę o pomoc. P.S. słyszłam że znieczulenie ogólne obciąża sere i lepiej pod miejscowym(ale ja się nie znam).

Gość przecież to się laserowo usuwa
spokojnie.. mój brat miał usuwane właśnie z powodu problemów z oddychaniem - miał narkozę bo się uparł (chociaż na sali leżały osoby już po i przekonywały ze to nic nie boli [w sumie jak może boleć w znieczuleniu i usuwane laserowo?]) i rzygał potem cały dzień biedak (zabieg o 8 rano) jak kociak.. urok narkozy..

Gość przecież to się laserowo usuwa
aha, problemy z oddychanniem i ogólne gardłowe kłopoty minęły po zabiegu..

Gość migdałka2222
nieprawda, teraz sa takie te znieczulenia ze sa niegrozne dla serduszka, oczywiscie zbadaja Cie wczesniej i ustala czy mozesz miec narkoze.Ja nie wymiotowalam, nawet nie bylo mi niedobrze.Na moim oddziale lezalo z 12 osob tez z migadlkami i zadna nie wymiotowala po ogolnej.Ja polecam ogolna narkoze b z miejsowym jest bardzo nieprzyjemna:/ ja po wycieciu czasami sie przeziebiam, raz mialam grype, a gardlo mnie juz nie boli, nio chyba ze dlugo za glosno mowie, lub wypale wiecej papierosow:/

Gość do wycięcia
Ale radziłabyś mi usunięcie ich????

Gość migdałka2222
zdecydownie tak!!ja bym sie ani sek nie zastanawiala!!:)powodzenia:)

Ja tez polecam usunięcie :) Jaka ulga potem :D Ja miłam usuwane kilka lat temu kiedy nie było lasera jeszcze. Ze znieczulenie miejscowym. Lekarz usunął mi ta przyrzadem podobnym do tego , którym się wyrywa zęby(?) Trwało to chwile i nic nie bolało:D

Gość Te migdały tylko ropę zbierają
a później śmierdzi, mimo mycia zębów :o

Gość łączenie
WYCINANIE migdałków 13:31 OSŁABIONA Proszę o radę w tej kwestii, jak to wygląda, bo bardzo się boję, jak jest po operacji ze zdrowiem-chodzi mi o dłuższy okres czasu.Doradzcie mi coś.Pmóżcie.PROSZĘ.

Ja te zmam problem z migdalami od kilku lat. regularnie wyciskam sobie ten bialy nalot i jest ok. Bylam u 5 laryngologow. Opinie jak zwykle sprzeczne, jeden zdecydowanie doradzal, ale powiedzial ze to moja decyzja. Poki co nawet o tym nie mysle. Mialam robiony wymaz z gardla i nie wyszlo nic, zero bakterii. Nigdy w zyciu nie bralam antybiotykow, czasami mam zapalenie gardla 9wlasnie teraz0 ale dwa dni i przechodzi. Pije miodowki, jem kanapki z czosnkiem ( Moj misiek to uwielbia jak kladziemy sie spac wieczorem i przytula sie do mnie po zjedzeniu przeze mnie kanapki z czosnkiem. Nawet nazywa mnie teraz czosneczkiem :). jesli w przyszlosci w koncu zdecyduje si ena zabieg to tylko chirurgia jednego dnia. po zabiegu do domku. Mieszkamy w UK i tutaj to norma. Nikt z tego powodu nie zostaje chocby na jedna noc w szpitalu! NIE MA TAKIEJ POTRZEBY!!!

Gość akskdkf
www.entusa.com/tonsillectomy.htm

Gość akskdkf
poprzedni link nie dziala ale po skopiowaniu tego drugiego powinno sie otworzyc. To wideo z zabiegu usuwania migdalkow!