Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaa

wąsik u 12-latki

Polecane posty

co zrobic? gdzie udac sie z corka? szkoda mi jej bardzo, wiedze jak sie krepuje, wasik jest dosc widoczny, jest brunetka, ma piekne dlugie geste wlosy........ i ten wasik...... pomozcie prosze

Gość edzzziiaaa
musisz isc z nią do kosmetyczki, ona usunie to laserowo i bedzie spokuj na jakiś czas.

Gość laserowo na parę lat lub co
parę tygodni do kosmetyczki na wosk i po sprawie

a no i do lekarza bo może mieć cos z hormonami nie teges.. ale przecież 5latkom operują odstające uszy, więc depilacja laserowa wąsika u 12latki to nie jest sensacja..

Gość edzzziiaaa
no własnie :) też miałam podobny kłopot w tym wieku i też wyciągnełam mame do kosmetyczki inaczej bym sie zamieczyła jak tylko patrzyłam do lustra widziałam tylko ten wasik jedź z nia szybko do kosmetyczki bo w tym wieku bardzo chce sie ładnie wygldać kosmeyczka napewno nie zrobi żadnych problemów.

moja corka jest bardzo wrazliwa na bol :( obawiam sie ze to bedzie bolalo wasik naprawde jest spory, ma dlugie ciemne wloski :(

ja to wiem......... a do jakiego lekarza sie udac? do ginekologa??

Gość fkfkfkf
Możesz zacząć od ginekologa ale do razu ci powiem, że tego się nie da "wyleczyć". Nie licz, że dostanie pigułki i będzie po sprawie. Hormony to jest prawa trudna i dorosłe kobiety niestety zwykle męczą się z nadmiernym owłosieniem latami, a co dopiero 12 i której właśnie zaczyna się burza hoemornalna i NIKT nie wypisze jej teraz nic raczej.

ale gdzies kiedys czytalam, ze wlasnie trzeba zaczac kuracje w wieku dojrzewania aby byla skuteczna

Gość fkfkfkf
A tak w ogóle, to nie wiem, czemu nie chcesz posłuchać co ci tu kobiety radzą. Dziewcznyna najwyraźniej będzie miała problem z nadmiernym owłosieniem w ogóle (znaczy gdzie inziej pewnie też) i im się szybciej nauczy, co się z tym robi tym lepiej.

Gość fkfkfkf
To może idź do lekarza, a nie pytaj nas na forum. Ja ci mogę tylko powiedzieć o moim doświadczeniach - przeszłam przez dziesiątki lekarzy. I koniec końców mam depitor, wosk i po sprawie.

ale ja slucham i wyprobuje wszystkiego szkoda mi je wiec chce uzyskac jak najwiecej informacji.......... dzis bylam z nia u fryzjera, nawet tam sie krepowala, a co dopiero wsrod rowiesnikow............

no to usuń jej laserowo - to nie boli wcale (znajone usuwały tak, dorosłe kobiety a nie dawały sobie psychicznie z tym rady...) do gina, do endokrynologa (może hirystycyzm?) a może tak a uroda? czarna brunetka jak cyganka? to przecież oczywiste ze i włoski będzie miała czarne.. a na dzień dzisiejszy - emla i wosk u kosmetyczki pierwszy raz

najpierw chce posluchac rad kobiet, dziewczyn ktore wiedza co i jak.... sadze, ze to bardziej przydatne niz porada lekarza rodzinnego, ktory smial sie z mojego problemu :(

Gość fkfkfkf
Tym bardziej, że nadmierne owłosienie nie musi być związane z ewidentnymi zaburzeniami hormonalnymi - to kwestia cechy osobniczej po prostu. No i trzeba nauczyć dziewczynę radzić sobie z tym.

Gość fkfkfkf
Myślę, że możesz ją zabrac do gigekologa-endokrynologa (trudno o takiego, mówią od razu) po prostu dla konsultacji. Jak pójdziesz prywatnie nikt się nie będzie z ciebie smiał, tylko porozmawia z tobą o problemie. A małej trzeba faktycznie pomóc, bo się nabawi kompleksów.

Gość edzzziiaaa
idz z nia jutro do kosmetyczki wiem cos o tym róieśnicy w tym wieku beda sie z niej śmiać o ile już sie nie śmieja, lekaż tu nic nie poradzi taka uroda. Nie wpajaj jej hormonów od najmłodszych lat bo to najwieksze świnstwo świata ja po hormonach dostałam takich pryszczy że do tej pory z nimi walcze. Wiec najlepiej LASER nic nie boli a twoja córka poczuje się napewno lepiej.

niestety nie ma i u nas kosmetyczki z laserem :(

o rany - przecież nie mieszkacie chyba na końcu świata :) poszukaj w necie najbliższego salonu z laserem i już nie stwarzaj problemu, twoja córka już i tak pewnie przeżywa to strasznie..

Gość edzzziiaaa
no własnie..

glosno mysle...... juz wyszukalam najblizszego :)

Gość edzzziiaaa
noi dobrze! Córka to pewnie bedzie zachwycona !! :)

powiem jej od razu jak cos zalatwie dzieki dziewczyny :)

:)

Gość edzzziiaaa
:)

Gość idz nie zwlekaj..
wiesz jakie to musi byc wstydliwe dla Twej corki?znajdz kosmetyczke z laserem i to predko,pomoz corce sie tego cholerstwa pozbyc. aa i zwroc uwage na wage corki,coby nie tyla,bo tluszcz produkuje testosteron,o powoduje zmiany hormonalne...🖐️

Gość fkfkfkf
musiz być jednak przygotowana, że laser to nie tania sprawa