Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

protosska

BALSAM WYSZCZUPLAJACY

Polecane posty

Cześć, Chciałam zapytać o jakiej porze najlepiej stosować balsamy wyszczuplające ? Rano, czy wieczorem przed snem ? Przed ćwiczeniami (chodzi mi tu o basen bo chce wyszuplić nóżki) czy też po ćwiczeniach....? Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam :)

Gość balsamona
Chyba każda pora jest dobra byle regularnie. Wszyscy narzekają że żele i kremy anty celulit nie działają. Owszem działają ale pod jednym warunkiem że używa sie je z maniacką regularnością. Zazwyczaj jestem leniwa ale w tym roku powiedziałam sobie: "nie ma że boli, nie ma że się nie chce, smaruję sie dwa razy dziennie i już". Nawet jak wieczorem jestem na pół śnięta robię to z zamkniętymi oczami ;-) I faktycznie po prawie półtora miesiaca widzę wymierny efekt. Celulit niewidoczny gołym okiem, pojawiają się jego resztki jedynie gdy chwycę fałd skóry między dwa palce i ścisnę.....Naprawdę warto dbać o siebie i dodam że nie ćwiczę ani nie stosuję żadnych diet.

Dzięki za odpowiedź ale nie wiesz może kiedy najlepiej ? Przed czy po ćwiczeniach ? :)

Gość balsamona
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale niektórzy używają takich rozgrzewających preparatów przed ćwiczeniami. Taki rozgrzewający żel ma Bielenda Fitness Line Termoakktywny, drenująco-wyszczuplający. Ma specyficzny zapach, ale mozna sie przyzwyczaić, bardzo mocno rozgrzewa skórę aż piecze, ale ten efekt trwa około pół godzniny, godzinę. Ni ewiem jak reaguje na niego skóra wrażliwa czy naczyńkowa.

Gość madeElejn
Wydaje mi sie że te rozgrzewające należy stosować przed ćwiczeniami i pora dnia tu obojetna. Jednak kremy anty cellulitowe (cellusculpt, perfectslim) winno się stosować wieczorem, w szczególności gdy mamy zamiar zawinąć się w folijkę.