Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANKA12345

czy 5500 zł za 6 koronek to drogo

Polecane posty

Gość ANKA12345

Gość ANKA12345
ale one nie są robione na stali tylko na kobajcie za jeden zabek zapłace 880 zł

Gość na kobajcie
a może na kombajnie?

Gość ANKA12345
jak nie masz o tym pojecia to sie nie udzielaj

Gość ANKA12345
moge zrobic jeszcze koronki na stali chirurgicznej jeden za 660 zł ale sie zdecydowałam na te troszku drozsze sama nie wiem moze jednak zrobic na stali

Gość teraz najbardziej dżezi
są koronki zlote lub srebrne ;).

Gość ANKA12345
nie ja robie sobie porcelanowe ale sie zastanawiam czy sobie nie dac takiej małej perewłki do dwójki to jest sexy nie uważacie

Gość ojej dziewczyno
jak Cie stac,masz kase to sobie rob te drozsze,skad mamy wiedziec ile masz w portfelu

Gość ANKA1234
ja chce wiedziec czy to drogo czy nie ale i tak juz nie ma szans zmienic dentysty bo zeby sa zamówine

to są porcelanowe nazewnątrz a środek kobalcie to tanio a może raczej normalnie z samej porcelany to takich tanich nie ma ja mam z porcelany a w środku złoto i płaciłam za jedeną 950 jakoś tak Gdyby to była sama porce... to musiałabym zapłacić 1500 zł

Gość ANKA1234
a mi moj dentysta powiedział ze jak bym chcciała zrobic na złocie czy srebrze czy platynie to taki zabek kosztuje 2000 zł w zwyz

Gość no to faktycznie drogo
ale za to jak dżezi ;).

to jescze lepiej w takim układzie zależy od gabinetu ,miejscowości na porcelanie samej jest najlepiej chodzi tu oczywiście o kolor zęba jest w tedy najbardziej zbliżony kol. do naturalnego zęba potem właśnie złoto (to taka malutka koronka nakładana najpierw na \"kła\" potem na to nachodzi porcelana

no ja jestem b. zadowolona chodze do dentysty co pół roku na sprawdzenie czy wszstko gra.(a sama dobrze dopasuj sobie kolor zęba patrząc na inne od dziąseł zwsze jest inny kolor)ja z lekarzem wybieraliśmy przez dobra godzinę,jeszcze przed samym zrobieniem korony przez protetyka jescze raz sprawdzaliśmy odpowiedni kolor-co było efektem zmiany barwy na inny

Gość ANKA1234
no wlasnie mi moj dentysta dal te zeby dzis do domu i sama z rodzinka ogladałam i sie naradzałam tak zeby dobrzrwybrac tylko czy to jest drogo 880 zł za jedna korone ale i tak juz po fakcie mam juz oszlifowane zeby i musze u niego to dokonczyc

na kobajcie to drogo radzę ci na złocie chociaż na kobajcie będzie inny odcień zęba mimo że wybierasz sama oprawę (to co na zewnatrz)kobaj... jest w środku to jest koronka a na to nakłada sie porcelanowy zabek który teraz ogladasz w domu.więc i tak będzie po zrobieniu całości troche inny odcień dlatego tak oferują się z samą porcelaną lub złotem.A zmienić jeszcze możesz bo przecież narazie wybierasz kolor więc nic straconego .Dopiero jak Jemu dasz wybrany ząb to wtedy robią

acha i jak mi mówił mój dentysta to na kobajcie ząb(koronka) jest słabsza nie jest tak wytrzymała jak te ze złota czy porcelany

Gość kobalt a nie kobajt
Bożesz Ty mój.

Gość ANKA1234
a jak zrobie na stali chirurgicznej ja juz miałam mostek usuwany dzis bo widac było wielka róznicę w kolorze ale on był robiony 5 lat temu i chyba był z akrylu anie porcelany

Gość ANKA1234
ale na złocie to mnie przyjdzie tyle kasy nie stac mnie

Gość ANKA1234
wogóle mysle ze dac 5000 zł na zeby to majoatek ale co mam zrobic

takie życie chce sie być pięknym trzeba płacić he he

Gość klaustrusia
A co to są koronki? Pytam serio, bo nie bardzo wiem?

Gość ANKA1234
jak masz brzydki ząb czy nie równy zepsuty czy tylko połowe to go leczysz szlifujesz i na ten nakładasz sztuczny

Gość do kirey................
tez mam na zlocie z przodu galwanicznym , z tylu stopie zlota bo protetyk powiedzial ze zeby z tylu musza byc mocniejsze ....jaki masz kolor ? ja b1 ostatnio widzialm tkz .holywoodzka biel i zaluje ze mam ten kolor taki perelkowy a nie mocno -bialy :-( masz na stopie? czy na galwanicznym?...

teraz ponoc mozna zrobic KOMPOZYT , i nie trzeba juz koronek , widziala u dziewczyny ale miala biale jak xeony , w samochodzie ;-) ja swoje robilam 10 lat temu to nie bylo jeszcze takich nowosci , mialam wczesniej licowki ale tragedia 2 zlamalam 2 zjadlam a przez inna licowke zlamalam az w miescie zeba ...:-(

ww mięsie...

to tak jak ja licówki na początku przez 5 latek nosiłam jak sie przeniosłam do (nareszcie)porządnego doktorka to był przerażony że jeszcze mam zęby .przez te chol... licówki pociemniały mi zęby teraz jestem szczęśliwa bo z porcelanką wygląda naturalnie miałam robione jakieś rok temu dwie górne jedynki.koronka ze złota nawet mi karaty podawał