Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmelita del lusesita

ślub z obcokrajowcem

Polecane posty

Gość karmelita del lusesita

jak to w ogóle zorganizować. mój narzeczony jest hiszpanem. teraz mieszkam w hiszpanii no i taki mam problem. jak zrobić wesele. pierwsza sprawa to koszta przejazdu dla gości. wiadomo, że nie małe chociaż są tanie linie lotnicze. pozatym trzeba im zapenić jakieś nocleg z rodzina ze strony narzeczonego mała nie jest. razem 70 osób by się zebrało a jeszcze znajomi. u mnie to samo. no i zastanawiam się jak to zorganizować. wesele gdzieś dopiero za rok, może półtora ale mnie to przeraża. a może lepiej zorganizować dwie uroczystości? jedną w hiszpanii a drugą w polsce. np. cywilny tam a kościelny tu? koszmar jakiś.

jest juz wiele topikow - slub z obcokrajowcem, tam znajdziesz odpowiedzi. ja w londynie, robie slub cywilny wraz z obiadem dla Anglikow (rodziny mojego narzeczonego), a w Polsce slub koscielny i wesele, glownie dla mojej rodziny. Ale zrobisz jak zechcesz. pozdrawiam:)

zapraszam równiez na www.hucznewesele.pl Ale to już chyba większość zna często mnie odwiedzacie właśnie forumowicze z kafeterii.pl Pozdrawiam

Gość Abdulani Aneta
a ja wyszłam za mąz w Arabii Saudyjskiej. Było pieknie, kolorowo. I skończyło sie po ślubie.Zostałam zamknieta w pokoju niby dla mojego bezpieczeństwa. Miałąm zajmowac się domem, nie rozmawiac z męzczyznami, wychowywac dzieci, dbac o dom, i słuchac się męża. To nie tak, że byłam bita.Poprostu nie miałam prawa decydowac czy dzieci będą tu sie uczyły, czy tam, czy mąz wezmie kochanke , czy czy nie wezmie. On był jakby królem. owszem kochał, dbał, bawił się z dziećmi, ale ja czułam się ,że sie duszę.Mi nie podobało się to.Chciałam normalnie chodzic na lody, na spacery, do kina. No ale niestety.Włozyli mi cos na głowe i w tym mogłam tylko iśc do zsklepu. dzieci rodziłam co rok.Bo tak wyszło.Nie miałam mozliwości kupić prezerwatyw tabletek, czy termometra do mierzenia. Poprostu koszmar. Niby Ok a jednak niewolnictwo. Sprzatała, rodziłam, gotowałam, zakłądałam cos na głowe i szłam do sklepu, wracałam i znów to samo. Owszem na ogródek mogłam wyjśc, z dziecmi. Prowadził mąz je do przedszkola. Przezyłam 3 lata tam i udało mi sie uciec. Poprostu powiedziałam męzowi ,że musze jechac do rodziny by pokaząc dzieci i prosze go o to bo 3 lata nie miałam szans na wyjazd. Pozwolił.Szczęście ze nie podejrzewał mojego planu i szczęscie ze nie pojechał ze mną bo miał dużo pracy.Wiedział ze mi się tu niby podoba, nie narzekałam itp. Poszłam do rodziców i powiedziałam,róbcie co chcecie - ja nie wracam. Chowałam się 3 lata tam tu tam tu, szukałam pomocy u księzy, zakonnic, ambasadora, ...miałam ta pomoc. Rodzice powiedzieli ze zginełam bez sladu i mnie szuka policja. I do tej pory mnie szuka policja a ja jestem w polsce mam się dobrze mieszkam z rodzicami, pracuje dorywczo tu i tam, nie mam meldunku jeszcze więc i stałej pracy.dzeci mają tylko opiekunke, do przedszkola jeszcze nie chodza ani do szkoły mimo iz powinny. jestem w trakcie załatwiania papierów.Cięzko jest udowodnić moje zaginięcie czy śmierć, ale narazie jest OK. Mąż pogodził się z zaginięciem, ale zadyma była, poszukiwał....

Gość Abdulani Aneta
tzn policja niby mnie szuka dla wiadomości męza ale tak naprawde nie szuka mnie nikt , ambasador wszystko wie. Tylko cięzko z meldunkiem tzn meldunek moge miec u rodziców, ale mi chodzi o prace, o obywatelstwo.cięzko jest i trwa to długo.