Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dwudziestka trójka

załamana magistrantka...

Polecane posty

W tym roku piszę pracę magisterską, bronię sie w czerwcu 2008 więc mam jeszcze troszkę czasu...seminaria mamy z pewnym panem, który nie jest naszym promotorem, znaczy się wziął sobie tylko 3 osoby a każdy musiał znależć sobie promotora na własną rękę. Na początku zdecydowałam się pisać prace o ubezpieczeniach..i poszłam do pewnego dr który jest specjalistą z tej dziedziny...ten dr troszke zniechecil mnie do tematu ibezpieczen bo stwierdzil ze jesli nie mam do czynienia z tym środowiskiem to bedzie mi cięzko coś napisać i obronić się..ale nie zrazilam sie szukalam info..no i po jakimś czasie okazalo się ze nie zdobędę potrzebnych info..no wiec zmienilam temat na fundusze inwestycyjne wysłalam plan dla promotora no i odpisal ok spotkalam sie z nim, poczatkowo obwijal w bawelne na temat parcy , planu....a potem wypalil ze sie na tym kompletnie nie zna (a z innych źródeł wiem że się zna) i odesłal mnie do swojego kolegi jesli chce pisac na temat funduszy..rozmawialam z tym kolega ma sie nademna zastanowic bo ma duzo magistrantow i nie wie czy da rade....oczywiscie moge po raz 3 zmienic temat...zaproponowal mi cos na temat marketingu banku..ale podejrzewam ze to bylo troszke na odczepnego..jestem w kropce nie wiem co robic..najgorsze jest to ze za 4 tygodnie musze miec konkretny temat ktorego nie zmienie, paln pracy literature, ankiete jako narzedzie do przeprowadzenie badan i ogolnie koncepceje pracy...jestem zalamana....

Gość 4 tygodnie to dużo czasu

Gość dyplom inż
ja jutro bronie inz i umieram z rozpaczy ze strachu!

Gość stata tata trampki brata
daj se luz dziecinko, kogo obchodzi twoja magisterka, nie masz innych problemów? za rok nie będziesz o tym pamietać albo daj dupy profesorowi

Gość no to sie niezle nacharujesz
to bardzo malo czasu, bierz sie za szukanie info na wlasna reke poszperaj po necie po bibliotekach popytaj znajomych czy ktos pisal cos podobnego, chyba nie ma sensu zmieniac tematu bo znowu sie okaze ze nic nie znajdziesz, bardzo puzno sie za to zabralas

Gość dyplom inż
no masz az za duzo czasu:) ja temat miałam ok pazdziernika 2006 a jest marzec 2007. co tak wczesnie tematy? rozumie z rocznym wyprzedzeniem ale z prawie 1,5 rocznym?

no niestety takie głupie wymogi...najbardziej się martwię o to że mam juz temat do ktorego jestem przekonana a ten dr wyjezdza z tekstem ze tu nie ma co badac...i tak sie zastanawiam czy rzeczywiscie tak jest...on twierdzi ze z mojej pracy by nic konkretnego nie wynikalo..ze niby za malo ambitna..moze wy to ocencie... Temat pracy : Analiza i ocena funduszy inwestycyjnych. PLAN PRACY : Spis treści Streszczenie................................................................................................................................... Wstęp............................................................................................................................................ Metody badawcze: Cele badań.............................................................................................................................. Metodyka............................................................................................................................... Zakres badań.......................................................................................................................... 1. Istota funduszy inwestycyjnych............................................................................................... 1.1. Fundusze inwestycyjne w literaturze..................................................................................... 1.2. Historia funduszy inwestycyjnych w Polsce........................................................................ 1.3. Podstawowe zagadnienia z zakresu funduszy inwestycyjnych........................................... 2. Rynek funduszy inwestycyjnych................................................................................................. 2.1. Podstawy prawne działalności funduszy inwestycyjnych w Polsce...................................... 2.2. Funkcjonowanie funduszy inwestycyjnych w Polsce............................................................. 2.3. Rodzaje funduszy inwestycyjnych......................................................................................... 2.4. Rynek funduszy inwestycyjnych w Polsce w latach 2003-2006............................................ 3. ............. 3.1.Charakterystyka Banku WBK............................................................................................. 3.2. Otwarty fundusz inwestycyjny Arka BZ WBK 3.3. Analiza i ocena notowań otwartego funduszu inwestycyjnego Arka BZ WBK w latach 2003-2006................................................................................................................................ 3.4.Charakterystyka Banku PKO BP....................................................................................... 3.5. Otwarty fundusz inwestycyjny PKO Credit Suisse............................................................... 3.6. Analiza i ocena notowań otwartego funduszu inwestycyjnego PKO Credit Suisse w latach 2003-2006...................................................................................................................................... 3.7. Porównanie funduszy inwestycyjnych Arka BZ WBK i PKO Credit Suisse........................ 4. Istota konkurencyjności 4.1. Konkurencyjność w literaturze 4.2 . Konkurencyjność funduszy inwestycyjnych Arka BZ WBK i PKO Credit Suisse 5.Podsumowanie i wnioski końcowe Piśmiennictwo Spis tabel Spis rysunków Aneks

Gość dyplom inż
ja ocenic nie moge bo to calkowice nie moj kierunek;D

Bożżżżżż toz to paranoja. Chodzisz jak ciele od jednego do drugiego sama nie wiesz co chcesz pisać. Kompletny brak pomysłu na siebie. Weź ty się w garść i nie rób z siebie pośmiewiska!!!!!!

Przecież napisałam że chce pisać na temat funduszy inwestycyjnych tylko jeden promotor sie tamatu nie podejmie bo twierdzi że nie ma o tym pojecia a drugi sie zastanawia ale raczej nie... czemu piszesz chodzisz jak ciele...musze znlezc promotora, czy to moja wina ze nie moge znalezc!

to musisz nauczyć się przekonywać ludzi do siebie. czy tam gdzie studiujesz nikt nie jest w stanie podjąć się tego tematu.? musisz wykazać więcej zaangażowania....

nawet nie wiesz jakie jest to trudne...zjazdy mamy raz w miesiącu..mieszkam w innym miescie..wiec trudno latac i szukac...przedstwiam swoj plan wydaje mi sie ok..wiadomo jakies poprawki musza byc..a facet ale z tego nic nie wynika i nie chce nic podpowiedziec..wydaje mi sie ze chce zrobic strasznie ambitna prace i zbywa mnie tym...latego odeslal do kolegi (ktory twierdzo ze facet zna sie na temacie) a nie moze mnie wziasc bo ma juz duzo magistranow i boi sie ze nie podola...dlatego zasanawiam sie co robic czy szukac nowego promotora..czy poprostu zmienic temat i calkowicie sie pod niego podstosowac...chociaz mysle ze on wogole mnie nie chce..tak jaby dal mi do zrozumienia.... a szukanie nowego promotora to kolejny wyjazd do na uczelnie ok 100km i to week bo w tyg pracuje

Gość worek
hey . tez chciałabym pisac mgr o fuduszach inwestycyjneych tylko nie zabardzo mogey wymysleć temat np f.inwestycyjne jako forma inwestowania, lokowania oszczędnosci ,chyba muszę sie skupic w temacie na jakimś przykładzie tak jak ktoś na Arce,tak? plizzzzz help. mój promotor tez nie ma o tym pojęcia a mi by bardzo zależało by włąsnie na ten temat pisac. z góry dzięki za pomoc i rady

Gość hejhejhejh
Ja pisałam w zeszłym roku pracę o ubezpieczeniach.. porownywałam produkty ubezpieczeniowe 3 roznych firm.. O funduszach inwestycyjnych tez fajny temat.. akurat pracuje w jednej z duzych firm ubezpieczeniowych.. jak chcesz to mogę Tobie w czyms pomoc, o ile dam radę i cos pamietam, mam gdzies jeszcze pokserowane ksiązki z dziedziny ubezpieczen.. ;-)

Jestem zdziwiona, ze dopiero teraz sie za to zabierasz. Na ogół jakis tam pomysł pracy powinnas mieć juz na przedostatnim roku, żeby od początku piątego, od października, zacząć szukać materiałów. Ale jeśli już jesteś w takiej sytuacji to szczerze radzę mocno przysiąść. Przede wszystkim tak jak radzono Ci wczesniej - poszukacj kogoś, kto pisał podobna pracę na Twoim wydziale, szkoły z reguły przechowują prace mgr w bibliotekach. Nie zmieniaj tematu, nie przejmuj się, że "mało ambitna". Czasu masz BARDZO MAŁO, chociaż wydaje Ci się, że jest inaczej. Napisz po prostu dobrą, mocna pracę. Żeby Cię nikt nie mógł zagiąć. Wtedy nawet przy "mało ambitnym" temacie możesz dostać piątkę. Życzę powodzenia i samozaparcia - będzie Ci potrzebne. Ja już kończę swoja pracę, a Ty zaczynasz - przyda Ci się cierpliwość i wiara w siebie. M.

Gość eles
do czerwca masz bardzo malo czasu, zycze powodzenia.4 m-ce to nie pozostaje ci nic nnego jak kupic prace i przerobic ja na swoja. hehe, dobre sobie 4 mce i piszesz prace ? ja pisalam cale1, 5sem.!

Tak sobie teraz pomyslałam, że chyba nie pochodzisz powaznie do studiów i zawodu, skoro uważasz, ze 4 miesiące dto dużo czasu.

Gość worek
hello wam wszytskim jestem na 4 roku nie 5!!!!!!!!!!!!

Gość worek
a co sadzicie o remacie : rentownosc funduszy inewstycyjnych na przykładzie arki? ktos pisał podobna magisterke ? ma jakis plan?

witam czy uzytkownik "dwudziestka trójka" moze się skontaktować ze mna na e-mail: remikdr@wp.pl !!