Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka jedna 30

pamiętacie KURZAJKI!!!

Polecane posty

Gość wiolaj
Ja zrywałam i razem z ta biała warstwą wyrywały sie te korzonki dlatego po paru tygodniach cierpienia( bo uprzedzam jak zaczyna sie robić rana baaardzooo boli) już nie odrosła!!!

Gość laser_Co2
Mam kurzajki na dłoniach od kilku lat. Od roku usuwam je laserem Co2, we Wrocławiu jest klinika CTL a w Wawie VIVA DERM. Jedna była naprawdę ogromna. Około 12 mm średnicy i wypukła jak kalafior. Przestrzegam przed używaniem Wertera - preparatu do zamrażania w domowych warunkach. O tego paskudztwa jeszcze bardziej mi rosły. Po Co2 nie odrastają i zapobiega to ich dalszemu wysiewaniu. Z wielu metod ta naprawdę jest skuteczna, choć najdroższa.

Gość szczesliwa i bez kurzajek
Pisalam tutaj o laserze...Bylam jzu umowiona, kiedy moja ciocia polecila mi plyn ABE...Oczywiscie bylam sceptycznie nastawiona, ale jmatka powiedziala, zebym sprobowala, a jak nie podziala to znow mnie zapisze do viva derm-i po tyg kurzajka, ktora mialam na stopie przez ponad 2 lata znikla(byla ogromna!) tzn odpadla...ale niestety widzialam jeszcze korzonki dlatego przez nastepny tydzien smarowalam grube warstwy, zeby te korzonki przydusic::D i pewnego dnia po kepili ta biala warstwa zaschnietego plynu odpadla i moim oczom ukazala sie rozowiutka skora, nowa i bez zadnych korzonkow:) jestem bardzo szczesliwa...zostaly mi tylko dwie male kurzajki i jestem pewna, ze pozbede sie ich szybko... W ogole to ta moja ciocia mowila, ze cala wies sie wyleczyla tym plynem...Jej syn jezdzil po lekarzach-kupe kasy wydal, a kuzajki nawet byly...Tyle, ze on mial mozaikowe-w 3 dni mu poschodzily!! Ja mialam duza wrecz gigantyczna kurzajke i to mocno zakorzeniona i sie jej pozbylam w tak szybkim czasie-zaluje tylko, z etak pozno sie dowiedzialam o tym plynie...tyle lat musialam chowac stopy i rezygnowac z wakacjii..TERAZ KONIEC Z TYM!! dlatego polecam wszytskim ten plyn-jest to pln ABE do odciskow-7,50 w aptece smarujcie grubo, nie zrywajcie bialej warstwy-kurzajka sama odpadnie-obiecuje!:)

Gość laser...
witam ja kurzajki mam od 1 roku na poczatku myslalam ze to sa odciski teraz juz tak nie mysle bo mam ich 18 na stopach 10 na duzym palcu a reszta gdzies na stopach strasznie bola mam 2 wielkie a reszta to malusienkie punkciki ale napewno urosna czytam tu wasze porady i prubowalam z cytrynom.. niewiem jak to wyjdzie a teraz siedze z czosnikiem na stopach moze cos pomoze jutro jade na wypalanie niewiem jak oni to beda robic i czy to bedzie bolalo ale nie mam wyjscia niestety uzywalam tez Verrumal taki lakier nic nie pomoglo innym moze pomoze niewiem uzywalam tez masci Vratizolin ale tez nic te male troche zeszly ale po 3 dniach pojawily sie znowu ..:( moczylam stopy w cieplej wodzie z szarym mydlem to ale tez nic no i musze isc na wypalanie albo na laser niewiem jak oni zdecyduja troche sie obawiem no ale co zrbic :(:(pozdrawiam

Gość ruDy
Czesc! Mam problem, mianowicie mam kurzajki na USTACH i to strasznie niefajnie wygląda, co mam z tym zrobic?? męcze sie z tym juz nie wiem ile, probowalem zamrazac cieklym azotem ale zostaly takie male ktore znowu odrosly :/ pomozcie!!!

Gość mat
hej ja walcze juz od 3 lat i jesynym sensownym rozwiazaniem jest mrozenie azotem...troszke boli ale znikaja, trzeba wymrozic wszystkie , poniewaz jest to wirus i jedna kurzajkke mozna rozniesc na calym ciele. a co do jaskolczego ziela posiada ta sama substancje co brodacid tylko ze w mniejszym stezeniu,dlatego na mniejsze kurzajki polecam brodacid.powodzenia!

Gość MOnia D
Uwierzcie, naprawde to działa, ja mialam ten sam problem i przez kilka lat nic nie skutkowalo..tylko mi przybywalo tego cholerstwa az w akcie desperacji sprobwalam sposobu z nitkami tylko ze ja jeszcze je wlozylam w przepolowione jablko i dopiero pod rynne... wszystko sie wchlonelo !!!!! nie zostawiajac zadnych sladow..warto sprobwac !! teraz mija jakies 5 lat i zadnych nawrotow!

Gość barto
Kiedyś na kurzajki w aptece można było kupić Lapis,niestety nie wiem czemu zniknął z aptek.To był bardzo skuteczny środek,ja pozbyłem się nim ok.20 kurzajek na dłoniach i rękach.Ostatnio znowu mi się zrobiły,kupiłem brodacid i stwierdzam że jest mało skuteczny.Przetestuje jeszcze Vartner,zobaczę co to jest:/

Czy miejsce gdzie przyłożyłam skórkę cytryny może boleć i piec? Przyłożyłam do kurzajki która mam po paznokciem i bardzo piecze. Jak długo trzymać taki okład? Czy pomimo bolu dalej przykłać?

Gość hanusia315
moje córeczki tez maja te okropne kurzajki stosowalam im ten brodacit ale niestety jest dosc bolesny i kurzajki odrosly ,teraz postanowilam sprubowć tych nitek zobaczymy czy cos pomoga jak coś bedzie wiadome to napewno napisze pozdrawiam a może ktoś ma jakiś inny sposób na te okropne kurzajki czekam na wypowiedzi i pomoc z waszej strony

to jest tak, ze jak sie w jakis przesad naprawde uwierzy to wtedy podziała, dlatego kazdemu pomoze co innego. mi kiedys taka metoda domowa pomogla, za drugim razem juz nie wyszlo ;/

Gość kurzajkowa
Witam tez mam kurzajki ;( i tez smarowałam różnymi kremami mama opowiedziała mi ze tez kiedyś miała kurzajki i tez opowiedziała mi o tych supełkach NAPRAWDE DZIAŁA

Gość gość
A jak ktoś szuka leku to nie ma na to nic lepszego niż WARTIX. Kurzajką zaraziłam się na basenie. Najpierw była jedna a teraz jest 20!!! Pani doktor mówi, że mam stan zapalny. Ja już nie wiem co ja mam zrobić. Kurzajki to chyba najgorszy wirus na ziemi!

Gość gość
Bylam mala dziewczynka mama kazAla zrobic mi supelki na nitce lub sznurku bawelnianym i policzyc kurzajki ile mam wtedy tyle supelkow na nicce trzeba zrobic i koniecznie wlozyc pod kamien i szczeze pomoglo . nie wiezylam w ten mit ale to prawda. Wszystkie mi zniknely . swojemu dziecku tez w taki sposob pomoge bo mi pomoglo