Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolitka bzitka

mam szacunek do bieli do tradycji i Kościoła

Polecane posty

Gość Jolitka bzitka

Zaszłam w ciążę i mam duży juz brzuch a za miesiąc ślub mamy.Powiem wam ,że nie odstawiam dziewicy w welonie i nie odtswiam numerów. Kupiłam a raczej mam uszytą,rózową sukienkę.Do tego buty tez jasno rózowe.Welonu nie biorę bo nie należę do czystych a mój widoczny brzuch z pewnościa by mówił"nieczysta". Wazna dla mnie jest religia i przestrzegam zasad. Jednak świeta nie jestem i zaszłam w ciążę , gdyz był stres i niezadziałała metoda. No rudno.mam na szczęście swoje lata więc kryzysu nie było. Tu mi chodzi tylko o to,że będąc z brzuchem nie walcze o biel i welon.Wręcz przeciwnie pokazuje ludziom ze nie jestem ta czysta jak inne , które nie ida do slubu z brzuchem.We włosach bede miala sliczny naturalny kwiat. Suknia jest delikatna , ładna, jasno rózowa z odcieniami kremowymi gdzieniegdzie. I mozna pokazac twarz a anie w ciązy zakładac welon i iśc w białes sukni.

Gość żabojadka
szacunek- podziwiam cię i tak samo bym zrobiła jak TY. Inne to zakładaja najdłuższe welony idąc z brzuchem pod zębami do ołtarza.

Gość jakby każda taki szacun
miała, to welonu żadna by nie miała :D

Gość wow wow wow
urzekła mnie twoja historia :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P

Gość żabojadka
wypraszam to sobie.ja welon bede miała bo nie jestem w ciązy.

Gość do zabojadki
welon bedziesz miala bo nie jestes w ciazy? a co ma ciaza do welonu? welon to symbol CZYSTOSCI a nie pustego brzucha. jak spisz z narzeczonym to tez nie powinnas miec welonu

Gość nieczysta
Acha, rozumiem, że nieczysta, to ta co mam już widoczny brzuch. Ale ta, co w ciąży nie jest, a współżyje z meżczyzną przed ślubem to jest czysta? Bo brzucha nie widać? I zasługuje na już na biel? No co za zakłamanie :) Ja jestem czysta, bo się myję.

Gość żabojadka
nie porównuj widocznej ciązy do współzycia. To co widac to widac i lepiej nie robić z siebie dziewicy jak masz brzuch pod zebami

Gość nieczysta
a ty dla ludzi stajesz w tej bieli przed ołtarzem, czy Boga chcesz oszukać, co? :) Jesteś śmieszna.

Gość no i co z tego..
100% moich koleżanek, znajomych, kuzynek idąc do ślubu nie było dziewicami. A wszystkie szły w białej sukience, welonie czy wianku.

Gość do zabojadki
ja pojde w ecru bo taka mi pasuje. ale dlatego ze LADNIE W NIEJ WYGLADAM a nie dlatego ze sypiam z moim facetem! i welon tez bede miala. ecru ;)

Gość żabojadka
śmieszna nie śmieszna. Ciąza jest widoczna a współzycie nie . Dlatego jak juz jest brzuch to warto nie odgrywac tej która nie jest w ciązy i pozbyc się welona i bieli tak jak autorka

Gość jakby każda taki szacun
no i o to chodzi ze jakby mialy szacunek, toby nie szly, rozumiesz, czy za trudne? zabojadka - jestes smieszna. szacunek to szacunek, a nie dzialanie na pokaz

Gość blee
za miesiac slub i zakładam welon - ale malutki, bo te wielgachne sa kiczowate, bleee aha jestem tez w ciazy, a te wszystkie bzury o czystosci zostawcie sobie dla ojca dyrektora :P

Gość nieczysta
no właśnie. Dlatego ja się z tego śmieję. Katolicy z Koziej Wólki, kurde. Jak co do czego, to leżą plackiem w kościele, a jak chodzi o poszanowanie tradycji i uczciwość wobec wiary, to się okazuje, że.... można się pieprzyć na lewo i prawo, ale jak ciąży nie widać, to luzik - w welonie się pomyka i nabożnie oczka mróży przyjmując komunię. Śmiech na sali.

nieczysta---> Znasz tylko takie, które się pieprzą na prawo i na lewo?- no to gratuluję. Ja \"pieprzę się\" z miłości. Jestem z moim facetem od 6 lat, który facet wytrzymałby 6 lat bez seksu? Nie jestem dziewicą i nie mogę założyć białej sukienki? Wszystkie nie-dziewice mogą, a ja nie? Wstrzymać się ze współżyciem na kilka m-cy przed ślubem, to rozumiem, ale w ogóle nie współżyć- dziwne to trochę.

Gość cukiniowa
czy chcąc zrobic placki z cykinii nalezy obrac ją z zielonej skóry takiej ajk ogórek czy nie trzeba?

Gość takie tam ....
Ja bede miec suknie koloru wanilii oraz welon. Mamjuz synka i jestem dumna z tego. Nie jestem katoliczka ktora chodzi do kosciola i takie tam duperele. Ale jesli jakas osoba jest bardzo wierząca i współrzyje to niestety wg zasad kosciola nie moeze mieć welonu który symbolizuje dziewictwo, a jesli ktos mowi że inaczej facet nie wytrzyma to wg kosciola wspolżycie przed slubem jest gwałtem na drugiej osobie. Ale ja akurat te zasady mam w d... i widze ze wiele dziewczyn tez, roznica polega na tym ze ja to glosno mówie a one...szkoda gadac.

Gość takie tam ....
powinno być "współżyje"...błąd

Gość cukiniowa
wanilia to jasna kawa z mleczkiem?

Gość Onk3
a mnie sie wydaje że jakbyś miała taki szacunek to religii i i kościoła nie seksiłabyś sie przed ślubem a wybór sukni to chcesz po prostu cos innego a nie chcesz pokazac tu szacunku i nie kituj nas

Gość cukiniowa
ale ona nie mówiła o współrzyciu ale o wielkim brzuchu z którym będzie paradowała do ołtarza i niechce się ośmieszac i brac bieli i welonu.I popieram.

Gość takie tam ....
wanilia to kolor pomiędzy bielą a ecru

Gość Onk3
to żadne osmieszanie najwazniejsze jest co sie czuje w sercu w sumieniu a nie co ludzie pwoeidza jakie widizsz ośmieszaie w tym że ktos idize w ciąży w bieli bo ja żadnego

a ja bede miala ecuri to nie jest biel i pewnie welonu tez nie wloze na glowe... :P nie ma sensu :P:P:P:P:P:P:P w ciazy nie jestem :)

Gość cukiniowa
waniliowy to moze cos jak kremowy jak śmietankowy?

Gość takie tam ....
-->>cukiniowa taka " śmietanka" :-D

Gość cukiniowa
to ja chyba tez coś takiego mam. To jakby inne biel ale nie całkiem ecri.ja to nazywam kremowa tak jak własnie śmietanka.Bo waniliowy kolor jakoś mi sie kojarzy z kawowym.

Gość takie tam ....
-->>cukiniowa no to fajny kolor wybrałyśmy :-D a mówie wanilia ponieważ ten model jest "fabrycznie" powiedziany że ma kolor wanilii.

byl tu kiedys taki topik, nie wiem gdzie dokładnie. biała sukienka to nie jest żadna tradycja, że panna młoda idzie do ślubu nietknięta (hahaha). kiedyś dziewczyny szły do slubo w swojej najlepszej sukience, niekoniecznie białej. a chyba w 16tym wieku, księżniczka wiktoria, zamiast zwyczajowej sukni srebrnej nałożyła biała i odtąd panny młóde też chciały mieć białe sukienki. ot i tyle.