Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anoniimka

czy dwumiesieczne dziecko juz moze

Polecane posty

Gość anoniimka

czy moge je sadzac sobie na kolanach opierajac jego plecki o moja klatke. czy jest na to jeszcze za male.

Gość 11111111111111111
za małe

Gość marzenka 25
może

Gość 11111111111111111
to zapytaj ortopedę

Gość anoniimka
to bylo do marzenki 25 pelnej jadu i sceptycyzmu. przepraszam ponioslo mnie ale nie moglam juz wytrzymac. pytam bo nie wiem, od tego jest forum czyz nie? po co te docinki?

Gość katarzynka_76
hej ja mam 10 miesięczną córeczkę i zaczęłam ją sadzac na kolankach jak skonczyła 3 miesiąc bo myślę że wcześniej to chyba jest troszkę za szybko ale to tylko opinia pozdrawiam serdecznie kasia

Gość anoniimka
kasiu dziekuje za rade, pozdrawiam :)

Gość 11111111111111111
ups bo myślałam,że do mnie ;) lepiej jak położysz dziecko brzychem do twojego brzucha,dopóki dziecko samo nie zacznie siadać to nie wolno nic samemu robić,można podnosić za rączki-dosłownie na sekundę,kłaść na brzuszku-będzie to stymulowało jego rozwój i wzmacniało mięśnie

Ostatnio byliśmy z córeczką na kontroli bioderek u ortopedy. Mówiła, że póki dziecko samo nie zacznie siadać, nie wolno tego robić samemu, bo szkodzi to na kręgosłup i stawy biodrowe. Bardzo korzystna jest pozycja na brzuszku, tzw. żaby. Dziecko ćwiczy mięśnie grzbietu, czyli robi pierwsze kroki do nauki siadania. Tak jak poprzedniczka myslę, że lepiej jest kłaść na piersi brzuszkiem.