Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbiken

Dziewczyny pytanie do was mam

Polecane posty

Gość barbiken

Dziewczyny mam pytanie odstawiłam pigułki i co się dzieje wyskakują mi na buzi pryszcze fujj znacie jakiś dobry sposób na ich likwidacje? W czasie stosowania tabletek zero pryszczy

To w zasadzie nic dziwnego. Bardzo często tzw. \"trądzik\" u młodych dziewczyn leczy sie właśnie hormonami, a dokładnie pigułkami antykoncepcyjnymi. Jak nic nie daje rady na pryszcze (u młodej dziewczyny) to prawie zawsze pomogą te właśnie pigułki. Niestety często po ich odstawieniu problem wraca. W Twoim przypadku proponuję iść od razu do dobrego dermatologa. Pozdrawiam ;)

Gość wiolaj
Ach te odstawianie tabletek!! Mi po odstawieniu pojawiły się gózki w piersiach których nie chcą mi wyciąć bo są za małe więc od 5 lat muszę chodzic co pół roku na kontrole. Pozdrawiam i z jednej strony ciesz się że to tylko trądzik!!:)))

Gość barbiken
eh w sumie to nie to że calą buzie mam w pryszczach ale kilka jest(a głupio iść do dermatologa z dwoma krostkami

Gość wiolaj
a dawno odstawiłaś? może jak hormony się ustabilizują to i cera wróci do normy!

Barbiken, więc najprawdopodobniej nie masz sie czym martwić. U kobiet, które biorą pigułki antykoncepcyjne nie występuje jajeczkowanie i to właśnie jest istotą tego rodzaju antykoncepcji. Po ich odstawieniu wraca do normy cykl miesięczny, a w jego połowie (u zdrowych kobiet) występuje jajeczkowanie. A po nim, czyli przed okresem zwykle wyskakuje kilka pryszczy. Po okresie znikają, a potem znów wracają. I tak w kółko. Niezbyt to miłe ale to najbardziej prawidłowa reakcja. Więc pryszczami sie absolutnie nie przejmuj i ciesz się, że jestes zdrową kobietą! Pozdrawiam ;)