Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaa

przeciwciała antyfosfolipidowe

Polecane posty

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jestem po drugim poronieniu!Oczywiście lekarz nie zaleca żadnych badań, bo tak się zdarza :( ja poczytałam troszkę w necie na ten temat i już mniej więcej wiem jakie badania powinnam wykonać!I oczywiście zrobię je!Niestety muszę prywatnie, ale to nie ważne! Czytałam, że należałoby wykonac przeciwciała antyfosfolipidowe!Czy jest jakiś okres w którym należy to badanie zrobić?Czy to musi byc jakiś dzień cyklu?Czy jakiś czas od zabiegu?Czy to nie ma znaczenia? Będę wdzięczna za każdą informację!

Gość katarzynka _76
hej ja miałam tak samo to znaczy 2 razy poroniłam i mój lekarz mniej wiecej w 3 miesiącu zalicił badania na toksoplazomoze i przeciwciała antyfosfolipidowe!też i pozatym standartowe badania uważam ze należałby je zrobic dzieki nim może urodzilam zdrowe dziecko co prawda miałam cc ale to dlatego bo dzidzi ulożylo sie skośnie a mój gin nie chcial ryzykowac pozdrawiam a w szóstym miesiącu miałam pessar życze szcescia i wszytskiego naj kasia

Gość katarzynka _76
jeszcze raz ja jak ci lekarz nie zaleciół badań to go zmien jak ja zaszłam w ciąze po raz 3 i poszłam do gina i też mi nie kazał robić zadnych badan a potem ajk trafiłąm do szpitala to ordynator mi powiedziła zebym zmienila lekarza bo on sie dziwi jak mozna nie zalecic badan przy takim stanie rzeczy jaki jest zaczełam chodzic do niego i dzis mamy córeczke pozdrawiam raz jeszcze

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dziękuję za odpowiedź! Lekarza oczywiście zmienię!W szpitalu trafiłam na super lekarke prowadzącą i zamierzam zacząć do niej chodzić!Ona od razu jak usłyszała, że to drugi raz to powiedziała, że trzeba porobic badania!Tylko w szpitalu z tego wszystkiego zapomniałam zapytac jakie, ale na szczęscie wiem gdzie przyjmuje i na 100% wybiorę się do niej! Badania będę musiała porobić prywatnie, bo na stałe nie mieszkam w Polsce i nie mam tu ubezpieczenia, ale to nie jest najważniejsze! Najważniejsze to poznac przyczynę, a przynajmniej starać się robić wszystko, aby taka sytuacja więcej sie nie powtórzyła! W moim obecnym kraju też wybieram się do lekarza tylko pjęcia nie mam czy da mi jakieś skierowanie na bdania! katarzynko_76 dałas mi nadzieje, ze nie wszystko stracone!Ze nawet po drugim poronieniu można urodzić zdrowe dzieciątko! Dziękuję!

Gość _d_
Wiec zeby nadziei bylo wiecej dolacze sie i ja :) Po pierwsze zmien lekarza! Dopytaj sie o te przeciwciala, bo ja ostatnio slyszalam, ze najbardziej wiarygodny wynik jest do 8 tyg po poronieniu, ale tylko slyszalam. Osobiscie robilam pozniej-jakies 3 miesiace. I koniecznie zbadaj poziom hormonow tarczycy. Ja mam za soba 3 poronienia. wszystkie to byly bardzo male ciaze. Teraz koncze 23 tydz. I mam miec zalozony pessar profilaktycznie, tak zeby dmuchac na zimno... Czuje ruchy dosc wyrazne a Dzieciatko rozwija sie dobrze :) Duzo zdrowia i sily zycze :)

Gość _d_
katarzynka_76 :)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaa
_d_ dziękuję i Tobie! A czy po porobieniu badań wiedziałyście dlaczego te pierwsze ciąże były poronione? Bo ja się boje, że badania wyjdą dobrze i nie znajde odpowiedzi na pytanie dlaczego tak się stało :(