Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodem z piekla

KATOWICE - piekne miasto zapraszam

Polecane posty

Gość laluncia
a ja lubie park chorzowski:) chyba tez mozna zaliczyc jako katowice jeszcze:P geanta juz nie ma, teraz jest tam real.

Gość qdeqed
ale z tą miejscową to chodziłyśmy w weekend po centrum Katowic dwa lata temu, strasznie narzekała na te miasto o i właśnie, o Trzech Stawach pisałam ale zamiejscowemu nie jest łatwo tam dojechać no to fajnie że się zmienia, szkoda wobec tego że nie chciało mi się zajść pod Spodek za ostatnim pobytem a o parku nie widziałam, tylko ten pomnik i drzewka koło Pizza Hut kojarzę

Gość cherry coke
aha... ooops, sorki ;-) no w kazdym razie kiedys tam był rzeczywiście- przecież real wykupił geanta

Gość qdeqed
"paderewa" widziałam wypisane na blokach, wnioskuję że osiedle mogło być imienia Paderewskiego.... czy słusznie? co to jest "paderewa"?

Gość qaqaq
Wilhelmina, Utyman i Szopki generalnie - to są miejsca warte zobaczenia:)

Gość cherry coke
a niedaleko pizzy hut, jest moja uczelnia, najładniejszy wydział UŚ

Gość qdeqed
wogóle uczelnie macie fajne (znam np te wydziały przy Pl.S.Śl.)

Gość laluncia
a kto uwaza ze dworzec pkp jest ochydny? maja go w koncu remontowac czy cos? przeciez to odstrasza turystow, i ten zapach moczu:P

Gość cherry coke
+ narkoami, uciekinierzy z domu dziecka, bezdomi, alkoholicy.....ale to przeważnie w nocy

Gość rodem z piekla
rzeczywiscie jest w katowicach pare miejsc godnych uwagi... :) dobrze, ktos wymienił..dodałabym do tego * park kosciuszki * doline 3 stawów jak sobie cos jeszcze przypomne to napisze :)))) 🌼

Gość rodem z piekla
i dobre lumpeksy :D ihihihh

Gość alabama 222
hejka a ja studiuje na US fajnie jest 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość cherry coke
a co studiujesz? a jesteś z Kato lub okolic?

Gość alabama 222
hejka ja studiuje administracje nie jestem z katowic ale z okolic :(

Gość cherry coke
a ja prawo :-) to na tej samej uczelni się męczymy :-D

Gość alabama 222
nooooooo :)

Gość Miyuki
a ja tam lubie Katowice. i dobrze mi sie mieszka. zaprasam na Sokolska=P a! w Spizu sie pobawic mozna. i w inqbatorze:) jazz club... tak. magiczny. zwlaszcza ostatnio dla mnie...;)

Gość morgen
Pięknym miastem to naprawdę ciężko mi je nazwać ;-) Ale jest parę fajnych miejsc, jeździłam tam przez 5 lat na uczelnię i aktualnie moja przygoda z tym miastem dobiegakońca (jednak na szczęście :-P ) 3 Stawy, gdzie przy ładnej pogodzie można posiedzieć na łonie natury ;-) Uliczka Stawowa - ta z żabą ;-) - co prawda po przejściu się nią mniej asertywny człowiek jest obładowany makulaturą z ulotek, ale sklepy fajne i sam klimat uliczki też Choć osobiście dorzuciłabym więcej ulicznych freeków :-) Silesia - nie byłam jeszcze, nie po drodze mi nigdy ale pewnie fajne miejsce Multipleksy - za klimat zabawy od razu po wejściu, Rialto i Światowid - za pokazywanie niekomercyjnego kina :-) Teatr Korez, teatr dla ludzi który bawi, nie nudzi ;-) A jazz clubu Hiponoza już tak nie reklamujcie. Bo przez tą popularność ostatnio z moim Kochaniem nie mogliśmy znaleźć wolnego miejsca :-P Świetna knajpa, najlepsza jaką znam :-) Pozdrawiam z DG!

Gość rodem z piekla
i jeden minus... łatwo tu dostac wpierd ** :D

Gość cherry coke
skąd tyle zastrzeżeń do Katowic? Warszawa to jest dopiero....a właściwie ludzie tam mieszkający- sami zadufani snobi, którzy nos tak zadzierają że ho ho....bo co? Bo są ze "stolycy" ; wiem, wiem nie powinnam generalizowaś, ale poznałam trochę warszawiaków i każdy z nich "wyżej dupę miał, niż srał"

K-ce są po prostu inne jak każde miast jest inne. A że to stolica regionu i \"wojwodszipu\" - no cóż. Ja lubię WPKIW choć przez ostatnie lata leciutko podupadł i co ciekawe - ostatnio byłem powłóczyć się po południowych dzielnicach w tym po rezerwatach (!) przyrody. No i na Nikiszu :)

Gość Pozdrowienia z Giszowca

Gość rodem z piekla
a dzis tu świeci słoneczko:)i jest całkiem przyjemnie..:)

Gość rodem z piekla
halo, halo to ja jeszcze napisze, że można tutaj tez dobrze zjeść:) polecam chiński bar - mekong ulica słowackiego pychotka i za małe naprawde pieniądze:) pub Bohema -tez tanio, ale zalezy na którego kucharza sie trafi:P wspomniana wczesniej hipnoza i rewelacyjne zapiekanki mniamm pizzeria avanti boskie 50 cm :D 🖐️ :)