Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratujjjjjjjjjjcie

bardzo prosze PIT 37

Polecane posty

Gość ratujjjjjjjjjjcie

robie wlasnie pita w programie i wyszlo mi, ze Suma skladek na ubezpieczenie zdrowotne przekracza kwote podatku. dane zostana skorygowane. jak to rozumiec>>>>??? wpisuje wszystkoz pita i takie cos mi wyskoczylo????????? z 328,40zl automatycznie robi sie 181, 85... co robiccccccccccc

Gość ratujjjjjjjjjjcie
wielbicielu dzieki za odezwe... podatek mam 207 (poz.37 na picie 11/8b) a ubezpieczenie zdrowotne mam 328,40... i wyskakuje, ze za duze, ze przekracza pdatek :(

Gość ratujjjjjjjjjjcie
piszesz, ze jesli jest nizsze to ok, ale czemu w tym programie mi wyskakuje cos i sie zmniejsza... dlugopis wszystko na druku napisze, ale zebym potem nieprzyjemnosci nie miala :(

Podatek z PIT-11/8B Cię tutaj nie interesuje. Chodzi o to, że w PIT-37 kwota w poz. 102 + 103 nie może być większa niż ta z poz. 101. Jeśli wychodzi większa, to trzeba ją zmniejszyć do wys. kwoty ze 101.

Gość ratujjjjjjjjjjcie
wielbicielu drogi, wlasnie robie pita 37, nie zwazam na zadne programy... tylko zatzrymalam sie w dziale E... obliczenie podatku (fatum jakies)... mam podstawe obliczenia podatku (98) kwote 3747,00 (o ile dobrze policzylam) i teraz nie wiem jak ten podatek obliczyc, bo tu jest napisane o tych kwadracikach z punktu 6, ale o tych pozostalych, nie o 1 czyli indywidualnym rozliczeniu...nie wiem jak rozgrysc 99,100 podstawa obliczenia podatku 3747,00... nie wiem co dodac, odjac czy pomnozyc...

Gość ratujjjjjjjjjjcie
tak... meza brak.. nawet kandydata :O

Zatem o ile poz. 98 jest wyliczona prawidłowo... 98 - 3747,00 zł 99 - 181,85 zł 101 - 181,85 zł 102 - 181,85 zł jeśli nie masz odliczeń od podatku w PIT-O, to: 106 - 0 zł 110 - 0 zł 112 - 0 zł 113 - przenosisz z poz. 59 115 = 113 - 112

Gość ratujjjjjjjjjjcie
wielbicielu nadajesz sie na ministra hihi.... mam pytanko: przepisalam wszystko jak napisaeles... :) rozumiem, ze w 100 nie ma nic tylko nie wiem co ze 102.. wpisalam to 181,85 (ale to wyszlo z pita 37, w picie 11 mam inna wyzsza kwote, ok.300, ale rozumiem, ze tamto sie tu nie liczy, jakoby zapomniec o tamtej kwocie????

Gość ratujjjjjjjjjjcie
i jeszcze jedno pytanie: w 113 jest napisane, ze przepisac kwote z 59 mam 207zl w 114 pisze, ze od 112 odjac 113... to u mnie by bylo 0-207zl i to wtedy bedzie chyba ujemne, to wpisac zero? sprawidzilam teraz tym programie komp, pitow i jest wpisane w 113 jest 207 114 zero 115 207 dobrze jest? p.s. poprosze o numer konta w celu przekazania honorarium :P

Gość ratujjjjjjjjjjcie
odwoluje ostatnie pytanie o 207zl... napisales wyraznie, sorry :D

Gość ratujjjjjjjjjjcie
a gdzie numer konta...? ewentualnie moge Cie umowic z kolezanka z bydzi./... :D

Gość ratujjjjjjjjjjcie
hihi nie... ona studiuje... :D a swoja droga wielbicielu zasluzyles na jakies dobre ciacho... tylko, ze ja z daleka... :( niedaleko miasta koziolkow...

Gość bleble0
ratujjjjjjjjjjcie-a skad masz taki program bo ja tez bym chciala sie rozliczyc

Gość ratujjjjjjjjjjcie
z gugli

Czyli chcesz mnie poswatać z koleżanką? ;) Miasto koziołków? Przecież to blisko, rzut beretem :) W każdym razie wiesz... ciacha, wódki i pacierza nie odmawiam :D:D;)

Gość ratujjjjjjjjjjcie
wodka odpada na wejsciu... a paciezr odmawiac tzreba i juz ! :D :D :D wielbicielu tylko nie wiem w jakich ty granicach wielkowych, bo byc moze jestes mlodszy... :P p.s. a z tego pita mi cos oddadza? te marne 2007? nie mogliby calej zarobionej kwoty? :D sknery... :P

Gość ratujjjjjjjjjjcie
upsa 207 nie 2007 :D

Gość ratujjjjjjjjjjcie
wielbicielu mi tez blizej niz dalej do tej nieszczesnej 30... jestem zalamana :(

Gość ratujjjjjjjjjjcie
hehe... a co u zony? :D

Gość ratujjjjjjjjjjcie
no o Twojej myslalam... :D