Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

titanic_

Nigdy nie dajcie sobie wmówić nieprawdy

Polecane posty

Gość anty-czerwona wstążeczka
przeczytałam i mam pytanie do autora... mianowicie: czy nie sądzisz, że Twoje dywagacje mają coś z feng szui?

Gość lelllka
maja cos psychologii, religii, filozofii a moze i fizyki kwantowej :)

Gość liberal-Europejczyk.
no i jeszcze te hemoroidy . przepraszam feromony.

anty-czerwona wstążeczka Są pewne powiązania z Feng Shui, jak najbardziej, bo wiedza Feng Shui jakby prioryterowo kładzie nacisk na oczyszczanie energii wokoł siebie, co potem ma wpływ na naszą energię wewnętrzą. Wiedza Wschodzu jest bardzo powiązania pewnymi zależnościami o energii i to jest fajne właśnie, że wiedza się nie ogranicza, ewoluuje i ze wszystkiego możemy wyciągnać coś dobrego dla siebie. Niemniej Feng Shui nie zawiera wiedzy o czakramach (centrach energetycznych) w człowieku i jak to tam wszystko przepływa.

Gość Wyccieńczona
Mnie ostatnio łupnęła zła energia , zamiast na prostą to narobiło się gorzej niż przeciętnie. Mój partner dokształca się w tych sprawach, ale jest jeszcze początkujący i może ciebie spytam? komplikuja mi sie sprawy zawodowe a w domu to już kurczę sytuacja przedalarmowa.... długo, długo żyłam w przeszlości i nie umiałam odiąc się od spraw z przeszłość, dodaj popieprzony charakter, nie radze sobie z ....

Gość Wyccieńczona
czas zrobic porządki ale jak ? nie mam jeszcze 30 lat, czuje sie pasozytem i nieudacznikiem. wiem że mam sporo zalet ale też zryty łep..

no dobra titanic, napisałeś o miłości i takich tam powiązaniach, powiedzmy ...energetycznych między partnerami. zgadzam się z tym,skoro znasz feng shui to wytłumacz mi dlaczego lustra nie należy wieszać na przeciw drzwi do piwnicy?:o czy to pewna śmierć jednego z domowników? P.S. a jest nas słownie trzy sztuki.

Gość Wyccieńczona
No no to się nie zgraliśmy ale może jutro mi coś odpowiesz? Może mnie moja brudna karma do jutra nie zadusi...........

anty-czerwona wstążeczka Dlatego, że lustro (jak i kryształy- bardziej kryształy) absorbuje energię. Piwnica zazwyczaj jest miejscem zaniedbanym, z czasem kumuluje się tam energia (ciepła energia jest utożsamiana z energią niższego rzędu, czyli ta w sensie negatywnym) w której bardzo dobrze czują między innymi pająki. Lustro jakby tworzy kanał przepływu i odbijania światła, jakim jest energia.

Gość hmmmmmm___
Titanic coz zgadzam sie z Toba . Milosc istnieje i nie dam sobie wmowic ze jest inaczej!:D ;)

więc lustro należy wieszać naprzciw okna? tak?

Gość a co masz przeciwko pajakom

Wyccieńczona To co ci się dzieje obecnie w Twoim życiu, jest tylko skutkiem tego, co było przyczyną wcześniej. Tak jak mówiłem, my o przeszłości zapominany i o niedobrych dla nas związkach, bo psychika nie chce sfiksować do końca, a wpływy i powiązania energetyczne robią swoje i my w obliczu tego stajemy się bezsilni. Jak to zerwać? Nikt nas tego nie uczy jak, to jest smutne i tragiczne dla nas wszystkich, bo wszyscy chcemy żyć w spokoju, bezproblemowo i w szczęściu... i nie ma się czego wsydzić, że wszyscy tego chcemy, to jest jak najbardziej naturalne.

a wiesz czemu zainteresowałam sie tematem? otóż dlatego, bo miałam wypadek-niegroźny co prawda, ale auto skasowałam:o a policjanci zastanawiali się jak z tego wyszłam żywa. otóż dowiedziałam się że przyjaciółka włożyła mi za siedzenia czerwoną wstążeczkę:o nie wierzę a to tak jak w to, że lustro nie może odbijać drzwi piwnicy, stąd ten nick... niemniej pozdrawiam i życzę wiary w to w co wierzysz:)

Gość Wyccieńczona
Keep talking...... Dalej dalej bo jak mówiła moja mama to sprawy niedokończone mszczą sie na człowieku . Chcę zrobić porządki i nie zabagniać dalej, mam rodzinę i dzieci. To działa też na nich!

anty-czerwona wstążeczka Niekoniecznie, bo okna i drzwi, to wejścia i wyjścia. Znasz przysłowie; weszło drzwiami, wyszło oknem? To też niedobre. Najlepiej lustro zawiesić naprzeciwko kąta (ściany), który dla nas wydaje się najbardziej zadbany, bogaty w ładne rzeczy i przyjemny dla oka. A co do pająków mam tylko to: luźną uwagę, że bardzo dobrze czują się w środowisku, gdzie absorbuje się negatywna i ciężka energia. Stąd niektórzy mają intuicyjny wstręt do pająków.

Wyccieńczona Tak, oczywiście, na twoje dzieci też, bo to są najsilniejsze powiązania i zależności energetyczne. Zwłaszcza między matką, a potomstwem, bo w czasie ciąży tworzy się nie tylko pępowina fizyczna, ale i energetyczna. Jest to silny związek.

nie, nie znam tego przysłowia, ale moja koleżanka od feng shui ciągle mi pieprzy o złej i dobrej energii, sugeruje przestawianie mebli i inne tam takie nadprzyrodzone, no wiesz...

anty-czerwona wstążeczka No wiem,... rozumiem. :) Chce na siłę Ci zrobić dobrze. ;) Tylko fanatyzm w każdej formie jest też niedobry, bo zawęża nam pole widzenia, zamyka nas na inne alternatywy i ogranicza. Wszystko jest dobre, jesli zachowany jest umiar i równowaga. ;)

Gość billy joe
wszystko pieknie, ale co jest zlego w czystym seksie? to jedna z najlepszych rzeczy!

Oj, biedny z Ciebie człowiek, bo nie zrozumiałeś tematu. :D Ogólnie uważamy, że nic złego, a jednak...

Gość Ciekawe do ilu osób
Ciekawe do ilu osób dotrze to co napisałeś. Wydaje mi się, że istnieje dość ostry podział na tych którzy myślą podobnie i takich co się z tego śmieją. Czakramy, wymiana energetyczna - ile osób naprawdę wie o co chodzi. W pewne rzeczy nie wierzymy póki nie zetkniemy się z tym bezpośrednio, nie poznamy ludzi dla których jest to chleb powszedni.

Gość Wyccieńczona
W moim domu sporo jest pająków , w niektórych pomieszczeniach więcej a w innych wogóle. Najwięcej w łazience, która ma zejście do piwnicy................ A tak na serio to liczyłam na mały poradnik w stylu zrób to sam, dociera do mnie ludowe powiedzonko: krowa która dużo ryczy mało mleka daje. Odezwiesz się jeszcze czy to już koniec?

Gość _hydro_
kiedys myslalam ze seks z miloscia i bez niej niczym sie nie rozni. W koncu orgazm zawsze jest taki sam. Myslalam ze ludzie ktorzy mowia iz seks tylko dla przyjemnosci nie jest tym samym co seks z milosci, to jacys ortodoksyjni przemoralizowani chrzescijanie, ktorzy wymyslaja bzdurne zalozenia i ubieraja je w ładne slowa po to aby inni im uwierzyli. Ale to nie prawda. Heh ciezko mi to wytlumaczyc, nie wiem czy umialabykm odpowiednio i wiarygodnie opisac slowami co mam na mysli. Nie chce zeby moje sloa zabrzmialy jak jakies koscielne nawracanie do moralnego zycia bo nie o to tu chodzi. Wiec jakby to powiedziec... Zwykly seks to przyjemnosc wylacznie cielesna, natomiast prawdziwy takze... hmm po prostu duchowa. W zwyklym seksie wiesz ze faceta najbardziej obchodzi twoja cipka i "dreszczyk emocji" towarzyszacy zwykjlej, zwierzecej kopulacji. A prawdziwy seks jest bardziej intymny. Podczas takiego obojgu partnerom zalezy na zaspokojeniu obopolnym a nie tylko wlasnym. W zwiazku z tym jest lepsze wyczucie na to czego pragnie partner, wieksze staranie, lepsza gra wstepna, zwiekszona delikatnosci i empatia, wiekszy wklad milosci ktora goroje nad egizmem. Jestes wtedy z partnerem nie tylko cialem ale i dusza, myślą. Taki seks daje prawdziwa satysfakcję i zwieksza szanse na to ze bedzie udany. dzieki niemu ludzie poznaja nie tylko anatomie tego kawałka mięcha ale i siebie calych. Podczas seksu mozesz sie takze dowiedziec jak bardzo jestescie z partnerem blisko. Im bardziej udany, im bardziej nieskrepowany, im wiecej obopolnej empatii zawierajacy w tym calym akcie, tym lepiej rokujacy dla zwiazku. Jesli w seksie nie ma zachamowan, wstydu, skrepowania a przy tym co bardzo wazne wystepuje tu takze "duchowe" porozumienie, to wieksza szansa, ze w codziennym zyciu relacje miedzy ludzmi beda podobne. To seks jest czyms pieknym. Nie kopulacja.

Odezwę się. ;) Są proste sposoby, przynajmniej na pająki. To, że trzeba pajęczyny sprzatnąć i dobrze wymyć, to rozumie się samo z siebie, ale możemy zrobic coś ponadto. \'Niska\' energia nie lubi dymu i wysokich częstotliwości. Stąd w kościołach tradycja zadymiania pomieszczenia świecami i kadzidłami. Kup sobie białą świeczkę (bo białe absorbuje kolory) i popal tam czasami. Do tego możesz kupić dzwoneczki, ale nie takie modne (z bambusa itd), tylko o jak najwyższym, wibrującym dzięku i zawieś sobie tak, gdzie ich najwięcej. Co jakiś czas poruszaj nimi, niech tam sobie te dzwięki trochę powibrują. Ale nim to zrobisz, po solidnym wymyciu pomieszczenia, wyklep je, by starą energię trochę rozproszyć, najbardziej w katąch i rogach. Jeśli nie masz jakiś ciężkich kijaszków, by nimi postukać, weż jakieś stare buciory (drewniaki) i potlucz nimi o siebie w rogach, ale nie same ściany, 5 cm od nich. Najlepiej zamknąć oczy i spokojnie ręką (do 5 cm od ściany) pomacać wszędzie je. Tam gdzie będziesz czuła cieplej, tam się zagęszcza energia. I na tych ciepłach trzeba się skoncentrować, według tego co napisałem wyżej. Jest to podstawowe oczyszczanie pomieszczeń.

_hydro_ Napisałaś sedno: seks jest piękny, nie kopulacja. Seks uzdrawia (również), bo ostecznie gruczoły płciowe (dokrewne), to ważne centra energetyczne. Niemniej działa to dopiero prawidłowo (ruch energii jest inny), gdy jest to powiązane z miłością, bo wtedy uruchamia się inna czarka, ta najwyższa (szysznka), która w tracie tego aktu produkuje dodatkowe enzymy, oczyszczające i uzdrawiające. Seks bez miłości, blokuje wytwarzanie enzymów, bowiem szyszynką (naszym trzecim okiem) dysponuje w 100% ego, nie dopuszczając do niej lepszej i wyzszej energii napływającej z duszy.

Gość grot57
chyba przeczytam uważnie tego posta

no to ja mam "nosa" pewnie dlatego pająki mi sie nie lęgną, bo w piecu CO przepalam na noc, dzwoneczki wiszą przy drzwiach dzwoniąc dźwięcznie przy każdym ich poruszeniu, a kadzidełka palę podczas kąpieli;) czy to dobrze dla mojego domu titanicu?🖐️ P.S. w żadne wróżby i gusła nie wierzę:o

Bardzo fajne. Podoba mi się. :D Wystarczy robić swoje. Też nie mam pająków w domu, od dawna. Zapominam jak wyglądają. :D