Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusiaczek14

kolczyk w języku

Polecane posty

Gość aneczka..
bardzo chcialabym mic kolczyk na jezyku, ale moja mama kompletnie mi zabronila. mam juz kolczyk w pepku. ale na kolejne nie daje sie namowic.. pomozcie:(

Gość Mrtyn
hej Ja mam 13 lat i chce sobie zrobić kolczyk w języku ale mama mi zabroniła;[. Namawiam ja już chyba 2 miesiąc jak narazie nic ale opowiedziałam jej że może iść ze mną do profesjonalisty to on jej wszystko wytłumaczy.Tylko mam pytanie gdzie w okolicy Rudy Śląskiej znajduje sie taki profesjonalista co może wszystko wytłumaczyć i co zrobi kolczyk bezboleśnie? czekam na odpowiedz;)

Gość aniusia cmok
hej ...:) ja mam 14 lat i juz w paru miejscach mam kolczyki i chccialabym nastepny na jezyku ale moi rodzice to jak grom z jasnego nieba kategorycznie mowia nie!!!!! wiec chyba moge pomazyc o kolczyku.. bolu i gojenia sie nie boje , bo z innymi kolczykami mialam bardzo duze problemy .. tylko strasznie trudno mi przekonac rodzicow , praktycznie nie widze rzadnej szansy ... :(( pomozcie jak ich namowic ? :( czekam na odpowiedzi

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
po ilu godzinach dniach dziurka w jezyku zarasta?

Gość Cisik
jestem Chłopakiem i mam 14 Lat nierozumiem kogos kto uwaza ze laski które maja kolczyk w jezyku to sa jakies K**wy czy dziwki sam bym chcial ale niewiem jak sie zapytac o to rodzicow pomurzcie prosze Piszcie Na GG 7167759 jak komus sie niepodoba to jego sprawa mi sie bardzo kolczyk w jezyku podoba maja moje 4 przyjaciółki i całowanie się z języczkiem jest bardzo przyjemne :) Pozdrawiam Cisik :)

Gość denim222
hej. kolczyk w jezyku mam juz 3 lata. zrobilam go sobie majac 18 lat. pytalam sie mamy co ona o tym mysli ( byla bardziej nastawiona do takich rzeczy), i ona powiedziala ze nie bardzo jej sie to widzi, ale ja powiedzialam jej ze przeciez to moj jezyk, moje cialo, wiec jesli cos sie stanie to bedzie to moja wina i ze ja bede za to odpowiadac, no i ze bede miala nauczke. tacie nic o tym nie mowilam, dowiedzial sie po kilku miesiacach, sam zauwazłyl. kolczyk robilam w studiu, placilam 50 zl (kolczyk byl w ta cene wliczony). samo przekucie nic mnie nie bolalo, poczulam tylko takie cos jak bym sie ukuła szpilka. po przebiciu jezyka, po kilku godzinach (2-3) jezyk spuch, ale to normalne. facet ktory mi przebijam jezyk dal mi karte na ktorej bylo wszytsko napisane, co mozna robic i czego nie.. byla tam tez informacja ze trzeba plukac jame ustna rostworem, ktory mozna dostac w aptekach (' dentosept'), jest to ziolowy preparat, niedobry w smaku, ale pomaga. przez 2 dni nie moglam mowic, ale po 3 dniu opuchlizna schodzila.. przez te 3 dni 'jadłam' kostki lodowe (mozna je samemu zrobic).. i własnie dzieki nim opuchlizna zeszla.. przekucie to nic takiego strasznego, wkoncu kolzyk nie jest bardzo widoczny i w niczym nie przeszkadza..

Gość denim222
a jesli chodzi o to po jakim czasie dziurka zarasta, to okolo 3-4 godzin. zalezy tez od ciala, od tego jak komu sie goja rany itd..

Gość onnaaaa
tez chce miec kolca w jezyku... ale jak powiem mamie to jestem pewna ze od razu bedzie na nie i jeszcze mi awanture zrobi ze niby niedojebana jestem etc. wiec chyba musze ja postawic przed faktem dokonanym... a jak wasi rodzice na to reagowali jak postawiliscie ich przed faktem... ostro byli wkurwieni etc, ?

Gość fifinka
Ja zrobiłam kolczyka w wieku 13 lat, matka zauwazyla po 2 tygodniach, nie było dymu chociaz wczesniej mi zabroniła, fajne to były czasy :)

Gość onnaaaa
u mnie jestem prawie pewna ze zrobi taka awanture ze chyba odechce mi sie kolczykow xDD ale i tak raczej zrobie ;] w sumie raz sie zyje ;]]

Gość gina_deville
19barbie20 kolczyk w jezorq jq mam i jest mi z nim dobrze mi nawet troszke nie spuchnaol odrazu bylo ok ale ja placilam 350zl w najbardziej profesjonalnym studiu haha to niezla z ciebie gowniara, ze dalas sie orznać na 350 i to w najbardziej profesjonalnym studiu. za 350 to ja mam wydziarana cala reke dziewczynko

Gość aneska20
hej :) Namawialam 2 lata rodzicow na kolczyk w wardze, albo w jezyku... oczywiscie efektow nie bylo widac, rodzice po prostu sie nie zgadzali... wiec w akcie desperacji :p zrobilam sobie sama kolczyk bez ich pozwolenia w wardze... myslalam ze oczywiscie bedzie awantura, ale przyjeli to ze spokojem i kolczyk moglam zostawic.. potem namawialam ich na kolczyk w jezyku... 2 tygodnie temu poszlam do slonu, i zrobiłam sobie go... samo przebicie nie boli, chociaz jest nieprzyjemne... mówią że jezyk puchnie, boli pozniej, sepleni sie, ropieje, nie mozna nic jesc... natomiast ja nie mialam nic takiego... jezyk mialam normalny, jadlam i palilam tego samego dnia, nic mnie nie bolalo i nastepnego dnia wsadzilam sobie krotki kolczyk... takze wszystko zalezy od organizmu... i jedyna rzecza ktora mi przeszkadza to to ze kolczyk obijajac sie o zeby uszkodzil mi szkliwo i mam teraz bardzo wrazliwe zeby, ktore mnie bola przy jedzeniu i piciu zimnych i cieplych rzeczy... pozdrawiam i oczywiscie kolczyki w wardze i w jezyku goraco polecam :)

Gość gina_deville
jak sie bawisz caly czas tym kolczykiem, zeby go pokazac to nic dziwnego, ze niszczy zeby. trzymaj jezyk w buzi, tam gdzie jego miejsce, zamiast sie lansowac

Gość Martusia333
He ;] niedlugo mam urodzinki (16) i zaczelam namawiac rodziców na kolczyka w jezyku. ale oni nie reaguja na moje argumenty , a jak postawie ich przed faktem to raczej na pewno mi go kaza wyjac... nie wiem mam miesiac dokladnie zeby ich przekonac... prosze pomozcie ;[ . z gory dzieki . ;*

dokladnie w tym samym wieku zrobilam kolczyka ...rodzicow postawilam przed faktem dokonanym na poczatku bylo gadania ale nie wyjelam bo to moje pieniadze w bloto by poszly nie ich...

Witam, ja zrobilam sobie kolczyk w jezorku tydzien temu :P opuchlizne mialam 3 dni najgorszy byl ten dzien po przebiciu nic nie moglam jesc ... ale teraz jest juz ok :) jestem zadowolona.

Gość terefrererere
ja też mam kolczyka... ;] i jest oki nic nie boli i wgl (robiłam) 2 dni temu.. tylko teraz delikatnie ni ropieje ale to podobno normalne;*

Gość lasencja p
ja robie kolczyka w jezyku za 3 dni oczywiscie bez wiedzy rodzicow troche sie boje bolu ale moze jakos pierwszy tydzien wytrzymam a pozniej bedzie super sparawa juz nie moge sie doczekac

Gość UlciaxD
chciałabym sobie zrobic kolczyk w jezyku..;) gdzie najlepiej go zrobic??mam tez pytanie czy sa kolczyki do jezyka z gumowymi "kulkami" zeby nie niszczyly szkliwa???

Gość agaaaaaaa
ja mam kolczyka i jest spoko. Szlam z nastawieniem ze przez tydzien nic nie bede mogla jesc bede seplenic a tu nic!! jezyk spuchl ale nie tragicznie. Jesli chodzi o mowe to troche nie moglam sie przyzwyczaic do tego gadzeta ale jak sie ktos pytal czemu mi tak mowienie zle idzie to mowilam ze chora jestem. jak narazie nikt sie nie zorientowal ze go mam tym bardziej rodzice nie wiedza o jego istnieniu:):):):):) na poczatku plukalam woda utleniona rozcienczona w zwylkej wodzie ale strasznie wysuszalo to wargi. Polecam za to szalwie ja plukalam a nawet pilam ja ile wlezie. do szkoly nosilam nawet szalwie w butelce i popijalam sobie na przerwie:P:P głupio to brmi ale naprawde pomaga:) Dodam ze wszelkie kolczyki jakie posiadam (mam 7 w uszach) strasznie dlugo mi sie goily ropialy i wogole straszne rzeczy sie z nimi dzialy wiec jestem milo zaskoczona ze jezyk po 2 dniach od przebicia jest zagojony. robilam u KOSMETYCZKI i nie zaluje bo kobieta naprawde znala sie na rzeczy chyba przez 10 min szukala idealnego miejsca do przebicia brala kazda zylke (czy co tam am w jezyku) po uwage a pozniej nie chcial mnie wypuscic bo sie bala ze jak dojdzie do mnie to ze mam kolczyka i emocje opadna to z podniety moge stracic przytomnosc:):):) dalam 100 zl i naprawde polecam szalwie :) naprawde jesli macie to 18 lat to rodzicow sie nie bojcie :) naprawde go nie widac a z mowieniem zawsze mozecie cos wy,yslic:) pozdrawiam

Gość Buhaha xd
Ojj dobra taam .Mi rodzice nie pozwalają ,bo mówią ,że to nie higieniczne ;// ale coo ? Już od razu przezywać ,że coo ?? Może komuś się to podoba i robi to na własną odpowiedzialnoś,ale nie oznacze to ,że jest się jakimś innym ,Eee ?????? ;/

Gość jackassia93
heyey! a ja właśnie niedawno skończyłam 15 lat i bardzo podoba mi sie kolczyk w jezyku. bardzo dlugo namawialam mame, pokazywalam jej fora i wypowiedzi specjalistow, ale nic do niej nie dociera, ona ciągle swoje, że to jest niebezpieczne itp. nie wiem jak ją przekonać! nie boję się samego przekłuwania, ani tego, że pozniej bedzie bolalo, tylko jej reakcji xD domyslam sie ze bedzie wpier... moglabym sprobowac utrzymac to w tajemnicy, ale jesli jezyk bardzo mi spuchnie i nie bede mogla jesc czy mowic przez jakis czas to na pewno sie zorientuje. nie wiem co robic, czy odpuscic (a na pewno tego nie chce!) czy postawic ja przed faktem dokonanym. aa i jeszcze jedno: ona twierdzi ze na pewno mi sie znudzi za jakis czas i bede załowala ze przebilam, a ja jestem przekonana ze go chce!

Gość ola.
hmm, pogadaj z mamą, powiedz, że wolisz uzyskać jej zgodę niż postawić ją przed faktem dokonanym;p ja swoich rzpekonałam mówiąc ze jezeli sie mam przeprowadzic [bo czekała mnie wtedy przeprowadzaka] to sobię zrobię kolczyk i w koncu sie zgodzili. :) zrobiłam w profesjonalnym studniu, zapłaciłam 90zł.razem ze znieczuleniem i kolczykiem. nie bolało nic a nic. nie sepleniłam w ogóle a jadłam normalnie juz 2 dnia.

Gość Niuniaaaa17ooooooheh
Ja uważam że robienie kolczykow na twarzy w wieku 13-14 lat jest głupie. Bo według prawa to dzieci i głupio by się wyglądało. Ja mam 17 lat i kolczyka w nosie i planuje w języku. Tylko nie wiem czy wytrzymam bez palenia, kiedy się będzie goiło :) także jak chcecie kolczyka w nosie, wardze, brwi czy języku poczekajcie przynajmniej do 15stki :) pozdrawiam

Gość oh oh
Ja mam 14 lat xD Tyle ze jestem "wyrosnieta" i kazdy mi daje 17albo 18;) A jak mowie ze 2 gim to ludzie maja szok w trampkach;P To zalezy od osoby tak naprawde bo jezeli ktos ma 17 a wyglada na 13 no to tez głupio miec kolczyka xD Ja czekam na sciagniecie aparatu z zebow (czyli kolo sierpnia) i dopiero wtedy sobie zrobie;):) Mysle ze napoczatku nie bede miala problemow z mama bo ja w wakacje bede mieszkac pod Krakowem (ogolnie bede po całej Polsce jezdzic na zawody)a moja mama bede w Warszawie ;P Ale kiedy ja juz sie przeprowadze do niej do wawy to bd musiała kombinowac zeby nie zauwazyła;) Myslicie ze jak bede miala przezroczysta kulke to nie zauwazy?!

Gość antosia12345
hej mam pytanie jesli sobie przebije język to przestane sie jakac bo tak troche sie tylko jakam ale jednak cos jest w tym jezyku wiec moze bedzie lepiec bo sie inaczej mowi? Pozdrawiam i prosze o odpwoiedz:) ;*

Gość kasia151151
powiem tak kolczyk w języku zajebista sprawa sama go mam ale co do rodziców to nie tak łatwo ja sie nie pytałam jak skończyłam 18 lat to po prostu juz przyszłam ze szkoły z kolczykiem bo zrobiłam w studiu i jeżeli dobrze o niego nie dbasz lub bawisz się nim żeby tarł ci się po zębach to zepsujesz szkliwo na zębach taka mała rada pozdrawiam serdecznie www.najpewniej.pl

Gość oh oh
Antosia12345 : Jak sobie zrobisz kolczyka seplenisz (napoczatku oczywiscie) słyszałam o takich przypadkach ze zle było przebite i ktos seplenil do konca zycia.. ;| A co do jakania sie to nie wydaje mi sie zeby Ci to pomogło. A jak Ci to jeszcze bedzie przeszkadzac i jeszcze gorzej bedziesz mowic?! Ja bym na Twoim miejscu nie kombinowała, albo jezeli Ci tak bardzo na tym zalezy to moze idz do jakiegos logopedy albo cos w tym stylu i zapytaj jakie taki kolczyk bedzie miał skutki. ;) Kasia151151 : Dzieki;) A co moge zrobic zeby moja mama nie zauwazyła?! A co do zebow to ja sobie kupie kuleczki z powłoczka silikonowa zeby i sie nie obijało bardzo;) Bo tak naprawde to ja chce własnie tego kolczyka poto zeby sie nim bawic;P :P ;P

Gość antosia12345
hmm... ale mi sie wydaje wlasnie ze jakbym sobie zrobila kolczyk to bym sie nie jakala poniewaz nie tyle ze sie jakam tylko poprostu mi to blokuje mowe troszke... sama nie wiem...;/