Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusiaczek14

kolczyk w języku

Polecane posty

Gość Aguuu.
Mam jeszcze kolczyk w pupie i pod pachą. Mówie wam super uczucie!

dzieci... dzieci.. dzieci... Po pierwsze nie wydaje mi się, żeby gdziekolwiek - nawet kosmetyczka zrobiła kolczyk bez pozwolenia MAMUSI (chyba że skończone 18naście jest), a jak nie ma pozwolenia, to nie ma kolczyka. Później takie dzieci robią sobie kolczyki same i lądują na chirurgii, albo w innych ciekawych zakątkach lokalnego szpitala z najróżniejszymi objawami (w najlepszym wypadku to tylko utrata smaku.) Dlatego też... raczej odradzam kolczyki na własną rękę, bo 5 osobom się uda i wszystko dobrze, a 6 wyląduje na ojomie z silnym szokiem. Dlatego też... mówcie mamusiom i do salonu/kosmetyczki. Pozdrawiam .

Gość jodusieek
ja zrobilam wczoraj kolczyk, moja mama normalnie sie zgodzila a jeszcze nie ma wakacji :D mam w pepku i w nosie teraz juz drugi raz w jezyku, boli i puchnie , :( ale jest okey,, ukrywam przed tatą ;P

Gość Piercer
Zal mi tutaj niektorych osób .... Operacj e języka ? Chyba mózgu ... :/ Od zrobienia kolczyka nic Ci nie będzie jezeli pojdziesz do studia . Profesjonalisci ( tacy jak np. ja ;) ) Opowiedzą Twojej mamie , ktora bedziee musiala podpisac zgode , ale niekoniecznie musi byc przy samym przekłuciu wazne aby z Tobą poszla , ale patrzec nie musi . Sama na wlasną reke nie dasz rady tego zrobic , bo trzeba miec skonczone 18 lat ;( . Pozdrawiam i zycze przyjemnego piercingu ;p

Gość dxurbusxb
Zrobiłam kolczyka wczoraj....mój dzeń wygląda mniej więcej tak...wstaje-płyn dezynfekujący, ubieram się-papka z brzoskwiń xD, i obiadek-kostki lodu xD Chwała Bogu język jeszcze mieści mi sie w buzi xD hehe Nie no jestem z niego zadowolona. Już dawno to planowałam :) Kolczyk w języku to naprawdę fajna sprawa ^^ Mam tylko małę podejrzenie że sztangę mam za krótką xD aleee kto nie ryzykuje ten nie ma :P zobaczymy jak opuchlizna zejdzie ;) Pozdrawiam P.S. aaaaaaaa powiedzcie Mi co ja mam jeść,bo jak tak dalej pójdzie to kuźwa umre głodu ^^ Słyszałam jakies pierdoły o nabiale...to prawda,że niewskazany?

Gość claudyna88
Witam wszystkich:) Poczytałam sobie wcześniej co tu pisaliście a teraz się sama podzielę moimi doświadczeniami;p..Kolczyk w języku zrobiłam sobie tydz temu..moment przekłucia bolał mnie bardzo..następnego dnia po przekłuciu obudziłam się ze spuchniętym jęzorkiem;/..miałam problemy z jedzeniem oczywiście..jadłam w sumie tylko kisiel..żadnych przetworów mlecznych, gorących i pikantnych rzeczy..2-go dnia udało mi się zjeść bułkę "boczkiem":)..potem stopniowo było coraz lepiej:)..teraz już jem normalne kanapeczki z czego jestem dumna hehe:D..po każdym posiłku i oczywiście rano i wieczorem płukałam usta płynem do higieny jamy ustnej, zimnym wywarem z szałwii. Stosowałam też tantum verde..opuchlizna mi jeszcze całkiem nie zeszła ale już jęzor jest mniejszy:)..czekam teraz na moment aż będę mogła zmienić kolczyk na mniejszy..trochę się fefluniłam:)..ale to chyba z powodu opuchlizny i "ślinotoku" hehe;p..teraz już jest lepiej choć jeszcze nie idealnie:)..No to chyba by było na tyle:)...Pozdrawiam Was gorąco:*

Gość domis
mam kolczyk juz prawie 3miesiace. owszem spochl na poczatku i ciezko bylo jesc ale to normalne i wcale nie takie straszne. to nie prawda ze ma sie posmak metalu bo kolczyki metalowe nie sa. Tylko ze stali chirurgicznej lub akrylu. sa po dluzszym czasie nie wyczowalne, nie przeszkadzaja. Rodzice nic nie wiedza;)bo nie widac go tak szczegolnie:)

Gość szyszeczka.
WITAM ! Ja mam taki mały problem. Miałam kolczyk w języku. Musiałam wyjąć i dziurka troche zarosła. Kolczyk wchodzi do połowy. Wyciągnęłam go, jakoś ponad rok temu.. MAM PYTANIE w związku z tym. Czy mogłabym kolczyk jakoś wcisnąć na sile? Nic mi się nie stanie?;P (z ół roku temu jak próbowałam to krew trochę leciała). Jeśli tak, to wystarczy go wysterylizować wódka czy perfumami? . A może lepiej igła jakaś z apteki? POMÓŻCIE coś jak się na tym znacie. (Nie chce iść do kosmetyczki, szkoda mi pieniążków :P)

Gość szyszeczka.
WITAM ! Ja mam taki mały problem. Miałam kolczyk w języku. Musiałam wyjąć i dziurka troche zarosła. Kolczyk wchodzi do połowy. Wyciągnęłam go, jakoś ponad rok temu.. MAM PYTANIE w związku z tym. Czy mogłabym kolczyk jakoś wcisnąć na sile? Nic mi się nie stanie?;P (z ół roku temu jak próbowałam to krew trochę leciała). Jeśli tak, to wystarczy go wysterylizować wódka czy perfumami? . A może lepiej igła jakaś z apteki? POMÓŻCIE coś jak się na tym znacie. (Nie chce iść do kosmetyczki, szkoda mi pieniążków :P)

Gość Plo0tkara
Mam 21 lat ja zrobiłam kolczyk 2 dni temu i w obecnej chwili umieram . Przy przekłuciu był ból ale tylko chwilke. Jęzor po kilku godzinach napuchł. Dzisiaj mam 3 dzień i zdycham,jezor ma na pól pyska i jest tak zapuchniety ze wydaje mi sie ze mam za krótką sztange(a mam najdłuższą jaka jest) ZObaczymy jak sie sprawy potoczą do pon jak nie minie to pójdę do szpitala wyjąć bo sory ale jak jezyk ma mi zgnić z powikłań to woel być bez kolca xD i tesh płucze go dentoseptem i przyjmuje same płyny bo na jedzenie nie ma co liczyć :D zobaczymy wieczorem jak mi jezyk odpadnie dam znać

Gość szyszeczka.
spokojnie z dnień dwa jeszcze i ci przejdzie. Normalka :P

Gość Pl0tkara
no dziś jush trochę opuchlizna zeszła. Ale po każdym posiłku jak płuczę chłodną wodą a potem dentoseptem to myślę że język mi odleci :D. Nie wiem tylko jak długo bd się goił bo mój organizm ciężko reaguje na przekłucia(bo to jush mój 4 kolczyk,nie licząc uszu)

Gość wagarak
przekłucie języka goi się wyjątkowo szybko - chyba najszybciej ze wszystkich przekłuć (no właściwie to jeszcze tak szybko goi się także napletek łechtaczki). http://www.tester.vot.pl/?p=420

Gość gość
Do sratatatata czy cos!! W studiu wiedza wszystko powiadasz?? Moja siostra zrobila w progesionalnym studio. W jednym powoedzieli ze jej nie robia bo ma nie odpowoedni jezyk i nie da rady uparla sie i poszla dalej gdzie jej zrobili. I co ?!!! Bolalo jak..... Krew sie lala jak z otwartego kranu. Mdlala. Przestalo ale dlasze dni kiedyspa w nocy dalej krew leciala wszystko bulo we krwi i nie dalo sie krwawienia powstrzymac. Pojechala do szpitala gdzie jej kolczyk wyciagali ktory juz wrastal w jezyk. Kuleczki byly prawie nie widoczne poniewaz jezyk na nie narastal. Jezyk byl fioletowy wdalo sie zakazenie. Wiec studio profesjonalne ??? Lepiej popytac w kilku i jesli ktos powoe ze nie da ray to nie robic na sile w innym