Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda ciałem

PIERWSZE FARBOWANIE pomocy

Polecane posty

Gość młoda ciałem

Do tej pory uzywałam tylko szamponów koloryzacyjnych. Aż tu nagle cos mi strzeliło do głowy i kupiłam farbe Garniera 100% color odcień nr 415 "głęboki mahoniowy szatyn". Mam brązowe włosy,chcę im nadać blasku i trochę przyciemnić. Mniejsza z tym... Czytam ulotkę,a tam..."włosy suche,nieumyte". hmm...czyli mam nakładać tą farbe na suche włosy? jakos sobie tego nie wyobrażam....może dacie mi jakieś wskazowki....nakładać rękami,pędzelkiem,starą szczoteczka do zębów? Jutro rano mam zamiar TO zrobić i szczerze mówic nie bardzo wiem,jak.... Szampon to szampon - wiadomo nie było problemów... a teraz :O I jeszcze druga kwestia która mnie zastanawia....czas trzymania na głowie - jest napisane 30 minut... a mogę krócej? boje sie że wyjdą za ciemne..... A po zmyciu farby trzeba od razu umyć włosy szamponem?

Gość Miyuki
najlepiej wez sobie szczoteczka rozprowadz na wloskach. a pozniej ladnie wklep raczkami tylko w rekawiczkach! na wloski suche oczywiscie!!! i mozesz trzy6mac krocej ale raczej zrob tak jak napisane bo garniera farbki delikatne sa:) powodzenia=*

Gość młoda ciałem
dziękuję :) a co bedzie,jeśli zafarbuje mi się fragment skóry? np. na czole? kiedys miałam tak z bardzo ciemnym odcieniem szamponu koloryzacyjnego i szorowałam biedne czółko czym sie dało.... a i tak przez jeden dzień widziałam "cień". Może profilaktycznie posmarować sie tłustym kremem?

Gość młoda ciałem
up:)

Gość polaanka

Gość polaanka
smaruj t6łustym kremem powinno pomóc przed zafarbowaniem. A reszty się nie bój, właśnie siedzą przed kompem 3 laski co sie farbowały wieczorem i jest OK!!!! pozdrawiam