Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaoliwki

PNEUMOKOKI

Polecane posty

Gość mamaoliwki

Chce zaszczepic dziecko przed sepsa bo u nas jest taka panika ze wszyscy szczepia dzieci! Mam 10mies. coreczke i chce ja zaszczepic ale ciekawi mnie ile trzeba tych szczepionek i w jakiej cenie one sa? Prosze o odpowiedz!

Gość i tak panika napędza kasę
firmom farmaceutycznym.Nie lepiej zachwać podstawowe zasady higieny? Już nie wspomnę o tym,że taki maluszek jest na pewno cały czas z tobą i można uniknąćź dużych skupisk ludzkich

Gość mamaoliwki
Jest caly czas ze mna ale wszedzie go jest pelno! Nieraz jide z nia do cioci itd. wiec byle co sie moze przytrafic!!! Bopje sie o moj maly skarb!

Przed ukończeniem drugiego roku życia-2 dawki szczepionkipo 300zł czyli razem 600zł. i po ukonczeniu drugiego roku życia trzecia dawka 300zł.. czyli razem 900zł...

Około 300 zł jedna dawka. 280/300 Dziecko po skończonym 2 r.ż ma jedna dawkę czyli 300 zł a przed 2 urodzinkami dwie dawki czyli 600 zł. Ja też się nad tym zastanawiam. Szczepić czy nie? Czy czasai to nie jest trochę przereklamowane?

Gość i tak panika napędza kasę
a skonsultowałaś to z pediatrą? Może nie ma takiej potrzeby i tak jak napisałam,zachować higienę i już ,tym bardziej ,że sepsę wywołują inne drobnoustroje też,np grzyby lub wirusy

Gość mamaoliwki
A ile twoje dzieciaczki maja?

przed sepsa?:O ja nie szczepie , uwazam!!!! zawsze byłą ta choroba tylko teraz ja nazywaja ,jak sie zaszczepi spada odporosc a dzieci które rzadko choruja , nie powinny byc szczepione oraz takie które nie chodz do przedszkoli złobków itp.

Gość /lączenie tematów/
Temat: Ile kosztuja szczepionki przeciwko menigogokom i pneumokokm 22:49 Szczepionki podawane dzieciom, które skończyły już 2 lata? 22:51 Szczepionki pokręciłam nazwy tych bakterii ale każdy wie o co chodzi 11:16 ciężarówka pneumokoki ok 300 zł. Przed 2 r. ż. są dwie dawki czyli razem 600 zł a po 2 r.ż jedna dawka czyli 300 zł www.nitka.bobasy.pl Stokłosa ty gnoju! Dobiorą ci się do zadka!!!!

z tego co mi wiadomo to na sepsę w POlsce nie ma jeszcze tej szczepionki. Prawdopodobnie będzie dostępna za miesiąc, orientacyjny koszt to ok 150 zł, ale nie wiem w ilu dawkach ... Dla porównania, ta sama szczepionka w Czechach kosztuje ok 500 Koron, czyli ok. 60 złotych

Gość dlaczego tak jest
W Polsce szczepionka na meningokoki i pneumokoki jest taka droga, a w Niemczech dzieci dostaja ja za darmo... Mam roczna coreczke i mieszkam w Nimczech (dzieki Bogu, ze nie w Polsce). Mala przed roczkiem dostala na meningokoki i pneumokoki w sumie byly to 4 dawki. Nie placilam za to ani grosza i teraz moge spac spokojnie. A co maja powiedzeic matki ktore maja male dzieci, nie maja pieniazkow i mieszkaja w Polsce? Codzienne martwienie sie o to czy dziecko nie zachoruje? Czy za tydzien nie straci swojego Aniolka? No jak tak mozna? Co sie dzieje z ta Polska? Przeciez dzieci i ich zdrowie powinno byc najwazniejsze! Szkoda slow na ta Polsa polityke... Co niektorzy w naszym rzadzie co weekend jezdza na Majorke a niektorzy na glupia szczepionke pieniedzy nie maja. A co dalej? Czy nie widzicie cos ie z tym krajem dzieje? Nic dziwnego, ze coraz wiecej osob wyjezdza za granice. A po co zostawac w Polsce???

Gość prawda zgadzam sie....
dzieci w Polsce niech czekaja na smierc... Okrutne ale prawdziwe. Wypierdalac z tego kraju bo zginiemy razem z nim

Gość Rena6908
A może ktoś chce wyprodukować szczepionkę na STREPTOCOKI. A tak wogóle SEPSA istnieje już od lat tyle,że 100 lat temu na sepsę w tedy zwaną POSOCZNICĄ ludzie umierali. Gdy w naszym organiźmie zaczyna się stan zapalny wywołany przez bakterie nie leczony w odpowiedni sposób może spowodować ogólne zakażenie organizmu. Bakterie wtedy atakują organy wewnętrzne i może nastąpić zgon. Sepsa może być wywołana przez różne bakterie. Ja miałam sepsę od streptocoków. Stan był kytyczny ale lekarze szybko podjęli właściwe leczenie i jest ok. A tak na marginesie czemu łatwiej było wyleczyć sepsę 25 lat temu a dziś jak 100 lat temu ludzie na to umierają. Czy to niedouczenie lekarzy.

a ja tam zaszczepiłam na pneumokoki w maju jutro idę zaszczepić na meningokoki nie będę ryzykować moja córka chodzi do przedszkola i będę chociaż spokojniejsza i mam gdzieś komu nabijam kasę jakby zachorowała to dopiero bym miała wyrzuty sumienia że żałowałam 150 zł