Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce byc blondynka

z ciemnych na blond

Polecane posty

Gość chce byc blondynka

czesc :-) szukam opinii dziewczyn, ktore sprobowały tego eksperymentu. Nie chodzi mi o farnowanie na platynę, tylko o widoczne rozjaśnienie, ale żeby nie wyglądało to tandetnei. Podobno nie można osiągnąć takiego efektu od razu. Mam średni brąz i marzę, żeby być blondynką. Uparłam się, mam wrażenie, że w jasnych włosach będzie i lepiej. Najwyżej wrócę do naturalnych, jak się nie uda, ale ciekawa jestem waszych doświadczeń.

jesli nie masz czarnych wlosow tylko braz- to smialo mozesz byc nawet platynowa blondyna. ja jzu robilam rozne eksperymenty.. powodzenia

Gość DO Nusieńki
a możesz powiedzieć jak zrobić z ciemnego brązu - JASNY BRĄZ? oczywiście bez stosowania rozjaśniacza, bo nie chcę niszczyć włosów:)

Gość chce byc blondynka
dziękuję za odp a czy farbowałaś sama czy u fryzjera? wszyscy mnie straszą i mówią, że wiochę z siebie zrobię ale ja tak nei uważam, wiele jest kobiet, które są sztucznymi blondynkami, a wygladaja z klasą mnie fryzjer zaproponował balejaż (nie llubię tego), a na to kolor - trochę się boję odrosty chyba co miesiąc trzeba robić, nie?

Gość chce byc blondynka
wcześniej używałam farb tak zwanych zmywalnych (palette) - ale tak naprawdę one nie są do końca zmywalne - eksperymentowałam z różnymi odcieniami brązu natomiast fryzjerka powiedziała mi wprost, że jesli teraz położyłaby na moje włosy ten mój wymarzony odcień blondu wyszłoby żółto takie neifajne włosy ma moim zdaniem Joasia Brodzik, a ja nie chciałabym takiej jajecznicy

Gość ale przecież to zależy
czy ten ciemny kolor jest kolorem naturalnym.... bo jeśli to efekt farbowania, to zapomnij o jasnych włosach-potrzeba na to sporo czasu, sama byłąm blondi, ale coś mi strzeliło do głowy i juz ponad rok mam ciemne (brąz) znowu chcę mieć jasne włosy, ale to nie takie proste, rozjasniaczami tylko zniszczysz włsosy a jeżeli farba siedzi w nich mocno, to efekty będą mizerne

a dziewczyny rozjasniacz kupujeie razem z farba do wlosow?gdzie ja moge go dostac ?

Gość chce byc blondynka
tak, ciemny jest moim naturalnym słyszałąm o zabiegu dekoloryzacji, ale to nie jest dobre dla włosów może popytaj o fryzjera, jak inaczej można ściagac tę ciemną farbę.... ale Cie podkusiło :-)

Gość chce byc blondynka
jenifer_ nie boisz sie robić tego sama?

Gość ale przecież to zależy
moja fryzjerka farbuje mi odrosty farbą o dwa tony jaśniejszą od moich pozostałych włosów, za dwa dni wybieram się znowu na położenie farby (znowu ma byc o ton jaśniejsza) i na to będę miałą robione pasemka albo balejage, mam nadzieję, ze stopniowo osiągne porządany efekt, choć wiem, ze to troche czasu potrwa

Powiem tak: z ciemnego brazu na jasny i tak sie nie da z rozjasciaczem-bo wyjdzie zóółty- ale sa farby o koloze zlotym, a dla lepszego naturalnego efektu zrobic kilka przesmykow jasieszych co do metody- tylko polecam fryzjera-prywatne eksperymanty moga nie wyjsc zbyd dobrze.. a do tej co chce byc blond- nie rob tylko calych wlosow - niech ci zrobi balejage-ale z samego blondu-wyglada to naturalnie

a czego tu sie bac ja zawsze farbuje wlosy sama nigdy u fryzjera...wiem ze otrzymam efekt taki jaki mi sie podoba a nie taki jaki fryzjerce....

Gość chce byc blondynka
Dzięki Nusienka ona chce mi zrobić cienki blond balejaż, a na to jakąś zmmywalną, żeby nie było zbyt dużego kontrastu intryguje mnie jedno.... sorry że się czepiam tej biednej Brodzik.. ona na pewno ma kase, a dlaczego te włosy maja taki kolor, jakby sama w domu farbowała?

Gość chce byc blondynka
jenifer_ no to super :-) zdolna jesteś ja się boję jajecznicy badź marchewy

Można spokojnie przejść nawet z bardzo ciemnego brązu na platynę, ale to droga przyjemność. ABSOLUTNIE tylko u fryzjera. Domowym sposobem nie próbuj, bo spieprzysz sobie włosy i wtedy nawet najlepszy fryzjer nie pomoże za wiele. Koszt to od 100 zł w górę (np. w Trendy 120) i oczywiście trzeba farbować odrosty, które u mnie po miesiącu widać już bardzo wyraźnie. :o A swój kolor mam ciemny blond (wg plansz z farbami do włosów to się nazywa średni blond). W domu się ewentualnie włosy przyciemnia albo na rudo farbuje.

Gość DO Nusieńki
czyli nie ma szans, że położę jakiś jasny brąz albo jasny brąz złocisty by chwycił? dodam, że ten ciemny brąz noszę już 2 miesiące i robiłam włosy Lorealem (na szczęście, a nie Palette) niestety, ale ściągnięcia koloru po Palette nei podejmie się żaden fryzjer:O ta farba zawiera dużo ołowiu i całkowicie pozbawia włos naturalnego pigmentu dlatego najlepiej odczekać aż włosy odrosną

Gość chce byc blondynka
czy znacie jakieś osoby występujące publicznie, które ufarbowały ciemnyy na blond, a wyszło to ładnie?

Gość chce byc blondynka
ja za swoja przyjemnośc musze zapłacić 220 zł teraz się martwię, bo wiele miesięcy temu używałam niby-zmywalnej Palette....

Myslisz ze taka aktorka sama farbuje wlosy? To gama stylistow- i na pewno nigdy sie nie dowiemy ile mila wczesniej kolorow... Wiesz niby rozjasciacze wysuszaja wlosy- ale farba naprawde szybko sie matowi i zmywa ja mam naturalny kolor braz- od 8 lat robie pasemka(balejage)z rozjasciaczemna blond-efekt jest taki ze duzo ludzi mylalo ze to moj naturalny odcien blond.. ja bym tak zrobila

Powiem jeszcze tylko, jak wygląda farbowanie dostępnymi w sklepach farbami włosów ciemno-blond: farbą Garnier Color Naturals \"Bardzo jasny srebrzysty blond\" --> marchewa rozjaśniaczem --> żółty w różowe plamy. Niestety. I nie zależy to od sprawności nakładania, bo tą \"srebrzystą\" farbę zaniosłam do fryzjerki, żeby mi nałożyła. Marchewa wyszła jak na polu w maju. :o

Gość chce byc blondynka
Nusienka, no własnie o taki efekt mi chodzi....

macie jakis fryzjerow do dupy! sorki ale to smieszne- dobry fryzjer zrobi nawet z farmowanych- dobry blond ja mial blond rozjasniany, potem zafarbowlam na cimna czekolade- a potem rozjascilam znow na blond- i mam ok

Gość chce byc blondynka
a jesteś może z Warszawy, Nusienko? i poleciłąbyś tego fryzjera?

Gość DO Nusieńki
a robiłaś włosy farbą Palette?

Gość chce byc blondynka
o, rany, to ja bardzo chętnie zobaczę zdrapka4@tlen.pl

Owszem, moja poprzednia fryzjerka była wyjątkowo do d u p y. Co nie zmienia faktu, że zniszczone złym rozjaśniaczem włosy są prawie nie do odratowania. :o

tak jak mowie- zawsze robilam wszystko u fryzjera-farbami fryzjerskimi-nie wiem jaa marka.. jestem ze szczecina- z moje wizyty place 100zl

Gość chce byc blondynka
to czekam :-) 100 zł i fajny efekt, pozazdrościć bo ja już raz zapłaciłam 250 i miałam lekko jaśniejsze i balejaż, a nie na to się umawiałam..... zobaczymy, co za drugim podejściem.... i kolejnym 220