Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joyo

Może ciąża i tabex

Polecane posty

Witam mam pytanko, w sobote cholernie bolały mnie jajniki i to wypada na jakieś 2 tygodnie przed planowanym okresem i niestety WPADKA pękła nam gumka :) Wcześniej stosowałam pigułki jakieś 5 lat i odstawiłam je jakieś 1,5 miesiąca temu, potem równo za misiąc dostałam okres wiec wszystko w normie- raczej. Wiem że prawdopodobieństwo tej naszej wpadki na 90% oznacza ciążę, ok bedzie co ma być!! ale moje pytanko czy może któraś miała podobną sytuację kiedy mogę na 100% potwierdzic moje przypuszczenia, kiedy lekarz najwcześniej moze stwierdzić i kiedy test ciążowy??? I jeszcze jedno bo niestety walcze z nałogiem papierosy!!! Zamierzałam zaczać brać w tym tygodniu Tabex to jest lek zmiejszający palenie, pomógł mi już dlatego chce stosować go znowu ale czy ktoś z was wie czy to nie bedzie jakoś kolidowało z tą przypuszczalną ciążą, czy można te tabletki stosować w ciąży. Niestety ulotkę wywaliłam i teraz nie wiem co robić, prosze o podpowiedz co mam zrobić, czy według was też wpadłam ???? Pozdrawiam i miłego dnia

Gość Ruonald
Ten tabex pewnie zawiera kofeine. Palenie papierosow zle wplywa na plód, wiec pewnie Tabex przez zawartosc w sobie kofeiny rowniez jest niewskazany. Zazwyczaj w takich tabletkach jest jeszcze wieksza jej zawartosc. Bywa i tak podczas ciazy ze kobiety odrzuca od papierosow, wiec nie bierz nic i zobacz jak to bedzie u Ciebie... Powodzenia

Gość tabex
Dlaczego ma zawierać kofeine????????

Gość Ryonald
Tabletki pomagajace rzucic palenie z regoly zawieraja kofeine. Rekompensuje to dostarczanie kofeily przez palenie papierosow. Powolne zmniejszanie tabletek pozwala skuteczniej rzucic palenie. Znika psychiczne uzaleznienie od siegania po papierosa a to jest zawsze najtrudniejsze do zwalczenia.

Nie ma reguły na owulację. I wcale nie musi być z tej \"wpadki\" ciąża. Ja pigułki odstawiłam w styczniu, w lutym mierzyłam temperaturę i owulacja według tempki wypadł mi ok. 28 dnia cyklu :O

Gość tabex
chyba nikotynę....chyba że masz w zwyczaju jarać skręty z liści kawowych:)

Gość Ryonald
hehehe, mysle o nikotynie a ze pije wlasnie kawe to mi sie pisze kofeina :P