Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p.i.

Komu pasuje różowy róż??? Chodzi mi o odcień zimnego różu w stylu Barbie

Polecane posty

Gość p.i.

Daleko mi do białych kozaczków i różowych wdzianek;) Nie mam żadnych ubrań w tych kolorach:) Ale chodzi mi o to, że bardzo podoba mi się efekt, jaki w makijazu otrzymuje się stosując bardzo jasny i zimny róż. Sama mam bladą cerę, ale... mam ciepły odcień skóry, taki bardzo jasny, ale żółtawy, wszystkie pieprzyki na moim ciele są nawet nie brązowe, tylko takie rudawe, jasne. I mam zielone oczy, generalnie jestem typem tzw. jesieni. I nie wiem, czy takie osoby wyglądają dobrze z zimnym różem na policzkach... Może ktoś się na tym zna?:) WYdaje mi się, ze nie za bardzo, ale troszkę mnie znudziły takie brązowe i pomarańczowe róże. A właśnie dla mnie najważniejszy kosmetyk to tusz do rzęs i róż do policzków.

Gość bo to chyba
bo to chyba raczej dla kobiety o zimowym typie urody. podobno kolor rozu ma wspolgrac z naturalnym kolorem ust.

Gość p.i.
Ja myślę, ze nie tyle dla zimowego typu urody, co dla lata- idealne...:( Ale ja też chcę taki kolor:( Kurcze, no... Wydaje m,i się, z ewszystkie te żółtawe i bązowe róże postarzają a różowe dodają takiej świeżości, blasku... A jednocześnie używając różu wyglądam o wiele lepiej niż bez niego:(

Gość wyprobuj i zobacz
czy pasuje - jesli tak to co za roznica jakim jestes typem urody

Gość bo to chyba
Sama jestem latem i wszędzie piszą, żebym wybierała róże pastelowe, przygaszone, poszarzałe, stare, pudrowe z domieszką błękitnego. Robię przegląd szafy na wiosnę i przy okazji szukałam w necie materiałów. Zobacz co znalazłam. Kolory dla typu letniego Najbardziej są kolory pastelowe, szczególnie jeśli mają domieszkę błękitu lub szarości. Wszystkie odcienie powinny być przyszarzałe, przypudrowane różem lub zgaszonym błękitem. Kolory odpowiednie to czerwień malinowa, kolor miąższu arbuza, soczysta czerwień dojrzałej wiśni, kolor czerwonego wina, każdy dymny błękit, niebieskawa zieleń od jasnego turkusu, stonowana żółć cytrynowa, chłodna biel z odcieniem różu lub szarości, marynarski granat i brązy z domieszka różu lub szarości, indygo, waniliowa żółć, jasny błękit, lila, kolor śliwki o czerwonawym połysku, róż angielski, srebrny, lawendowy. Makijaż dla typu letniego Bardziej niż inne, typ ten może decydować czy chce wyglądać bardziej naturalnie i sportowo używając kremu tonującego kremu na dzień i pomadki, czy wybitnie elegancko z perfekcyjnie obrysowanymi ustami. Przy jasnej karnacji powinny używać bardzo jasne podkłady beżowe, wpadające ewentualnie w róż. Róż najlepiej wygląda przytłumiony i oczywiście w tym samym chłodnym tonie koloru co pomadka do ust. Najwłaściwsze kolory pomadki to matowe róże z nieco niebieskawym odcieniem, mocny lecz nie agresywny róż, łagodny fiolet i kolor świeżego arbuza. Osoby których oczy mają odcień szaro-niebieski lub szaro- piwny mają do dyspozycji szeroką paletę kolorów. Powinny z nich wybrać warianty chłodne; przydymiony brąz, fosforową żółć, wszelkie kolory pastelowe, szary, chłodny róż. Kredki do oczu odpowiednie są w kolorze szarym, niebieskim, zielonym, turkusowym. Tusze do rzęs najlepiej będą wyglądać w kolorze szarym i czarnym, brwi w kolorze szarobrązowym. klasyczny chłodny letni typ urody wymarzona wydaje się być miękka biel, różowy beż, pastele takie jak cytryna lub róż, lila róż, a dla nowoczesnej - cyklamenowy lub ciemny róż, rednia czerwień, lawenda, bez, fioletowy róż, malina i przygaszona fuksja. Tylko tutaj kilka słów o różu "pink" Jeśli jesteś blondynką i lubisz róż, wybierz ten delikatniejszy, stonowany, rozmyty. Jeśli masz ciemne włosy lub brązowe oczy polecam róż typu "pink", niebieskawy róż. By uniknąć efektu zbyt wymalowanej twarzy pamiętaj, że róż po który sięgasz musi być w tym samym chłodnym tonie co szminka. Jeśli jesteś ciemną blondynką o jasnej cerze, przy wyborze różu polecam Ci: cyklamen, średnią czerwień, zgaszony kolor fuksji, odcień przypominający kolor poziomek.

Gość bo to chyba
Zgadzam się z 'wyprobuj i zobacz'. Chyba sama kupię jakąś paletkę cieni do eksperymentów...

Gość a ja tez nie wiem
:o