Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aabbccddee

Dlaczego piecze mnie w okolicach serca?

Polecane posty

Gość aabbccddee

Czasami czułam kłucie w sercu ale dziś od rana co jakiś czas czuje jakby pieczenie. Nigdy nie miałam bólu tego rodzaju. Co to oznacza?

Gość oznacza to że zamiast
pisać tu podobne frazesy czas wybrać się do lekarza :P

Gość aabbccddee
Nawet mnie nie strasz.... :O

dołujesz się sama, uważaj bo wpadniesz w samozachwyt :P

Gość aabbccddee
Czy to może być z nerwów, dziś nie denerwowałam sie nawet. Ale ogólnie nerwowa jestem....

Gość aabbccddee
ja i samozachwyt.. :]

to pewnie od tego siedzenia bezpłodnego na kafe i pisania bzdur tylko po to by na nie ktoś musiał odpisać. a nie piecze cie w zwojach myślowych :P

Gość aabbccddee
nie , nie.. :P boli mnie od rana. Sam/a piszesz bzdury wogole nie zwiazane z tematem! ;P To chyba logiczne ze pisze, aby ktos odpowiedzial na moje pytanie. I chce znac ta odpowiedz. A Ty po co tu jestes? Wiesz wogole od czego sa fora? Ja nie bede tracic czasu skoro nie ma na razie nikogo, kto sie na tym zna. Wpadne moze jutro.

Gość plociuch
moze Cie tak piecze od zoladka ,zgaga? daje uczucie jak by od serca .lyknij jakies mleczko na zgage albo reni czy inne i powinno pomoc,bole w okolicy serca moga byc od kregoslupa ,daja nerwobile albo moze bolec woreczek zolciowy (kamienie)

Gość aabbccddee
zgage nie raz mialam i to inne uczucie niz to o ktore mi chodzi. mysle ze to raczej serce, bo pozniej pojawilo sie tez kłucie mniej wiecej w tym samym miejscu. To chyba jest spowodowane moja duza nerwowoscia... nie wiem.. czasami boli mnie jakby cala lewa strona- kosci calej lewej reki i to promieniuje tak do serca, albo z serca na kosci. Wy tez macie takie dolegliwosci? Chyba nie.. Bo ja juz mysle ze chyba nie jestem normalna, denerwuje sie bardzo, najgorsze ze z byle powodu. Czasami wiem, ze nie ma sie czym denerwowac, ale ja nad tym nie panuje, to nie zalezy ode mnie.

Gość luiggi rossi
moja mama miała pieczenie i bół w klatce- zlekceważyła to bo zawsze była nerwowa i miewała wg niej "nerwoból". Na drudi dzień poczuła się lepiej a na trzeci miała zawał w wieku 40 lat - więc proponuję nie lekceważyć

Gość to teraz ja....
Takie bołe moga miec kilka przyczy: 1. refluks przełykowo- zoładkowy, ktore daje podobne objawy jak przy zawale ( propnuje wypicie siemienia lnianego ) 2. mogą to byc bole , tzw nerwobóle , niekoniecznie musiałam s sie zdenerwowac wczoraj by miec ból, czasami działają one z opoźnionym zapłonem :O...nawet po tygodniu :O 3. serce Tak czy siak, warto wybrac się do lekarza i zrobic ekg oraz gastroskopię .

Gość abbccddee
dzieki serdeczne za Wasze odpowiedzi. Byc moze to i nerwobole... Kupilam sobie ziolowe tabletki na nerwy. Jak bedzie sie to powtarzac to pojde do lekarza. Na razie jest jeszcze ok.. DZIEKI!

Gość zybi33
jestes zakochana:)jak miło,to na wiosne się zdarza

Gość aabbccddee
nie jestem zakochana:P a na wiosne czesto choruje, tak jak teraz. Nie lubie slonca-glowa boli mnie od tego swiatla. Nie no... przesadzam slonce lubie, ale nieraz mnie denerwuje..

Gość aabbccddee
aha, i zoladek tez czasami boli mnie z nerwow. czasem bardzo:(

Gość aabbccddee
ale juz nie bede sie uzalac nad soba. papapapa!

Gość kobieta70
Od jakiegoś miesiąca miałam bóle szyi- może to węzły chłonne, karku, ramion, a ostatnio mam chwilowe, krótkotrwałe kłucie, pieczenie w okolicach serca, czasem pod lewą pachą, mam dziwny, duszący kaszel. W piątek poszłam do lekarza rodzinnego. Pani doktorowa, zbadała płuca i powiedziała, że osłuchowo nic się nie dzieje, że to pewnie nerwobóle. Dostałam receptę na: Xefo, Poltram Combo, Meloksam. mam za 10 dni się pokazać. Poprosiłam o skierowanie na podstawowe badania moczu, krwi, na tarczycę, cukier i takie tam, bo chyba ze bo chyba ze 3 lata nie robiłam. W odpowiedzi otrzymałam informację, że mam przyjść na początku miesiąca, bo teraz limit skierowań już się wyczerpał, no chyba, że ktoś na prawdę jest chory! Ale.... no właśnie jest pewne ale: dlaczego nie zostało mi zmierzone ciśnienie, nie otrzymałam skierowania na prześwietlenie płuc, badania EKG, a może mammografia??? Na prawdę nie szukam dziury w całym i nie mam ochoty chorować, ale chciałabym to wszystko wykluczyć. 20 lat temu moja mama zmarła na raka żołądka- wrzody, a tata zmarł na zawał. Ja mam 44 lata i dwoje dzieci; nie mam ochoty tak wcześnie odchodzić jak moi rodzice. A mówi się, że każdy obywatel ma prawo do bezpłatnych badań okresowych 1 raz w roku? Kiedy? Oczywiście nie wykupiłam lekarstw, ponieważ przeczytałam wcześniej ulotki w internecie. Każdy z w/w leków ma mnóstwo skutków ubocznych... Więc jak się leczyć u kogo?

Gość edoo
Bo teraz jest takie leczenie ,że zależy na jakiego lekarza trafisz .Jedni mają szczecie i dostana skierowanie bez problemu , inni ,mogą tylko sobie ponarzekać .Jestem rok młodszy od Ciebie i tez mi lekarka powiedziała ,że w tym wieku się jeszcze nie choruje .To iż w mediach mówią zachęcając do profilaktyki jest jedno ,natomiast w praktyce wychodzi co innego .

To może być zgaga wywołana refluksem. Oczywiście moja rada- skonsultuj się z lekarzem (gastrologiem).