Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusesita22

Kto pije sok z marchewki robiony samemu niech wejdzie bo mam pytanko...

Polecane posty

Gość lusesita22

Dostałam na prezent super sokowirówkę.Z zapałem obrałam marchewki i wycisnełam przez sokowirówkę sok do szklanki gdyż słyszałam o wileu dobroczynnych czynnkiach wynikających z picia soczku z marchwi.Smak jest okropny tego soku taki gorzkawy wyczuwam posmak.Czy rzeczywiście taki smak ma sok z marchewek?A może to wina marchewek i sok jest lekko słodko gorzki?Prosze o odpowiedzi

Gość banjhaaa
jeslI smak jest gorzkawy to oznacza ze marchew jest ZNAWOZOWANA!!

Gość coż to jest
to może być wina marchewki, wiesz " biedronka " ma bardzo smaczną marchewkę, gatunku " karotka " jest soczysta i słodka w smaku :) żeby poprawić smak soku możesz dodać jabłko, albo kawałek buraka, od razu zrobi się słodko ;) i zdrowo oczywiście :)

Gość AlwaysComep
Sok z marchewki ma taki smak.nie jest najlepszy, ale mozna sie przyzwyczaic.Skoro masz sokowirowke polecam grejfruty lub pomarancze.swieze soki z tych owoców sa najlepsze.

Gość coż to jest
aha, musisz uważać na takie zielone zabarwienie w marchewce, należy te kawałki odcinać, bo zawierają trującą solaninę

Gość AlwaysComep
W marchewce jest prawdopodobnie zbyt duzo nawozu z azotem.

Gość lusesita22
ma takidziny smak ten mój soczek z marchwii niby bardzo słodki az mdły ale ja wyczuwam tam jakieśazotany i jest mi tak przy końcu gorzkawo troszke w smaku.Hm bycmoże za duzo naczytałam sie o azotanach które występuijaw zanieczyszconej marchwi.Tak więc gdzie ja mam te marchewke kupowacby była zdrowa?Z góry dziękuje za pozostałe wypowiedzi i dotychczasowe

Gość jaded1
Ja pije codziennie swiezo wyciskany soczek z marchewki i nie jest on absolutnie gorzki!!

Gość Anna Hrabianka
a sok z buraków..? to jest dopiero paskudzctwo.. a ponoc zdrowe, ale nie przełknełabym nigdy...

Gość Basai
Ja pije sok z marchwii REGULARNIE i mam sliczny kolor skory,opalam sie codziennie 10 min.na sloneczku,mniej wiecej o 10 rano(nie na tym calkiem ostrym)!!!Czesto pytaja,czy jestem z Brazylii!Soczek tak czaruje!

Gość coż to jest
Anna Hrabianka - sok z buraka jest wcale nie jest taki najgorszy :) robiłam go codziennie mojej mamie, kiedy była chora na raka, ten sok jest naprawdę leczniczy :) teraz tez czasem go mamie robię, chociaż to już 9 lat od wyleczenia mamy raka ( złosliwego ) w Centrum Onkologii w Warszawie, w stołówce, maja nawet sokowirówkę i sprzedają ten sok z buraka pacjentom

Gość jaded1
Basai, ja pije sok od dawna. Kiedys Marwity jednodniowe, teraz sama robie sok i jak bylam blada tak jestem:) Ile tego soku pijesz?

Gość coż to jest
jaded1 - ja tez piję sok z marchewki i jem codziennie surową marchewkę, a ciągle jestem blada, tez się zastanawiam od czego to zależy, że jednym skóra się zabarwia, a innym nie ?

Gość Basai
Bardzo mozliwe...ja na poczatku dawalam do soku krople oliwy z oliwek,poniewaz ona pomaga w rozpuszczaniu we krwi beta-karotenu,dzieki ktoremu,to wlasnie mam taki ladny kolorek.Oczywiscie smakuje niezbyt ciekawie ale DZIALA!!!teraz juz nie dodaje oliwy,poniewaz tylko juz podtrzymuje ten ladny kolorek.Acha,moze nie korzystacie ze slonca???Tylko ostrzegam,w umiarkowanych ilosciach10 minutek dziennie.Bardzo dobrze jest opalac sie przez liscie,one dodatkowo zatrzymuja szkodliwe UV.I wiecie co???Mam 30 lat a daja mi 22,skora wbrew pozorom nie starzeje sie od reguralnego opalania.Duzo gorsze jest jaranie sie w solarce po 20 min.kilka razy w tygodniu!!!!

Gość Basai
ACHA, 1 SZKLANKA DZIENNIE;BO ZBYT DUZA ILOSC POWODUJE CEGLASTY KOLOR SKORY I ZOLTE PRZEBARWIENIA,CO NIE WYGLADA NAJLADNIEJ...

Gość jaded1
Basai, ja nie mam szans na opalenie sie, bo smaruje sie kremem z filtrem 50+. Jestem strasznie blada i przez to malo wyrazista...

Gość lemuria
ja robie sok z marchewki i jabłka i jest bardzo dobry:)

Gość jaded1
Ja zanim zrobie sobie czysty soczek z marchewki, przyrzadzam sok z selera i pietruszki. W smaku jest taki sobie, ale ma mnostwo witamin i skora jest po nim ladniejsza.

Gość PiombaDoc
to sprobujcie sobie soku z marchwi ekologicznej! jak ktos ma dostep to niech sobie sam wycisnie, jak nie, to sa w sklepach do kupienia z roznych firm eko,np Rabenhorst-sok jest tak pyszny i tak slodki, ze az dziw, ze nie ma w nim dodatkowego cukru! (a nie ma, bo jest ekologiczny ;) ) To, ze sok jest gorzki to pewnie wina nawozonych sztucznie marchewek.

Gość fizolina
racja, bo skąd można wiedzieć z jakiego pola pochodzi marchewka z której przyrządzamy sok? to jest własnie ta przewaga soków ekologicznych nad wycisarkami, bo wyciskarka może i wycisnie wszystko, ale jakie wartości odzywcze z tego będą pochodziły to już inna sprawa...