Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielka obsesja

Jak poradzić sobie z obsesją, że mąż zdradza...?

Polecane posty

Gość wielka obsesja

Wszystko przez to, że będąc stanu wolnego nie spotkałam uczciwego żonatego... Zastanawiałam się wtedy i zastanawiam teraz czy to ja miałam takie \"szczęście\" czy tak po prostu jest... Mój mąż nie daje mi powodów do jakichkolwiek podejrzeń a jednak podświadomie nie mogę poradzić sobie z tą myślą... Próbowałam z nim o tym rozmawiać, ale oczywiście bardzo się zdenerwował, że w ogóle coś takiego mi się po głowie plącze...

Gość wielka obsesja
No niestety.. wszyscy myślą że psycholog wszystko wyjaśni i pomoże.... a prawda jest taka że tylko kasę zgarnie... mam już doświadczenie.... A detektyw to już następny krok z złym kierunku.. spojrzeć bym na niego nie mogła... Poza tym, to tkwi we mnie i nie wiem czy uspokoiłabym się, jakby mi powiedział że jest ok...

to, że tak mało jest uczciwych żonatych facetów to jakiś mit, często sie właśnie o tym słyszy z ust kobiet, a to nie jest żadna reguła, ale własnie dlatego, że to jest tak często powtarzane, ludzie (zwłaszcza kobiety) zaczynają w to wierzyć. Faceci są różni, tak samo ja babki, wszystko zależy od sytuacji, od tego, jak wygląda związek (dobrym przykładem jest xyzed, chociaż ostatnio mniej już o tym pisze), od charakteru, .... - można by wymieniać i wymieniać. Ja spotkałam w życiu bardzo wielu fajnych, porządnych żonatych facetów, nie mniej, niż tych ... drugich - nie ma zasady, myślę, że faktycznie jestes przewrażliwiona, chociaż zgadzam sie z tym nieładnym stwierdzeniam, że \" faceta to trzeba trzymać krótko za ... buzię\" - każdego. A więc miej oczy szeroko otwarte, ale nie przesadzaj, skoro nie masz ku temu powodów ...

mała megi po części się z Tobą zgadzam,a facetów raczej trzeba trzymać krótko nie za buzię :) ale raczej za coś innego ;)

Gość I dobrze ci tak...

xyzed ---> tam są kropeczki :) Napisałam za buzię, żeby nie było aż tak dosadnie ;) Ale wiemy o co chodzi

sorki ale nie zajarzyłem :) No cóż nie takim błyskotliwy :)

Gość placenta
ja nie jestem zamezna, ale tez mialam obsesje na punkcie zdrady, bo moj ex mnie zdradzal. Poza tym mam tez kolegow i wiem, ze niektorzy z nich tez zdradzaja swoje kobietki :( Jak poznalam mojego obecnego faceta, to balam sie mu zaufac, ale przeciez nie mozna budowac zwiazku na braku zaufania, poza tym dlaczego on mialby placic za wszystkich innych??? No i tak jakos krok po kroczku sama sobie z tym poradzilam :) Ufam mu , chociaz mam swiadomosc, ze wypadki chodza po ludziach. On natomiast nie daje mi powodow do tego, by mu nie ufac :)

Gość wielka obsesja
mała megi, ja nie słucham ludzi, ja mówię co ja widziałam i z mojego własnego doświadczenia te obawy... Poznawałam kochających, ułożonych mężów i ojców, którzy tylko czekają okazji by dostać się pod czyjąś spódniczkę, gdy żona nie widzi... Przez takich ludzi straciłam wiarę w ogóle w facetów i przez długi czas w ogóle się z nimi nie zadawałam... Cieszę się, że Ty spotkałaś innych, bo to oznacza że ja miałam może takie nieszczęście spotykać samych degeneratów... Chcę pogadać o tym z moim mężem, bo staram się utrzymywać zdrową atmosferę, ale nie wiem jak, żeby go nie urazić... wkońcu pewnie jest niewinny...

Gość wielka obsesja
placenta, ja też myślałam że sobie z tym poradziłam, ale ostatnio męczą mnie sny, wiem że to głupie, ale tłumaczę sobie je tym, że jednak coś podświadomie mnie dręczy... Z gdugiej strony bardzo mnie męczy to, że nie mam do niego zaufania, bardzo go kocham a to jest taką czarną plamą na naszym związku...

Gość Beeeeeee
"Poznawałam kochających, ułożonych mężów i ojców, którzy tylko czekają okazji by dostać się pod czyjąś spódniczkę, gdy żona nie widzi..." Mówisz o nich jak o psach... Ciekawe jak sie zachowywałaś ze chcieli sie dostać pod twoją spódniczke :P Coś w tym musi być... A brak zaufania do męża nie bierze sie z powietrza...

Gość wielka obsesja
Beeeeeee a jak mam o nich mówić... Jak na wspaniałym grillu z całą rodziną i bliskimi znajomymi na swojej rocznicy ślubu gościu łapie mnie za pupę gdy nikt nie patrzy i próbuje umówić się na sex...? A ja? Uważałam że stać mnie na coś więcej niż na trzecią osobę w związku... Brak zaufania nie bierze się z powietrza tylko z tego co przeżyłam wcześniej, przecież ciągle to podkreślam....

Gość Beeeeeee
No to masz problem :P Mnie nikt za tyłek nie chwytał, raczej patrzył w oczy i kwiaty przynosił, bez szans jednak na ciąg dalszy. Współczuje doświadczeń... To tyle

Gość wielka obsesja
Rozmawiałam z nim wczoraj.. Zrobiłam dobrą kolację z winem i świecami i zapytałam czy jest szczęśliwy, tak ogólnie... I tak to się zaczęła rozmowa, uspokoiłam się, bo rozwiał moje wszelkie wątpliwości... Ciekawe na jak długo starczy....