Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izak

kilka konkretnych pytan...

Polecane posty

Poniewaz slub sie zbliza wielkimi krokami do glowy przyszlo mi pare pytan: 1. Kiedy sklada sie zyczenia? Tuz po kosciele czy dopiero na sali? Co zrobic z goscmi ktorzy przyjda na slub ale nie bedzie ich na weselu? Wypadaloby zeby oni tez zlozyli zyczenia, najlepiej po wyjsciu z kosciola... 2. Jak wyglada sprawa z jedzeniem i napojami dla orkiestry? 3. Kiedy najlepiej wyslac zaproszenia? myslalam, zeby jakies 2-3 miesiace przed slubem? Ale w moim przypadku sa to wakacje, wiec moze lepiej przed wakacjami?? hmm dziwne ze wyszly mi tylko 3 pytania... :) Bede pytac jak cos mi sie przypomni :)

Wszędzie, gdzie byłam życzenia składało się po ślubie, przed kościołem - żeby mieli szanse złożyć je także ci, których na weselu nie będzie. Nie bardzo wiem o co ci chdzi w drugim pytaniu? :D Ja u siebie zamierzam zorganizować osobny stolik dla \"obsługi muzycznej\". A czy zaproszenia rozwieziesz w wakcje, czy nie, to indywidualna sprawa i tak się przecież z każdym z osobna umawiasz, prawda?

co do 1. do w naszej parafii sluby sa co godzine, wiec jedni sie ustawiaja juz do wejscia a drugim sklada sie zyczenia? Ja wlasnie zeby uniknac tego tloku przed kosciolem wolalabym zyczenia na sali, ale tak jak napisalas - wszyscy skadaja przed kosciolem... co do 2. to chodzi mi o to, ze wlasnie dla orkiestry jest osobny stol i czy tez mam ich uwzglednic w liczbie gosci i wykupic im jedzenie :) no nie wykupic, ale czy liczyc dla nich jedzenie i napoje?? z zaproszeniami to chyba faktycznie najpierw podzwonie a potem bedziemy jezdzic :) dzieki agatus :)

Wydaje mi się, że trzeba zespół uwzględnić w liczbie gości, aczkolwiek pewna nie jestem - jeszcze tego nie załatwiałam :) A te życzenia... Zapytaj księdza jak to jest dokładnie. Moim zdaniem dobrze jest się ustawić gdzieś z boku i "załatwić" towtedy. Nawet jak następna para ma ślub zarazpo Tobie, to też muszą pójść wcześniej do zakrystii i podpisać jakieś papiery, więc spokojnie zdązycie.

Gość małpa w czerwonym 20
1.Życzenia składa sie po kosciele, ale w żadnym wypadku nie tarasuj wejścia kolejnej parze ! Wyjdź normalnie z kościoła i ustawcie sie po prostu z boku. Przecież goście nie będą Cię "atakowac" dopuki nie ustawisz sie z mężem i świadkami . 2. Za orkietrę , kamerzystę , fotografa w większości lokali płaci sie połowę ceny. 3. Zaproszenia koniecznie przed wakacjami , bo wtedy goście będą mogli sobie swoje urlopy poustwiać w pracy. No chyba że chodziło Ci o to ze te 2-3 miesiące przed ślubem wypadają w wakacje. A sam ślub powiedzmy we wrześniu lub październiku. Wtedy możesz w wakacje jeździć spokojnie.