Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca pytajka

Dziewczyny pomóżcie, czy mam OWULACJĘ??

Polecane posty

Gość Pytająca pytajka

Witajcie dziewczyny, Tyle się naczytałam p PCO, hiperprolaktynemii itd, że aż się przeraziłam. Mma pytanie. Nigdy nie mierzyłam tempki regularnie przez cały cykl, ale moje pytanie jest takie: Jeśli na poczatku cyklu ( w pierwszej fazie) temp jest wyraźnie niższa niż później pod koniec cyklu (wystepuje też spadek temp. poprzedzający okres), to czy mogę podejrzewać, że z moją owulacją jest wszystko OK?? Dzięki

Gość upupupupupupupup

Na dobrą sprawę owulację można na 100% potwierdzić monitoringiem cyklu i zajściem w ciążę. Tempki o niczym nie muszą świadczyć wbrew pozorom, bo może być tak, że owulacja była, a z temperatur to nie wynika. Standardowo jest tak, jak piszesz: do owulacji tempki niższe, potem skok, który świadczy o owu, temperatura utrzymująca się do czasu miesiączki i wyraźny spadek przed okresem.

ja też mam cykle dwufazowe- wydawałoby się że wszytko OK ale gin ostatnio powiedział ze to jeszce o niczym nie świadczy...owu moze owszem być ale mogą być jakieś zakłucenia które można zobaczyć na USG...wspominał też coś o endo że ono też dużą rolę odgrywa zawsze myslałam ze jak jest skok temp. to owu musi być...podobno nie jest tak do końca....

mój gin mówi, że aby potwierdzić owu na 100 % powinno się zrobic USG dopochwowe w potencjalnych płodnych dniach tzn wtedy kiedy pojawia się śluz jak kurze białko i kłują mnie jajniki i wtedy może se te jajeczka obejrzeć i cos tam :D i chyba się wybiorę bo w styczniu odstawiłam tabletki i też jestem ciekawa :D