Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kulawy po trzydziestce

Duszności- proszę o pomoc.

Polecane posty

Jestem samotnym ojcem. Wychowuję piętnastolatkę, która ma problemy ze zdrowiem. Otóż np. dziś, podczas biegania na WF zaczęła się strasznie dusić (a jej kaszel jest "okropny", suchy) i nauczycielka zabroniła jej biegac. Po kilkunastu minutach ustąpiło. Jak w domu chce ćwiczyć (wiadomo, odchudzac jej się chce), to też po ćwiczeniach ją kaszel męczy. Byliśmy u alergologa, kupiliśmy pikflometr do pomiarów. Po wysiłku ma zazwyczaj gorszy pomiar, około 370 (a przed wysiłkiem około 490). JUż sam nie wiem, co o tym myśleć... Co jej moze byc? Wizyta u alergologa dopiero za dwa miesiące...

Gość Mini_Mini22
ja tak mialam na tle nerwowym, ale w tym przypadku to chyba nie to

jak się zdenerwuje córa to tez się trochę dusi. No, ale ten wysiłek tez martwi... nie wiem juz... spirometria w porządku.

Gość Mini_Mini22
a z sercem wszystko ok?

Chyba tak... No chociaż przy dusznościach pare razy zakłuje, zresztą nie tylko przy dusznościach. Mówilismy lekarzowi o sercu, ale kazal brac magnez...

Gość wybierz się z córką do lekarza
niech zrobi wsyztskie potrzebne badania(niech koniecznie przebada tez serce!!!)Nie daj się zbyć jakimś magnezem,niech dokladnie ją zbadaja,także pod względem alergii.Z ukłądem oddechowym nie ma żartów!!!

Gość wybierz się z córką do lekarza
skoro ją kłuje w sercu to może z sercem jest cos nie w porządku,koniecnzy jets lekarza i szczegółowe badania serca!!Choroby serca zdarzaja się w każdym wieku,nawet u tak młodych ludzi jak Twoja córka.Walcz o jej zdrowie!!!

Gość kilopo
alergia

Gość szukasz sponsora
to mogą być początki astmy. niestety alergia potrafi być podstępna i długo nie dawać objawów. ja całe życie nastolatkowe nic - a teraz uczulenie na trawsko mam, kaszlę na wiosnę.... :O poszukaj konkretnego lekarza

Gość kulawy po trzydziestce
Alergi nie ma, miała trzy lata temu testy, i teraz niedawno też, wynik nic nie pokazał. Wszystkie badania porobione. Oprócz serca. Nie wiem... Kaszle to ona ma od dziecinstwa. Przy chorobie i po/ w czasie wysiłku się nasilają... Kiedys bylismy u tzw. "znachora", który powiedział, że serce ma słabe, i przyczyną tych kłuć jest po prostu kaszel, który osłabia.