Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIKI..

KOBIETY W CIAZY POMOZCIE MI

Polecane posty

Gość NIKI..

WITAM WAS I DZIEKUJE ZE ZAGLADACIE:)POWIEM JAKI MAM PROBLEM:( OKRES MI SIE SPUZNIA 8DNI I ROBILAM TEST I WYSZEDL POZYTYWNY:) NAWET GO POWTORZYLAM Z RANA I BARDZI WYRAZNY WYSZEDL. DZIS POSZLAM DO GINKA Z MYSLA ZE MI POWIE WSZYSTKO CO I JAK, ALE SIE MYLILAM. POWIEDZIAL ZE CIAZY NIE WIDZI I MAM PRZYJSC ZA 2TYG.PRZEPISAL MI KWAS FOLIOWY ALE NAWET NIE POWIEDZIAL NA CO TO ANI JAK MAM STOSOWAC.DOSC ZE CO IDE DO NIEGO TO MNIE NIE PRZYJMIE BO ON CZASU NIE MA TO JESZCZE ZWOLNILAM SIE Z PRACY BY DOJECHAC NA DROGI KONIEC KRAKOWA TO SIE NIC NIE DOWIEDZIALAM:( I POWIEDZCIE MI JAK TU SIE NIE WKURZYC!A I NIER MAM ZADNYCH OBJAWOW TYLKO PIERSI MNIE BOLA I NA POCZATKU MIALAM KUCIA W PODBRZUSZU I TYLE!MATRWIE SIE POMOZCIE CO ROBIC I CO SADZICIE O TYM.ALE SIE ROZPISALAM

Gość po pierwsze
wyłącz CAPSA :O po drugie zmien lekarza. dwóm moim znajomym jeden gin powiedział ze maja guzy i maja je wyciąc , jak poszły do innych lekarzy tamci stwierdzili ciążę....są lekarze i konowały twój to jakies dziwadło :O

Kwas foliowy bierz po tabletce dziennie. Każda ciężarna powinna je łykać na początku ciąży - to zapobiega wadom płodu. Głowa do góry i ciesz się - będziesz mamusią!

czesć ja jestem w drugim miesiącu ciaży tez poszłam do lekarza wcześnie, zrobił mi usg zobaczył pęcherzyk i juz było wiadomo poza tym badał wiec czuł że macica rozpulchniona, dziwny ten twój lekarz, pójdż na następna wizytę jeśli od razu nie chcesz zmienić lekarza ale jeśli nadal bedzie cię olewał to poszukaj innego. Wiem ze czasem dojechać do pracy to koszmar bo też tak mam, szczególnie na stojąco w dusznym autobusie dzei wszscy do okoła śmierdzą kobiecie w ciąży, do tego boli brzuch. ale potem to mija i bedzie lepiej,powodzenia

Nawet dobry lekarz potrafi stwierdzić ciąże na podstawie badania dopiero w 6-8 tygodniu, więc się nie martw, że jeszcze Twojej nie stwierdził, to nie takie proste :)

Gość NIKI..
NO TO DZIEKUJE WAM:) JEZELI POWTARZALAM TEST TO CHYBA ON SIE NEI MYLI!A CO DO USG TO POWINIEN DAC MI SKIEROWANIE CZY OGE ISC BEZ I CZY TO PLATNE??BO JA BYM CHCIALA WIEDZIEC CZY TO CIAZA CZY NIE!!!!I NAWET NIE WIEM KTORY TO TYDZIEN.JAK WIECIE TO POWIEDZCIE MI.OKRES MI SIE SKONCZYL 6 MARCA!

Ciążę liczy się od PIERWSZEGO dnia ostatniej miesiączki (nie ostatniego), więc jesteś już dobre 4 tygodnie. Wczesną ciążę chyba najlepiej stwierdzić USG domacicznym - takie są w gabinetach ginekologicznych (pewnie nie we wszystkich - bo to by było za piękne). Ja na USG dostawałam skierowania, ale pewnie prywatne gabinety robią od ręki (ale za kasę). NA pewno jesteś w ciąży !! (mam nadzieję, że się cieszysz) ;)

Gość NIKI..
NO OKRES MI SEI ZACZOL 2.03.ALE SLYSZALAM ZE TO SIE LICZY OD OST.DNA OKRESU:/ TO JA BYM ZACZYNALA 2 MIESIAC??

Liczy się od 1 dnia okresu. Powiem Ci, że skoro zaczęłaś 2 marca, to przewidywany termin porodu masz 7grudnia - to z takiej tabelki się sprawdza. Ja poszłam do lekarza około 5 tygodnia. Nie mogła jeszcze stwierdzić ciąży przy zwykłym badaniu, ale USG domacicznym - to owszem, owszem... stwierdziła bezsprzecznie.

Gość NIKI..
TO ZACZELAM 2 MIESIAC??:0 :):):)

Gość NIKI..
DZIEKI!!!!! CHCIALA BYM POPISAC Z TOBA JAK BYM MIALA JAKIS PROBLEM:)

Nie ma sprawy Tutaj to trudno się znaleźć, ale jakbyś podała swój nr GG, albo nick w tlenie, to zaraz Cię dołączę i dodasz mnie do swojej listy. Jakby co to czekam na namiary :)

Gość NIKI..
OK. MOJ GG 712264

Gość NIKI..
MIALAM ZABLOKOWANE TO JESZCE RAZ:)

Najlepiej zmień lekarza. Ja też poszłam wcześnie aby potwierdził ciążę, to był 3 tydz. Nic nie stwierdził, nawet kwasu foliowego mi nie przepisał ani nie zlecił żądnych badań. Kazał tylko przyjść za 2 tyg. ze zrobionym testem ciążowym jakbym nie umiała go odczytać!!!!!! Lekarza oczywiście zmieniłam tylko musiałam czekać kolejne chyba 3 tyg.!