Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otumaniona-rozkojarzona-dorota

poznałam Wlocha...???

Polecane posty

Gość moze byc
serce nie sluga :) Nawet jesli z wlochem dla niej, to tylko na chwile, to moze to sie przytrafilo po to, zeby sobie uzmyslowila, ze tak naprawde nie kocha swojego narzeczonego ??? :)Los plata figle

Gość smerfeeeetka
autorko tematu znam dokladnie twoja sytuacje. sama poznalam wlocha jak jeszcze bylam z innym - polakiem. mysle jednak ze gdyby z tym moim bylo tak wszystko super extra to bym jednak nie zwracala uwagi na innych . z tamtym bylam dlugo kilka lat i na poczatku tez myslalam ze to ten jedyny, ale spotkalam wlocha i musialam zdecydowac tak jak ty. wybralam wlocha bo stwierdzila m ze jak nie to zawsze bede zalowac ze tego nie zrobilam, a wole w zyciu zalowac ze cos zrobilam niz zastanawiac sie co by bylo gdyby... i nie zaluje. z wlochem jestem juz ok 7 m-cy i nie zaluje, widocznie moj ex nie byl tym jedynym. ten moj wloch wogole nie pasuje do tej calej opinii o wlochach , jest bardzo zaangazowany, kochajacy, jest ze mna w dobrych i zlych chwilach. sprobuje sie jutro do ciebie odezwac na gadu. pozdrawiam

Gość aguska - 27 - latek - juz
Od dwoch lat jestem szczesliwa zona Wlocha tak wiec te wszystkie stereotypy jacy to oni sa lub nie sa uwazam za nieprawdziwe. na calym swiecie w kazdym kraju sa ludzie porzadni i ludzie zli. na miejscu autorki zastanowilabym sie nie tyle na zwiazku z tym wlochem co na dalszej przyszlosci z narzeczonym. jezeli jeszcze na etapie narzeczenstwa ona odczuwa zainteresowanie innymi facetami to jak beda malzenstwem i pojawia sie klopoty i typowa codziennosc malzenska to co wtedy bedzie?

Gość aguska - 27 - latek - juz
jakby kogos interesowalo prowadze blog www.aga-umbra.blog.onet.pl ktory traktuje o moim zyciu w italii

postawilam wszystkona jedna karte:))) zerwalam z narzeczonym i po swietac jade do mojego wlocha. co bedzie to bedzie.

Gość no to
no to cudownei, a myslalam ze jednak sie opamietasz !!!

Gość zyx
Włosi są cudowni, nie można tak uogólniać, chociaż mój tata jest pól-Włochem (babcia Włoszka, dziadek Polak) to czuje się jak un italiano vero i naprawdę jest wspaniałym człowiekiem.

Gość agnieszka------agusia---italy
ja mam meza wlocha i to nawspanialszy czlowiek na swiecie:))

Gość a co ja mam powiedziec
poznalam 3ech wlochow i kazdy mnie kocha hahaahaha nie sciemniam...mowie prawde!! jeden sie juz do mnie na swieta wybiera, drugi na wakacje a trzeci, ze akurat jest w polsce w moim miescie to juz chce sie spotkac na kolacje ... Tyle, ze ja....poprostu sie z nich smieje :)

Gość oni tak samo sie pewnie smieja
z ciebie:)))))

Gość Espanola222
Byc kochana przez Wlocha to zadne osiagniecie. Srednio 5 Wlochow rocznie wyznaje mi prawdziwa milosc:)

Ja uwazam,ze dobrze zrobilas rozstajac sie z narzeczonym;jezeli tak przelotna relacja Cie zaslepila,oznacza to, ze tak naprawde nie kochalas swojego partnera i pomijajac Wlocha takich sytuacji moglabys miec wiele w przyszlosci. Co do Wlochow,ja mieszkam tu od prawie 13 lat wiec moge co nieco sie wypowiedziec. Sa troche przesadzone negatywne opinie o ludziach(facetach)tego kraju,lecz jakis procent prawdy jest. Znam wielu,cudownych narzeczonych ,mezow,jak ktos wyzej wspomnial tak jak w kazdym kraju sa tacy i owacy tak samo jest i we Wloszech.Jednak faktem jest,ze oni maja wyjatkowy dar(oczywiscie nie wszyscy-podkreslam!)zakochiwania sie i rozkochiwania w sobie.Wlosi to troche tacy romantyczni marzyciele,lubiacy adorowac swoja partnerke,czasem wrecz natretni z tym swoim ukazywaniem uczuc,ale Wlosi to tez ci co potrafia szybko przelac swoj obiekt westchnien na inna lub ewentualnie bedac pewnym swojej partnerki zaniedbywac ja totalnie.Nie pisze to z wlasnego doswiadczenia,bo moj zwiazek trwa jeszcze zbyt krotko,lecz z wlasnych obserwacji moich licznych przyjaciol.Jednym slowem; z Wlochem poczatki sa cudowne,dopiero z czasem mozna okreslic jaki on wlasciwie jest.

Gość mistyczka
echhh jakaż podobna sytuacja założycielki topicu do mojej... Tyle, że u mnie odwrotnie, wyjechałam na pół roku do Włoch, w Polsce zostawilam faceta, z którym byłam/jestem ponad rok, a tu poznałam Polaka, który mnie totalnie zaślepił, mimo że to zupełnie nie mój typ, w ogóle bym sie tego nie spodziewała, no i znam go b krótko....Oszalałam totalnie, tyle się wydarzyło przez ten krótki okres (sex nie). poznałam go na kilka dni przed przyjazdem do Polski na Święta (a to równało się - przed zobaczeniem mojego faceta i stanięciem oko w oko z problemem - co dalej?) Szala przechyla się w stronę rozwiązania: zostawiam dotychczasowego faceta, bo nie umiem aż tak udawać, a z tamtym okaże się co będzie jak po Świętach wrócę... Totalna huśtawka... A ja takich motyli i bólu brzucha nie czułam od kilku dobrych lat... Dziękuję za ten topic, jakby mnie ktoś jeszcze 3 tyg temu uprzedził, że może tak być - też bym go wyśmiała...

Gość mistyczka
i dodam, że męczę się okropnie, chciałabym w szklanej kuli zobaczyć co będzie dalej, najpierw czekałam by przyjechać wreszcie na trochę do kraju, teraz marzę by wracać tam i widzieć jak się sytuacja rozwija... Szaleństwo!

Widze ze topik sie rozwinal:)) tak wiec zerwalam z moim dotychczasowym narzeczonym i jutro lece do Wloch:)) Mozecie nazywac mnie jakchcecie ale musialam tak postapic. po prostu atmosfera byla nie do wytrzymania, moj juz ex- narzeczony zaczal sie domyslac, w koncu wybuchlam jak bomba. nie obylo sie bez wyzwisk (tu pokazal swoje prawdziwe oblicze). Zaraz po zerwaniu skotaktowalam sie z A (imie mojego Wlocha) i jutro lece do Rzymu. Co bedzie to bedzie, nawet jezeli nam nie wyjdzie to mimo wszystko czuje ze dobrze zrobilam zrywajac z dotychczasowym monotonnym nieco zyciem. pozdrwiam

otumaniona.... wiesz co?? Ty jestes prawnikiem?? Osoba wyksztalcona i wydaje sie, ze dosc poukladana?? Zachowalas sie jak glupia szczeniara!! Ot co!! Najbardziej z tego wszystkiego, co pisalas rozwalil mnie ostatni tekscior, dotyczacy Twojego bylego..\" tu pokazal swoje prawdziwe oblicze\"..:):):):):) A Ty myslalas, ze jak zareaguje facetm ktory myslal, ze ma kobiete z ktora ulozy sobie zycie, na wiadomosc, ze ona zakochala sie na jakiejs smiesznej konferencji we Wlochu, nie wiadomo skad?? To nieprawda, ze to on pokazal swoje prawdziwa twarz. TY TO ZROBILAS!! A gosciu powinien teraz sie cieszysc, ze stalo sie to teraz, a nie po 5 czy 10 latach malzenstwa. Powiedz sobie sama otwarcie, ze nie kochalas go, kiedy zaczelas romansowac z Wlochem. I nie mow mi, ze bylo inaczej!! Wiem cos o zwiazkach miedzy dwojgiem kochajacych sie ludzi:P A tak na marginesie dodam, ze jestem aktualnie z kobieta, ktora byla zona Wlocha przez kilka ladnych lat... Oj, nie chcij, zeby spotkalo Cie to, co spotkalo ja..... A to co przeszla znam nie tylko z jej relacji. Oni sa naprawde super!! Dokad im sie chce! A po jakims czasie, jak uslyszysz \"porca putana con Polonia\", wywrzeszczane do Ciebie w strasznej furii, zmienisz zdanie o Wlochach... No. A poza tym to Wesolych Swiat w Italii, u boku nowej milosci!!:P:P:P

Gość a czy czasem
to nie on mial zabukowane bilety i mial przyleciec do ciebei ;P heheh

Gość Ludzka fantazja nie ma granic

To prawda poczatkowo mowilo sie ze to on mial do mnie przyjechac na pare dni. Nikt nie spodziewal sie jednak takiego obrotu sprawy. Tak wiec postanowione ze najpierw lece ja. Lece juz jutro i na razie zatrzymam sie tylko pare dni. Nie bede mieszkac u niego - tylko zatrzymam sie w hotelu (cudem udalo mi sie znalesc wolne miejsce). potem wroce jeszcze do polski, uporzadkuje sprawy zwiazene z praca i sie zobaczy co dalej. czuje ze odzywam pozdrawiam

Gość Gdziesz....
Wiesz jest to prawda miedzy polek ze to ich podnieca same to ze on jest wlochem. Tak tak tak, znowu jakis zazdrosny polak pisze myslicie, nie jestem zazdrosny mam swoj wybor kobiet i z nie tylko polki ani angielki tylko roznych, bo nie patrze sie skad sa, bo nie podnieca mi ze jest wloszka czy hiszpanka czy polka czy jakas inna. Wlosi was maja tam gdziesz, ale wiedza dobrze o tym ze miedzy dziewczyn w polsce to jest taki mit o nich ze sa gorace, no i jak jest mit to, no cos w tym muszi byc, nie ? Wlasnie ze nie ma. Ale oni tego beda wykorzystiwac. Skad to jest u was takie myslenie to nie wiem, ale zlosci mnie to ze jak jak chcialem podrywac dziewczyne to pracuje nad tym a wy dla wlocha to juz dajecie sie za latwo i to jest o co chodzi. Widzialem juz zwiazki wloch z polka, wcale oni nie sa przystojniejszy ale jest wloch, to juz wam wystarczy. Bez sensu. Jakie bledne, glupie myslenie, faltalne, niszczajace. A ty autorka, to badz szczera z swojim chlopakiem i daj jemu spokoj, jak bedziesz single to rob sobie co chcesz a teraz to robisz krzywde swojego chlopaka.

Wiedz ze " mojemu" Wlochowi nic nie dalam i nie zamierzam dac dac na razie. Nie wiesz nic omoim zwiazku z eksem, jaki on byl i wiedz ze moja decyzja o rozstaniu nie byla natychmiastowa. Moze rzeczywiscie ci Wlosi cos maja w sobie ze urzekaja i tez nie jest tak ze kazdy jest zly. moja kolezanka ma meza wlocha i jest szczesliwa. widac to po niej. ja nigdy nie mialam takiego blasku jak ona. raz sie zyje. trzeba sprobowac

Pamietaj tylko ze w tej chwili to jest zauroczenie, poczatek zwiazku. Milosc to wiez ktora powstaje miedzy ludzmi, mija troche czasu. Troche to szalone wszystko ale jesli juz wybralas to zyczyc Ci tylko powodzenia pozostalo. Widocznie Twoj byly zwiazek byl zbyt poukladany, bez namietnosci. Widac trudno wytrzymac jesli zycie traktuej sie jak kontrakt. To wszystko moze sie skonczyc na niczym, moze byc przygoda a moze... Na pewno nabierzesz jakiegos doswiadczenia.

Gość Gdziesz....
Urzekajace bo wy macie wbite w glowie ze oni sa czyms lepszym od nas, i od was tez musze dodac. Tak "cos w tym jest" i bedzie bo wierzycie w ta "reklame" Ale oni musza myslec ze jestecie glupie, naj gorsze ze potrafia was przekonac ze was lubia, i sami nie maja wstydu do siebie ze chodza z kobieta do ktorej nie maja szacunku. To jest obojetnosc, tego to maja w sobie w duzych ilosciach. Zreszto co tu gadac, jak mowisz to warto sprobowac. Tylko pytanie tylko, komu ten "Mit" o wlochach naj bardziej przynosi korzysc ?? Drugie, jaki facet by nie wykorzystywal taki "Mit", sproboj, prosze bardzo

Gość Gdziesz....
Musze sie przyznac ze nie jestem urodzony w polsce, jestem w angllii od urodzenia. Wcale nie prawda ze nikt nie chce polakow, w mojim wypadku to pomoglo mi jak bylem mlodszy i podrywalem, bo Angielki tez nie lubia za bardzo swojich facetow i szukaja za czyms innym, jakas zmiane. Bledne myslenie, tez z ich strony glupie ale co wykorzystywalem. Moze tak jest w kazdym kraju, nie wiem ale z tymy wlochamy to juz przesada. Swiat jest duzy. Pozdrawiam

Ja tez poznalam ostatnio świetnego włocha po prostu bajka. Ale niestety dzieli nas bariera językowa i niestety finansowa. Ale jest bajeczny i niczym nie przypomina brudasów włochów

Gość TERAZ JA POWIEDZCIE...
Mam 26 lat, 1,73 dlugie blond wlosy , niebieskie oczy , waga 55 kilo , nie jestem za wysoka dla wlocha?Slyszlam ze blondynki sa tam uwielbiane;-)

Gdziesz... Jakbym gdzies juz to slyszal... Prawde mowisz!!!! Szacunek dla Ciebie!!;) majtusia Dam ci pewna rade.. Oczywiscie zrobisz z nia co zechcesz. DAJ SOBIE SPOKOJ!! Jesli nie znasz Wloskiego, nie masz pieniedzy i chcesz z nim byc, predzej czy pozniej jestes skazana na obrazliwe i wulgarne epitety. Typu takiego jak pisalem wczesniej... A jeszcze tak w temacie Wlochow... Podobno swietnie wygladaja, to ich zaleta. Bajeruja tez nieziemsko, to ich zaleta druga. Maja kase i potrafia oddac komus kto potrzebuje, to ich zaleta trzecia. A teraz wady. Kochankowie z nich ciency:P bajera to nie wszystko:P!! Poza tym przecietny statystycznie Wloch, oprocz zony ma conajmniej dwie kochanki!! (polecam \"rodzine soprano\", tam sa pokazane typowe zwiazki we Wloskiej rodzinie):P Kasa, kasą, ale jest poza nia naprawde wiele dobrych zeczy w zyciu.:P

Gość ja nie znam Wlochow
i nie bede sie wypowiadac na ich temat, ale moje zdanie ejst takie: autorko topiku, zyj swoim zyciem i rob co uwazasz za sluszne, nikt za ciebie zycia nie przezyje. jesli los postawil na Twojej drodze tego kogo postawil, to widocznie mial w tym jakis cel, moze to byla proba dla ciebie, a moze szczescie w nieszczesciu, a moze tez powod dla ciebie bys zostawila narzeczonego ktorego nie kochasz (bo pewnie gdybys Wlocha nie poznala to bys byc moze slub wziela z tym z kim bylas). masz dopiero 27 lat, dobra pozycje materialna, dobry zawod, wiec jedz za nim, poznaj go, zawsze mozesz tu wrocic, a to co przezyjesz bedzie twoje. pozdrawiam

Gość polacy sa skapi wlosi nie...
swojejpartnerce wszystko; ciuchy , zloto , auta .. co poznalam wlocha to sponsor , kazda moja kolezenka wyjezdzajac do wloch juz zostala i nie musi pracowac jak GLUPIA JA w Polsce

Pojecie o tym ze Wlosi sa piekni i bogaci,maja chyba tylko ci co tu nigdy nie byli.Wlosi owszem sa zalotni,usmiechnieci i tym bardzo nadrabiaja,ale naprawde przystojnego faceta,takiego za ktorym warto sie obejrzec to wcale nie tak latwo spotkac. Mi osobiscie Polacy bardziej odpowiadaja fizycznie,bedac w Polsce widzialam wielu fajnych facetow,ale to ja ,inni moga miec inne gusty,Polacy sa bardziej mescy,Wlosi bardziej mamisynki,za to Wlosi bardziej ciepli,Polacy malo usmiechnieci i tak mozna by wyliczac w kolko. Ja mialam szczescie ze znalazlam meskiego Wlocha z polskim wygladem(wysoki),takiego jaki mi sie zawsze podoba ale uplynelo czasu zanim sie pojawil.