Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miska_a

PIT 37- koszty uzyskania przychodow gdy pracowalam tylko 2 m-ce?

Polecane posty

W 2006r. pracowalam tylko dwa m-ce i przez 3 m-ce pobieralam zasilek dla bezrobotnych. Czy za koszty uzyskania przychodow moge przyjac kwote: \"1533 zł 84 gr (miesięcznie 127 zł 82 gr), jeżeli miejsce stałego lub czasowego zamieszkania podatnika w roku podatkowym było położone poza miejscowością, w której znajduje się zakład pracy, a podatnik nie uzyskiwał dodatku za rozłąkę\" ? Nie wiem, czy to sie liczy w skali roku, czy nie ma znaczenia ile sie pracowalo....? Miejsce pracy bylo w innej miejscowosci niz ta, w ktorej mieszkam.

wpisz to, co masz na pitach, które dostałaś. najwyżej z urzędu zadzwonią, zebyś skorygowała sowjego pita. a co do zasiłku zobacz, jaką pobrali zaliczkę na podatek, bo moze się jeszcze okazac, ze będziesz musiała dopłacac :o ja pobierałam zasiłek dla bezrobotnych przez 3 miesiące i gnojki odciągnęli mi tylko 12 zł:o gdyby nie ulga na net to bym musiała jeszcze do tego pita dopłacać ze 100 zł.

Gość nie nie nie
koszty takie jakie uzyskane były (tak jak w picie)

to kiedy sie wpisuje te kwote, ktora podalam. Wczesniej ja wpisywalam i bylo dobrze, tyle, ze wczesniej pracowalam caly rok.....

1.533,84 zł to są koszty za cały rok. Jeśli pracujesz 6 m-cy, to uwzględniasz 6 x 127,82 zł, jeśli 2 m-ce - 2 x 127,82 zł itd.

Dzieki :) Macie racje :) Uff, ale to i tak nie zmienia faktu, ze PITy sa beee