Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość albatrosseki

dont want hurt you - z angielskiego HELP

Polecane posty

Gość albatrosseki

nie powinno byc I don't want hurt you?? w zdaniu jest samo "don't want hurt you"

powinno byc.. ale w potocznej mowie uzywa sie skrotow. jezeli powiem: want to hurt me? domyslisz sie ze chodzi o -do you- right? czasem do tekstu lepiej pasuje skrot niz cale poprawne zdanie

Gość I dont want to hurt you
don't wanna hurt you

Gość albatrosseki
czyli jesli chciałbym uzyc tekstu piosenki to musiałbym napisać I don't want hurt you i dalej blabla całosc leci tak: don't want hurt you. try not to mess with your feelings czyli jesli jest don't want hurt you - nie chce cię krzywdzic a I dont' want hurt you - ja nie chce cię krzywdzić zgubiłem się tępy jestem :o mam tu słowa piosenki: don't want hurt you. try not to mess with your feelings i chciałabym to napisać tak jak ja bym to mówił do mojej kobiety np.

Gość -----
I don't want to hurt you albo... don't wanna hurt you ale nie... Don't want hurt you = kali mieć krowa

Gość albatrosseki
I don't want to hurt you. Itry not to mess with your feelings moze byc?:)

no dobrze rozumujesz zobacz nawet jesli po polsku powiesz: ja nie chce cie skrzywdzic.. to brzmi to dzwinie chyba ze chodzi ci o podkresleni :ja. Wtedy wychodzi z tego: Ja, nikt inny nie chce cie skrzywdzic bo w polskim podmiot czesto jest domyslny i nie jest to bledem natomiast w anielskim stosuje sie podmiot - l don\'t want to hurt you. i w potocznej mowie to uchodzi.. nie trzeba z tego stwarzac problemu.

Gość -----
może być :)

Gość albatrosseki
no ok:) tylko w tym tekście piosenki jest samo: don't want hurt you. try not to mess with your feelings i zastanawiam sie czy moglbym tak napisać czy nikt nie zapyta skąd to wyrwałem :o

Gość -----
Olivia J. - czytaj ze zrozumieniem. Napisałam, że obydwie formy są poprawne. Jeżeli wczytasz się w mojego posta zauważysz, że nie ma w nim nacisku na żadną z wymienionych form. NIEpoprawną formą jest I don't want hurt you. That's all.

Gość bobeczek z beczek
każdy się tu popisuje znajomością lengłydża, a problem polega na tym, że teskty piosenek nie są wykładnią poprawności językowej - w polskich tekstach też się trafiają niezłe kwiatki - nie można więc podchodzić do nich bezkrytycznie Poprawnie będzie tak, jak proponowali przedmówcy: I don't want to hurt you albo I don't wanna hurt you

Gość albatrosseki
a to trugie :try not to mess with your feelings? dzięki wam 🌻 tepota ze mnie :o

Gość -----
Bobeczek- hi5 :) :) :)

Gość -----
To, że nie znam niemieckiego nie czyni mnie od nikogo głupszą! Nie przejmuj się :)

Gość albatrosseki
wiecie co napisz epo polsku nie bedzie problemu:) nie chce cię krzywdzić, nie poróbuje zadzierać z twoimi uczuciami. o!:)

Gość albatrosseki
albo nie chce zadzierac:)

Gość -----
a może lepiej IGRAĆ? :)

Gość albatrosseki
o! tak będzie łądniej brzmiało 👄