Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusia T

co zrobić z pierścionkiem zaręczynowym?

Polecane posty

Gość martusia T

nie chcę go, ponieważ nie mam z nim miłych wspomnień, a słyszałam, że nie można go oddać narzeczonemu. jak w takim razie mogę się go pozbyć?

Gość to musi byc straszne
sprzedaj i idz na piwo :)

Gość czemu nie można oddać
?

Gość -----
Ja wrzuciłam swój do sadzawki na Polach Mokotowskich! :)

Gość a ja dostalam
taki obciachowy i to za 250 zl i tez go nie chce bo mi sie nie podoba i jak mam to mu powiedziec ze kupil kawalek zlomu i najtanszego pewnie?

ja w listopadzie tez sie roztałam z moim chłopakiem bylismy zaręczeni w ostatnia niedziele sie spotkaliśmy i odałam mu pierścionek czemu niby nie można odac pierścionka zaręczynowego czy to wrózy czemys złemu

Pierwsze słyszę, że nie można oddać pierścionka zaręczynowego narzeczonemu! Właśnie zwyczaj nakazuje oddać, pochodzi on z czasów gdy pierścionkiem zaręczynowym była biżuteria rodowa, przekazywana z pokolenia na pokolenie. Teraz tak nie jest, jednak pierścionek jako dowód obietnicy należy zwrócić ofiarodawcy jeśli nie zamierza się z nim dalej życia planować.

Kolejne zabobony. Ja pierścionek rzuciłam narzeczonemu w twarz, nie chciał wziąć, zostawiłam na stole i wyszłam. Mogłaś oddać ten pierścionek od razu.

Gość martusiaT
babcia mi powiedziała, żebym nie oddawała bo to tak, jakbym oddała swoje szczęście.nie wierzę w takie rzeczy, jednak... my się rozstaliśmy po zaręczynach, a teraz znów jesteśmy razem. jednak nie chcę tego pierścionka. jak na niego patrzę niedobrze mi się robi. nie podoba mi się, nie chcę go nosić. Kojarzy mi się z tymi wszystkimi wydarzeniami, które przyczyniły się do naszego rozstania.

Gość a nie lepiej jak oboje
pojdziecie do jubilera i wymienicie go na inny? Wtedy juz nie bedzie sie kojarzyl a chlopakowi nie bedzie przykro