Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do kobiet

jak długo zajmuje wam rano wyszykowanie się do szkoły/pracy?

Polecane posty

Gość ktos tu jest
a czeste mycie naprawde skraca zycie :) A raz dziennie sie umyc to wystarczy jak nie ma upalow :) papappapapapapapappppppppppppppppppppp

Gość briseis
Półtorej godziny a nawet dluzej oczywsicie jak mam zrobic wszystko:) Prysznic z myciem włosów z 15 min,balsam do ciała i rozczesanie wlosow 5min, suszenie wlosow i ubranie 15min,sniadanie z 15 min, ukladanie wlosow z 10 min,na koncu makijaz z 10 mi. To i tak sie wszystko wydluza bo wiadomo musze sobie zrobic sniadanie , kawe, koty nakarmic itp

Gość JESZCZE NIGDY SIE NIE MYLAM
A PRECZ MYDLO A PRECZ WODA! BRUDEK KOCHAM BRUDKA SZKODA! :P

a jesli chodzi o ta \"zalosna rymowanke\" to nie ja ja wymyslilam , ktos tak zaspiewal ...Malenczuk o ile sie nie mysle jakos w 1989 wiec ode mnie sie prosze ODSTOSUNKOWAC 😠

Gość briseis
Jesli ktos sie malo poci to dla mnie moze sie nie myc rano , ważne zeby nie smierdzialo. Chociaz ja osobiscie zle sie czuje w swiezych ciuchach niewykapana

Gość Ciekawska Ewka
A swoją drogą: ile czasu zajmuje wam ta osławiona kupa ?

Gość kto jeszcze odpowie na pytanie
zadane w temacie?

Gość no to ja teraz
Co do mycia to naprawde jest tak, ze nie powinno sie za często kąpać całego ciała - dlatego ze zmywacie ze skóry powłokę ochronną - właśnie ta delikatna warstwa zwana płaszczem lipidowym z odpowiednim pH chroni nas przed drobnoustrojami, działaniem promieniowania itp. jak ciagle ją zmywacie to skóra prędzej się starzeje, proste! Ja się ograniczam rano do umycia miejsc, które ewentualnie mogły się w nocy "zapocić";) i nie wmawiajcie mi ze śmierdzę..;) A całe wstawanie wyglaa u mnie tak: nastawiam budzik na jakąs godzinę, trzy razy rpzestawiam po obudzeniu na dobudzanie... o krytycznej godzinie wyskakuję z łożka, pędze do kuchni, robię herbate i pochłaniam śniadanko (ok10minut), potem biegiem do łazienki, włączam prostownicę, w międzyczasie myje się i robie makijaż ( ok25minut), 5 minut na ubranie i 5 minut na dzikie miotanie się po całym domu i zbieranie tego co mi się przypomni że musze zabrać;)

Gość Fantik
Makijaż-7 minut Śniadanie- 20 minut, długo piję herbatę Ubranie się- 5 minut Szukanie komórki, ostatnich książek- 5 minut

Gość 60 sekundddddd

Gość Fantik
Oczywiście makijaż oznacza też mycie twarzy