Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kendra_1984

DIE WELT czyli NIEMCY smieja sie z JANA PAWLA II!!! WSTYYD!!!

Polecane posty

Gość Kendra_1984

co o tym myslicie?? czy to byl tlyko zart czy polska przesadza??? czy to byla naprawde obrazliwe?? piszcie swoje opinie

Gość co ty robisz wieczorem
a jak mysmiejemy sie z benedykta to jest ok :O wiecej dystansu, JAn pawel II tez by sie smial, gdyby to zobaczyl

Gość kilimandziara
A my śmiejemy się z Benia, i co? Czy JP2 jest taki nienaruszalny, że nie można z niego pożartować? tak się mysli tylko w Polsce, tylko dlatego że jest naszym rodakiem. Inne narody podchodzą do niego z większym dystansem, jest też więc miejsce na żart.

Gość satyn4a
a o czym mamy myslec? jakis link? bo nie wiadomo, o CZYM mowa!!!!!

Gość co ty robisz wieczorem
widzialam te zarty i z czystym sumieniem mowie - polacy przesadzaja :O to nie byly kpiny, to nie byly obelgi, zwykle zarty, na ktore ja tez sie usmiechnelam

Gość lklklkaslk
artykuł można znaleźc na strone gazety http://www.diewelt.de w rubryce satyrycznej; Może i niemieckim autorom brakło nieco wyczucia taktu, ale wielu Polaków sa przewrażliwieni na punkcie JPII, wczoraj na niemieckim forum pod tym artykułem pojawiła sie masa wulgaryzmów po polsku, pewnie jacys prosci Polacy chcieli sobie ulżyc nie przejmujac sie nawet ze nikt tego nie odczyta ich bluzgu:o

proponuje co niektorym rodakom nauczyc sie wpierw jezyka niemieckiego a potem wyglaszac sady. jestescie po prostu geschmacklos

Gość nuyj7
my traktujemy JP2 jak nie wiadomo kogo tylko dlatego, że był Polakiem. Dla Niemców, Francuzów, Czechów i innych był on papieżem po prostu. Jak teraz dla nas Benio. Oczywiście należy mu się szacunek ale pożartować to nie grzech. A żarty? moim zdaniem kiepskie, tzn. mało smieszne. ale nie obraźliwe

nie wydaje mi sie zeby papiez byl tematem do zartow pod jakakolwiek postacia. a wy zaklamane polaczki teraz bronicie tych zasranych redaktorow Die Welt a 2.04 wszyscy taka zalobe mieli w 2 rocznice smierci!!!! zastanowcie sie co wy robicie bo nie tylko niemcy sie z nas smieja ale cala europa jak nie swiat zum kotzen :(:(:( porazka

Gość hehehehhe
22latka ja to się śmieję z ciebie :-D mówisz, że żeby skomentować artykuł ( a właściwie dołączone do niego fotki) niemiecki muszę najpierw nauczyć się j. niemieckiego? a żeby skomentować francuski francuskiego, włoski włoskiego?? heheheheheh! żeby wiedzieć, co dzieje się na świecie nie trzeba znać jego wszystkich języków szkapo, inteligencją nie grzeszysz skoro próbujesz wciskać, ze jest inaczej, a znajomośc j. niemieckiego to jedyne, co ci w życiu wyszło. A dlaczego papież nie może być tematen do żartów? a żartów o Jezusie nie słyszałaś? żartować można ze wszystkiego, tylko ze smakiem. poza tym dla niektórych papież jest tylko człowiekiem, nie ważniejszym od nas samych. Pewnie o wielu niepochlebnych działąniach JP2 nie słyszałaś, bo wiedzę na temat jego działąlności czerpiesz z polskiej stronniczej prasy...

posluchaj patafianie,ten artykul byl po niemiecku wiec zeby go zrozumiec trzeba znac ten jezyk no nie?? no chyba ze u ciebie jest inaczej,nie wnikam oprocz znajomosci jezyka umiem tez oceniac ludzi i juz teraz wiem ze dalsza gadka atakim szubrawcem jak ty nie ma sensu wiec ciao!!!

Gość upii
te zarty wlasnie nie byly ze smakiem palancie! ku..co za debil z ciebie szkoda gadac

Gość antekkk
Dla mnie niesmaczny jest obrazek papieża jadącego papamobilem i komentarz w stylu - zdobycie złotego medalu na igrzyskach w Port Parkinson, bo to świnstwo nabijać sie z chorego człowieka i jego słabości. Pozostałe fotki i komentarze również nie uważam za śmiesznych, no ale podobno Niemcy mają bardziej przaśne poczucie humoru. Jednak robienie z tego wielkiej afery to przesada. Te teksty swiadczą raczej o ograniczceniu autorów a nie JP2. Ja bardzo szanuje papieża, ale przeciez nawet z Pana Boga robimy sobie dowcipy. Tyle że my raczej nie przekraczamy granicy dobrego smaku.