Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość immaginatte

KOSMETYCZKA w ciąży !!!!

Polecane posty

Gość immaginatte

chodzicie na zabiegoi w ciazy szczególni kobiety o cerze przetłuszczajacej sie, ja robie pellingi i chciałabym w ciazy tez chodzic podobno nie sa przeciwskazane oprócz zabiegów prądem ...

Gość vika.
zgadza sie :) jesli czujesz sie dobrze to - na czyszczenie, maski mozesz chodzic nalezy jedynie poinformowac kosmetyczke o fakcie i ona juz bedzie wiedzala co mozna a czego nie :) np. nie zaleca sie pradu (ale to oczywiste), niektorych masek i olejkow eterycznych, masaz jedynie dla kobiet w ciazy ale za to istnieja inne specjalne dla ciezarnych zabiegi :D

Gość bzik_to ja
ja mam właśnie przetłuszczającą sie cerę i tez często chodzę na zabiegi. W ciąży zrezygnowalam z bardzo głębokiego peelingu ziolowego i yellow peelu. Po pierwsze mam skłonność do opryszczki i w tym czasie musiałam brać też antybiotyk. Po drugie miałam twarz jak zoombie, potworne pieczenie i luszczenie, więc dermatolozka stwierdziła, ze maluszka nie bedziemy stresować. Robię peelingi migdałowe, delikatne (delikatne jak na moje pancerną skórę). Normalnie chodzę na oczyszczanie, tylko właśnie nie mam \"prądzików\" na koniec.

Gość vika.
cala ciaze poleca sie zabiegi regenerujace i nawilzajace, od czwartego miesiąca można rozpocząć pielęgnację ukierunkowaną na profilaktykę przeciw rozstępom i zapobiegającą zaburzeniom krążenia w nogach, wykonywanie zabiegów ujędrniających i regenerujących, sa firmy, ktore maja w swym programie "Pielęgnacja przyszłej mamy" (zabiegi stosowane na całe ciało łącznie z biustem)