Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aałaaaaa...aaa

ała troche przesadziłam...

Polecane posty

Gość aałaaaaa...aaa

przesadziłam z solarium i piecze mnie skora co moge zrobic zeby była mniej podrazniona.?Smaruje ja ,natłuszczam ale niewiele pomaga!

Gość iacjf
a jak bardzo przesadzilas? ktora to byla wizyta, ile minut, jakie lampy, jakamasz karnacje? bo jesli to podraznienie to najlepiej uzywaj jak najbardziej prostych kosmetykow... naturalnych ( wyklucz te bardzo perfumowane czy o jakims innym dodatkowym dzialaniu) i popsrostu przeczekaj ale jesli to poparzenie.. czyli cala czerwonaaaa skora, powieki podpuchniete, boli az to radze uzyc zwyczajnie jakiejs pianki na oparzenie i na nastepny raz troszke pomyslec zanim sie tak urzadzisz :) i wcale nie chce byc zlosliwa

Gość aleale
może jogurt naturalny

Gość mala18
ja mialam poparzenie pierwszego stopnia zle lampy w solarium i zla obsluga proponuje skisle mleko lub kefir ja robilam oklady na kilkanascie minut im dluzej tym lepiej teraz jest ok nawet skora nie zchodzi

Gość aałaaaaa...aaa
na solarium chodze juz od roku i nigdy sie jeszcze nie poparzyłam i zawsze chidziłam na 10 min.W tym roku zaczełam od 3 min a wczoraj byłm na 7 i skora była tylko troszeczke czrwona ale swedzi i piecze.Mam jasna karnacje ale nigdy mi sie cos takiego nie stało w solarium.Ałaaaa boli..

Gość aałaaaaa...aaa
Ale wydaje mi ise ze kefir jest na czerwona skore,ja czerwonej nie mam tylko bardzo podrazniona!

Gość encepence
Posmaruj się maślanką, albo wykąp się w naparze z rumianku, nagietka, lipy, zamiast mydła jakiś delikatny żel z ph 5,5 do mycia no i smaruj się często balsamem nawilżającym, nawet kilka razy dziennie..... Następnym razem nie przesadzaj z solarką.

Gość Krem dla dzieci
Spróbuj kremu dla niemowląt, np Ziajkę, jest bardzo dobra i kosztuje około 2 złotych, a mnie już nie raz uratowała z podobnych podrażnień. Jednak jeśli poparzyłaś skórę to nie nakładaj na nią żadnych maści ani kremów, rób tylko zimne okłady, daj skórze oddychać.

Gość aałaaaaa...aaa
dzieki za rady zaraz pojde sprobowac z tym kefirem itp.pozdrowionka :)

Gość encepence
Mogłaś dostać podrażnienia od jakiś kosmetyków. Czasami balsamy zawierają jakieś wyciągi ziołowe, które mogą uwrażliwiać na słońce.....albo może pijesz jakieś ziołowe herbatki z dziurawcem.....to też uczula na światło....