Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porcja

Zaparcia

Polecane posty

Gość mycha1999
laxoberal jest dobry ale w polsce nie do kupienia -ja to bralam jak bylam w niemczech ,zeczywiscie dobrze dziala i latwo dobrac dawke

Gość oki 35
olej rycynowy jest skuteczny ale silnie dziala 3-4 lyzki i efekt nawet po 2 -3 godz tyle ze w smaku paskudny(mozna zmieszac z sokiem)

Gość do porcji
i jak ?zyjesz ?

Gość ona cxx
ja uzywam bisacodyl i uwazam ze jest dobry ale ni mozna wpasc w lekomanie ja biore 2tab co 3dzien

Gość aaaaaaeee
pije ziolka figura 1 rano i wieczorem (kiedys zalawialam sie co 3-5 dni) a teraz codziennie-czasem nawet dwa razy

Gość porcja
cholera, zyje! :-) i to jak...! :-D rewelacja! dzis udalo mi sie troche "oczyscic" ;-) mowie Wam - jestem leciutka jak motylek :-P jadlam kiwi i suszone owoce (nie zamierzam przestac), pilam wieksze ilosci wody niz zwykle i chyba to mi pomoglo! gdyby nic nie ruszylo to dzis juz zdecydowalabym sie na ten olej rycynowy albo sol magnezowa, o ktorej pisal zibi... postanowilam, ze nastepnym razem (jeli bedzie nastepny raz takich niedogodnosci) nie bede czekac wiecznie, tylko po prostu dam porzadnego kopa moim jelitom! mowie o tej soli (dzieki, zibi!). innym tez dziekuje za jakiekolwiek spostrzezenia i chec pomocy 🌻 oole -> musisz koniecznie zmienic diete!! to podstawa! nie zaluj sobie, tak jak ja - wody, kiwi z rana i suszonych owocow... z reszta, chyba czytalas troche tu o tym co radza inni, ale nie stosuj wszystkiego na raz! pomysl co byloby dla Ciebie dobre (jednemu pomoze kiwi, drugiemu drastyczniejsze postepowanie), musisz odpowiednio wybrac, no i zmienic nawyki zywieniowe - w koncu sama najlepiej znasz swoj organizm... jesli nic Ci nie pomoze to proponuje wizyte u lekarza! zycze wspanialego uczucia lekkosci w okolicach brzuszka! ;-)

Gość porcja
aaaaaaeee -> :-) no widzisz - ja, kiedy jeszcze bylam baaardzo mloda chcialam sie dochudzac i wpadlam na pomysl, by wlasnie pic te figure... owszem - wyproznialam sie kilka razy dziennie, ale samopoczucie bylo niezbyt przyjemne, jakos jezdzilo mi ciagle w brzuchu i chyba to bylo zbyt drastyczne jak dla mnie otoz to - jednemu przypasi to, a innemu tamto!

Gość porcja
poprawka! oczywiscie chcialam sie ODCHUDZAC ;-)

Gość miaauuu
popieram laxoberal -dobrze dawkowany dziala swietnie ,jak wezme wieczorem to rano bezbolesnie i przyjemnie sie zalatwim ,brzuch nie boli i nie mam innych sensacji

Gość jest takie cos
jak siemie lniane,2 stolowe lyzki rano do platkow owsianych,czy nawet zrobic jak herbate/musi byc mielone/.Zyc po tym nie umierac:)

Gość ally4
Też co jakiś czas mam ten problem. Ale jedną z naprawdę wypróbowanych prze zemnie metod są: zmarznięte stopy, najlepiej po kawie z mlekiem (pól na pół), a jak juz jesteś na tronie... ten sposób najczęściej na mnie działa, polecam ;-))

Czy sól gorzka to to samo co sól magnezowa? Mam dużo soli gorzkiej i zastanawiam sie czy mogę ją użyć w celu lepszego wypróżnienia.

Na zaparcia doskonale pomaga po prostu dobra dieta, w 90% przypadków problemy z wypróżnieniem się zależą od tego co spożywamy. Proponuję odstawić na jakiś czas mięso wieprzowe i wołowe, jeśli je jesz, bo one często powodują taki stan. Dobrze natomiast pomaga owoc papai, w Polsce dostępny raczej w formie suplementów, np. http://drlucas.com.pl/pl/p/Novipaye/74

Gość gość
A próbował ktoś Zioła Tybetańskie ? http://odchudzanieziolatybetanskie.pl/film/ Jeśli nie, zdecydowanie polecam każdemu. Działają bardzo mocno i dobrze. Przerobiłam kilka suplementów i ten jest naprawdę najlepszy i zdecydowanie najzdrowszy. Zaparcia i niemożność wypróżniania przeszły jak ręką odjął.