Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zycie uczuciowe

Wszyscy gdzies biegniemy..... a zycie ucieka

Polecane posty

Gość zycie uczuciowe

nie sadzicie ,ze zbyt duzo czasu spedza czlowiek na rozpamietywaniu przeszlosci, na zbytnim zamartwianiu sie o przyszlosc a za to zbyt malo uwagi poswieca terazniejszosci???/ Ciagle gdzie biegniemy, czegos chcemy, zamartwiamy sie jak zycie sie potoczy, chcemy by wszystko bylo cacy, bysmy byli szczesliwi, mieli dom, samochod, zapewnili przyszlosc sobie i dzieciom.Czesto myslimy o tym co bylo, co nas bolalo, (nie mowie o sprawach przyjemnych). ...tymczasem zycie mija, dzien za dniem, nie potrafimy sie cieszyc z tego,ze zyjemy, z najprostszych rzeczy. Nie potrafimy docniac tego,co nam dano za darmo... dzien, milosc, czlowiek....

niektórych bieg jest ucieczką:( ale rzeczywiście, warto czasami przystanąć chociaz na moment............ ja biegam, ale staram się uważnie rozgladać:D

Gość tyuio
Dokladnie, kiedys mialam okazje z kims stworzyc cudowny zwiazek ale zawalilam sprawe pozniej sie ranilismy teraz kontakt sie odnowil a ja rozpmietuje o tych zlych rzeczach. Jest nam dobrze i zawsze jest jakies ale. Dzisiaj przy porannej kawie doszlam do wniosku ze tym "ale" jest rozpamietywanie o przeszlosci to ono nie pozwala nam cieszys sie dniem dzisiejszym, nie pozwala cieszysc sie tym co mamy bo przeciez bysmymogli tego nie miec.

Gość zycie uczuciowe
no wlasnie, powinnismy owszem myslec o przyszlosci ,ale bez martwienia sie o nia :) i przede wszystkim zyc z dnia na dzien, czerpoac z niego jak najwiecej. Takie zamartwianie sie nie ma sensu,trzeba zerwac z przeszloscia, tzn albo wybaczyc temu , kto nas zranil i kochac :) albo zerwacz przeszloscia i zyc na nowo. Dlaczego myslimy tyle o tym ,co minelo o nie wroci no i o tym, czego jeszce nie ma i nie wiadomo czy bedzie? liczy sie tu i teraz

Gość tyuio
A kto tak ładnie i madrze śpiewał "wazne są tylko te dni których jeszcze nie znamy..." pewnie, że Grechuta . Ale juz takak nasza psychika tacy jestemy, łatwo jest powiedziec nie mysl o tym, zapomnij bedzie lepiej, gorzej wdrozyc to wszystko w zycie

Gość zycie uczuciowe
no ciezko, to prawda.. ale gdybysmy zrozumieli ile sobie takim nastawieniem do zycia krzywdy robimy....

Gość tyuio
W sumie sama sobie mówię a młoda jeszcze jestem tyle przede mną, kazdy do okola krzyczy trzeba być optymista itp itd, trzeba być chyba ślepym żeby nie widzieć ile krzywdy sie dzieje w naszym życiu, stad te zmartwienia i refleksje odnośnie przeszłości. Z drugiej strony ciesze sie ze tyle przede mną nieznanego nie wiem co mnie tak właściwie jutro czeka co sie wydarzy czasami życie tak potrafi zaskakiwać i ja na to liczę

Gość jalbo jak ja nigdy na nikogo
a ja nigdzoie nie biegnę bo nie mam gdzie am ojezyćei już dawno uciekło