Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo mocna kawa z mlekiem

single a zjazdy rodzinne

Polecane posty

Gość bardzo mocna kawa z mlekiem

nie wiem czy też tak macie, ale u mnie przy świątecznym stole (zwykle są to duże zjazdy rodzinne), prędzej czy później rozmowy zwykle schodzą na niewygodny temat związków, i co gorsza- ewentualnych ślubów. może i niektórych to bawi, ale ja generalnie mimo młodego wieku takich pytań nie lubię.. denerwuja mnie opowiesci w stylu ze jakas daleka kuzyneczka to sie zareczyla, wyszla za maz, a jej wybranek to taki jest fajny i zaradny gosc. oczywiscie potem padaja pytania w stylu: a jak tam u ciebie? i to wystarczy bym miala zly humor przez caly dzien jak sobie z tym radzicie? pozdrawiam

Gość dystansujemy się
🖐️

Gość u mnie w rodzinie nie ma
raczej takich tradycji. Chociaż ludzie są śmieszni :D Nie potrafią przyjąć do wiadomości tego że jestem zbyt beznadziejny żeby zainteresowała się mną jakaś dziewczyna to muszą znaleźć jakieś inne "alternatywne" wytłumaczenia. :D Jacy "nowocześni" się zrobili wtedy. I z biednego człowieka robią wielbłąda Zjazdy rodzinne to jedna wielka porażka, są tylko po to żeby sobie poplotkować o innych. Niech spadają powodzenia w przeżyciu świat i "zainteresowania" 🖐️

Gość słubne szczeście w 9 miesiącu
bo co na wsi powiedzą :D

Gość pierd.lenie
a ja mam faceta, wiec co slysze- kiedy slub??? nie przejmujcie sie, to nie dlatego ze jestescie sami TO DLATEGO ZE CI NUDNI PERDOLCE JUZ NIE MAJA ATRAKCJI W SWOIM ZYCIU TO POSZUKUJA W CUDZYM

Gość pierd.lenie
a tych po slubie wypytuja - kiedy pociechy? a tych co juz maja dzieci - ja sie ucza itp. ja propunuje odpowiedziec - dziekuje u mnie dobrze, a jak tam cioci sie z wujkiem uklada w lozku? jakos idzie? albo: a wy juz o rozwodzie myslicie? DO WSYSTKICH KTORZY TAKIE PYTANIA ZADAJA (nie te wymienione powyzej, tylko te standardowe) TO WASZ BRAK KULTURY. ZENUJACE. BO JA MAM OCHOTE ODPOWIEDZIEC A CO CIE TO OBCHODZI KIEDY BIORE SLUB? JA MAM W NOSIE TWOJE SLUBY I ROZWODY A NA SWOJ WCALE NIE ZAPRASZAM taka jest prawda a wy co macie ochote powiedziec??

Gość oo ulga..
myslalam ze u mnie tylko tak...;/ nie potrzeba na to zjazdu rodzinnego...jakies przypadkiem spotkane dalekieee ciotki pytaja czy kawalera mam itd. Starsznie mnie to denerwuje, po co im taka wiedza? zero kultury:(

Gość kobiałeczka
Ja zawsze na pytanie a kiedy Twój ślub odpowiadałam "co roku za 10 lat", część rodziny miała wtedy obrażone minki i miałam spokój do końca zjazdu. Teraz poznałam fantastycznego mężczyzne, właśnie się zareczyliśmy i ustaliliśmy datę ślubu więc pewnie będą pytania o wesele:)

Gość to może jak ciotka spyta
kiedy twój ślub na czyimś ślubie, ty spytaj kiedy pogrzeb na czyimś pogrzebie :D

Gość ulaaaaaaa
ble :o nie nawidze tego durne pytania czy mam sympatie...cisza...i moj burak na twarzy i jakas głupia wymowka;/ takie zachowanie nauczy mnie, ze o zbyt osobiste sprawy nie pyta sie zwłaszcza przy calej (niekoniecznie kochającej sie) rodzinie co Wy zazwyczaj odpowiadacie?

Gość sysuniaaa
na pytanie do kobiet "czy masz sympatie?" najlepiej odpowiedziec : "tak , mam sympatie...ma na imie Asia" (albo inne imie plci zenskiej) i wybuchnac glupim smiechem...napewno na rodzince zrobi to wrazenie...a miny bedą mieć nietęgie ;) :D

Gość ulaaaaaaa
sysuuuunia! :D a wiesz, ze to moglby byc sposob?:D wiecej by chyba tego pytania juz nie zadali:D ewentualnie powiedziec, ze tak i wyciągnac zdjecie heavymetalowca w dlugich włosach, skorze, minie diabla i pentagramem:D

Gość a co jak każą zaprosić
Asię na drugi dzień świąt? 🖐️

Gość ulaaaaaaa
powiedziec, ze z holandii za daleko...

Gość plamkaa
O to z tym metalowcem dobreee..:D:D:D Na następnym zjeździe tak zaszaleję..;D Ale to z taką dalszą rodziną, bliska już dawno przestała się mnie czepiać, jedynie zawsze ksiądz na kolędzie zawsze, ale to zawsze pierwsze o co pyta to czy mam narzeczonego. A ja nieodmiennie ta sama odpowiedź: Mam siedmiu, tylko nie wiem na którego się zdecydować....;) grunt to podchodzić do życia z humorem...to zazwyczaj wystarczy zeby zbić z pantałyku wścibskiego pytacza:)

Gość księdzu można z
tym metalowcem wyjechać... "mój chłopak jest muzykiem gra w kapeli Apostołowie Antychrysta" :D

Gość mister mister
albo :kiedy będziecie mieli śliczne dzieciątko,dziadkowie nie mogą już się doczekać

Gość ulaaaaaa
Apostołowie Antychrysta ! hah! :D:D:D:D:D

Gość przegraliśmy życie ludzie
a ja nie mam rodziny bliskiej :(