Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Dziewczyny a mam takie pytanie: będziecie korzystać ze znieczulenia?

Netka86 kochanie, jeśli zobaczę wszystkich świętych i tych mniej świętych to wezmę :D Tak na poważnie, to boję się takich rzeczy... ingerencji w kręgosłup. Więc decyzję podejmę podczas.... A Ty masz jakieś dylematy?

Dziewczynki, a Wy macie już jakieś doświadczenia w opiece nad noworodkiem? Bo ja żadnego :( Boję się czy będę umiała wszystko rozpoznać i odpowiednio się zająć dzidzią :( Byłyście na Szkole rodzenia? Ja żałuję tylko i wyłącznie ze względu na zajęcia poświęcone pielęgnacji noworodka!

Ja nie chcę brać ale jeśli ból będzie nie do wytrzymania to nie będę się męczyć, szkoda że nie wiemy co nas czeka

IwonaAAa tak jak Ty nie mam żadnego doświadczenia, do szkoły rodzenia nie chodziłam, boję się jak sobie poradzę ale trzeba myśleć pozytywnie, mama mi ciągle powtarza że najgorszy jest strach, instynkt macierzyński sam zadziała co trzeba robić, wiadomo że wszystko będzie nowością ale jakoś musimy dać radę :)

Ja tak samo - zadnego doswiadczenia. Na szkole rodzenia chodzilam, ale czy cos wiecej wiem... hmm nie moge powiedziec. Mysle, ze zycie wszystko zweryfikuje i ze na pewno damy rade.

Ufff no to nie jestem sama :) Myślę optymistycznie, ale to czasem śmiech przez łzy :D No i jak się tu nie zdenerwować... chwilę było ładnie a teraz znów lunęło na maxa wrrrrrrr

U mnie dopiero sie rusza... a skad jestescie IwonAAa i Netka86 towarzyszki doli?:) Ja z Tychow.

Gość anoli1985
monia gorzej jak sie zacznie ;P macie transport hihi :P a tak na poważnie to życze Ci żeby juz było po ja miałam termin na 15 sierpnia a urodziłam 28, po 10 dniach ciszy podali mi oxy (to był wtorek) a w piatek urodziłam

Ku pokrzepieniu serc cytat mjego kolegi "Damy radę!Nawet żule wychowują dzieci!:) Ps. Ja tez nie mialam doswiadczenia :)

Brat i bratowa mieszkaja obok:):):) Sa w pogotowiu, zarezerowani:) Ale co Wy... z Mloda nie pojdzie tak latwo... tez pewnie doczekam do 10 dni co teraz mnie smieszy, a jutro znowu bede miala dola... no ale coz...byle do przodu;)

Gość evi26
Hej co potrzeba na konsultacje anestezjologa? I czy to jest taka starsza pani doktor ?

Sytuacja wyglada nastepujaco... dalej jestem w ciazy (to juz 10 miesiac chyba;) 40+2:)) i nie spie od 5 rano a Mala szalejew brzuchu... IwonAAa urodz zebym mogla uwierzyc, ze to mozliwe:)

evi26 tak to jest taka starsza Pani anestozjolog, a na wizyte nic nie potrzebujesz oprocz swojej osoby i 50 zl:)

evi26 no i oprócz 50zł i siebie potrzebny jest jeszcze układ krzepnięcia krwi, morfologia i mnie Pani anestezjolog pytała o grupę krwi (ja ją miałam). monia1714 z miłą chęcią pokazałabym Ci, że to możliwe.. ale najpierw ktoś musi to pokazać mnie :D Netka86, musisz urodzić :D

PYTANKO DO MAGART:) Jesli sie pojawi oczywiscie:) Magart jesli moge wiedziec napisz jak to sie stalo, ze juz dzien po planowanym terminie podlaczyli Ci kroplowke? Wiem, ze czekaja do 10 doby normalnie... Ja do tej 10 doby czekania moge oszalec, moge np. powiesic sie wczesniej;) wiec chcialam zapytac o Twoj patent:) Dziekuje

monia to chyba zależy od stanu dzidzi?? ze mna na przedporodowej też leżala dziewczyna pod oxy w dzien terminu bo juz miała wody zanieczyszczone

A skad wiadomo, ze wody sa zanieczyszczone? Ja mialam w niedziele tylko ktg i badanie ginekologiczne. czy na tej podstawie moga stwierdzic np czy dzidzius nie jest juz za duzy, badz jakie sa wody?? Dzisiaj mam drugie ktg i dlatego tak wypytuje, zeby wiedziec o co meczyc lekarza.

z tego co pamietam ona chyba miała usg robione na wizycie w dniu terminu porodu i już ją zostawili na wywołanie ale sie nie przejmuj jak mnie we wtorek przyjeli na wywołanie po tych 10 dniach po południu dostalam oxy, niby skórcze były na 99% mnie nic nie bolało szyjka na opuszek i tak do srody rano nic zero postepu szyjki ale skórcze były choć nadal bezbolesne i na obchodzie dr Wieczorek stwierdził ze powinno sie rozkrecic i czy chce isc do domu, a ja o niczym innym nie marzyłam to jak sie wyspac w swoim łozku, bo po nieprzespanej nocy na przedporodowej miałam dosc. tak wiec zrobili mi badania w tym dokłądne usg co do ilosci wód i ich czystosci i puscili do domu w srode o 18 byłam w domu wykapałam sie i poszłam spac, wstałam dopiero w czwatek o 13!!! skórcze robiły sie coraz częstsze i silniejsze o 21 stwierdzilismy ze jedziemy spowrotem na łubinową, tam podłaczyli mnie pod ktg i połozna mówi ale tu marne skórcze 35% a ja na to że co z tego skoro mnie to bardzo boli heh, wstałam spod ktg i odeszły mi wody tak wiec mnie juz zostawili, było coś koło 24 jak wchodzilismy na porodówke, a o 8.35 Tomek przyszedł na świat.

Gość kas_luk
IwonaAAa witaj ja też z DG :) Termin za 4 tygodnie, drugie dzieciątko , a strach mnie teraz taki dopadł, że nie wiem co :( Mam nadzieję, że upał da mi w kość za tydzień niby zapowiadają i będę chciała rodzić, bo póki co to każdy ból powoduje u mnie paniczny strach. A przy pierwszym dziecku jak się zaczynało to się cieszyłam ...

kas_luk no widzisz, jaki świat jest mały :) Ja również odczuwam strach i boję się, że spanikuję :( Nie umiem sobie wyobrazić bólu, który Nas czeka... Z resztą dziś wizyta u lekarza... na samą myśl skacze mi ciśnienie!

Gość kas_luk
IwonaAA spokojnie ;) Jak słucham opowieści koleżanek , które urodziły i już po wszytskiem to mi uśmiech z twarzy nie schodzi, a jak sobie przypomne swój pierwszy poród w dodatku i tak zakończony cc to już mi nie tak wesoło. Ale za to znowu pocieszam się, że każdy poród jest innym i może teraz nie będę mieć uparciucha, który nie będzie chciał wyjść ;) A Ty pewnie za tydzień to już będziesz tulić maleństwo , a ja jeszcze trochę się postresuję ;) Napisz co tam po wizycie !

IwonAAa ja juz myslalam, ze Ty na porodowce jestes i jak przyjade to mi powiesz jak urodzic;) Nie boj sie bedzie wszystko w porzadku. Bo MUSI byc:)

Gość evi26
Dzieki monia1714 ide za tydzien ,a jak byłam 2 lata temu to była taka młoda,szkoda,ze jej nie ma bo przynajmniej bym wiedziała jak znieczula. Ja tez jeszcze niecałe 4 tyg, to moje trzecie dzieciątko i to prawda ,ze kazdy poród inny. Córcia ekspresowo,synuś za chiny nie chciał wyjsc skonczyło sie cesarka na łubinowej,ciekawe co teraz tez sie boje.

Halo dziewczynki:) Sprzątam od rana myśląc że może coś się ruszy ale nieeee... ciekawe jak tak Wy (Monia i Iwona;)) dziś macie wizytę czekam na relacje chyba że Was już zostawią :)

Gość kas_luk
evi26 to Ty też po jednym cięciu jesteś ? I co nastawiasz się tym razem ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się