Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość DariaN22
ja jeszcze napewno nie zaczene rodzić :) dopiero te skurcze przepowiadające musze wytrzymac jeszcze tak z 10 dni hehehe pewnie wiecej dam rade ale ten stres i zdenerwowanie ze jestem sama moga przyspieszyć .... ja przewijak na allegro zamówie czekam na wypłate męża hahaha milunia ty już niedługo i napewno urodzisz :)

Gość milunia123
Coraz bardziej mnie ten brzuch boli, zobaczymy co mi powiedzą na KTG.

Gość DariaN22
no milunia szykuj sie na porodówke :) a ja zakupiłam właśnie przewijak i pościel na allegro bo wypłata przyszła hehehe

Gość MamaOlala
Ciekawe co Milunia na tym KTG ...? może już ją zostawili ... ciekawe. Jest po terminie to całkiem prawdopodobne ,ze została ...

też co chwilę zaglądam czy są jakieś wieści od miluni i anoli....

Gość MamaOlala
Tak Anoli też ! racja! Akina Ty też chyba jesteś w kolejce cooo :-)

Gość MamaOlala
Już mi się wszystkie mamuśki mieszają he he ...trochę nas jest!

tak jestem w kolejce..... ale kiedy mala zechce się pojawić hm... poczekamy do 07 z tego co pamietam jeszcze jedna dziewczyna ma termin na 07.10

byłam na KTG i leżałam podpięta pod kabelki przez 1h!!!!!!!!!!!! I teraz tak mnie kręgosłup strasznie boli ;( pierwszy zapis coś źle wyszedł i dla pewnosci jeszcze 2 razy powtarzali! MASAKRA. Rozwiarcie na 1 palec no ale skurczy brak. W sobote next KTG na 11.

Gość MamaOlala
Bidulko wymęczona jesteś ...ale finał zbliża się ogromnymi krokami ! To może być już w kazdej chwili :-) Pozdrawiam Cię i spokojnej nocki życzę

Co do tych niedrapek, to moja mała miała je na rączkach jakieś 30 sek. Potem je ściągała. Polecam kaftaniki lub pajacyki z wywijanymi rękawkami. Można takie dostać na allegro bez problemu. Potem przynajmniej nie trzeba się martwić, że maleństwo się udusi, gdy złapie niedrapka ustami, a rączki do buzi dzieci wkładają cały czas.

a ja myślałam ze takie KTG to ze 20minut i gotowe.... bedzie dobrze zobaczysz już niedługo a może nawet szybciej niż myślisz....

Gość MamaOlala
Dziewczyny a jak coś zaczyna się dziać to najpierw dzwonocie do swojego lekarza z Lubinowej czy od razu w droge na oddział ? ...jak się ma już skierowanie do porodu...

mi wczoraj lekarz powiedzial, że jak coś się bedzie działo to żeby dzwonić do niego albo do szpitala, zeby wiedzieli i mogli sobie wszystko poukładać bo dużo porodów.

Gość DariaN22
a mi lekarz powiedział że poprostu jak by co to mam jechać do szpitala i tyle

Gość ninak
cześć dziewczyny to ja mam termin na 07.10 (z OM) a z USG na 02,10. ale czytając wasze zapiski coś mi sie nie wydaje, żebym urodziła przed terminem. Jutro o 14 idę do lekarza ( a tak watpił,że sie jeszcze spotkamy w gabinecie przed porodem a tu jednak) , dowiem sie jak tam szyjka, czy czop na miejscu i ile waży moje cudeńko z ruchliwymi nóżkami, mam nadzieje,że może po badaniu coś się ruszy. Dam znać jutro trzymajcie sie dzielnie.

Gość MamaOlala
Może jak "coś" to po nocy nie będę lekarza na nogi zrywac i dryndne do szpitala , a Dr.Ś. dam znać jak juz będę na oddziale...zobaczymy jak to bedzie... Mówił ,ze moge dzwonic o kazdej porze dnia i nocy:-) Usiłuję sobie wszystko jakoś ułozyć , ale myslę że jak sie zacznie to i tak bedę zaskoczona ,że to już...ehh . Chyba wciągnę lody :-) Do jutra

Gość obelix_25.09.11
Ja też mam kolejne KTG w sobotę na 10, niestety mały olbrzym na razie nigdzie się nie wybiera. Waży już 4200 i jeśli sam się nie zdecyduje wyjść do poniedziałku to będą mi wywoływać. Szyjka wciąż zamknięta i nic na razie nie wskazuje na szybkie rozwiązanie, a termin miałam na 25.09.

Gość milunia123
U mnie KTG wyszło ok nie ma skurczy, szyjka skrócona ale wciąż twarda, następne KTG na sobotę o 11.30. Strasznie mnie ten brzuch boli a lekarz powiedział, że dobrze bo to są skurcze przepowiadające i macica przygotowuje się do porodu. Może ruszyć w każdej chwili, a mi zostaje tylko czekanie:)

Gość obelix_25.09.11
No to się napewno spotkamy w poczekalni:) A może nawet na porodówce:) Tak bardzo chciałabym to mieć już za sobą.

Gość obelix_25.09.11
Tylko jak się rozpoznamy:)

Gość obelix_25.09.11
No i anoli 1985, też na sobotnie KTG, chyba że już urodziła:)

Gość MamaOlala
No no a tu ruch od rana ;-) Ciekawe co dziś dzień przyniesie ...może którąś z WAS "ruszy" :-) ... te czekanie ... ehhh. Już wszystkie chcemy tulić nasze maleństwa . Miłego dzionka .

Gość milunia123
Jestem blondynką:) Fajnie by było już urodzić bo ten stres jest coraz gorszy. Ja od dziś zaczynam pić herbatkę z liści malin podobno bardzo pomaga!!!! Chyba wczoraj widziałam anoli 1985 była przede mną na KTG.

Gość milunia123
Obelix ale masz naprawdę duże dziecko:)

Witam przyszłe mamusie:)Mam termin porodu na 5 grudnia zbliża się małymi krokami...Chciałam sie dowiedzieć kiedy oprowadzili Was po oddziale i czy trzeba płacić cegiełke.A dla Swieżych Mam....jak jest w salach 2 osobowych,jaka opieka.Z góry dziekuje za odpowiedz...Jest tu może jakaś przyszła mamusia na grudzień? Pozdrawiam

akina_ bo KTG trwa 20 min, ale u mnie zapisy nieciekawie wychodziły i woleli powtórzyć 2 razy dla pewnosci, ale na szczęscie z małą wszystko ok milunia123 to w sobote na bank się zobaczymy :P no chyba że któraś z nas jeszcze zdąrzy urodzić:) ja mam ciemne włosy za ramiona spięte w kucyk, w spódnicy byłam i takiej bluzce w kolorowe paseczki :D mój mąż miał czarną koszulkę z pumy ja piję liście malin od skonczonego 36 tyg :P one tylko pomagają w samym porodzie, nie wywołują porodu, zawierają dużo prostaglandyn co zmiękcza szyjkę i podczas porodu jest ona bardziej elastyczna, jeszcze do tego łykam olej wiesiołka ma podobne działanie

Gość MamaOlala
Fajnie dziewczyny, że się spotkacie ! No łóżka na porodówce są dwa więc możecie równoczesnie rodzic he he a co do tych liści nie liści i wiesiołków czy jak to tam to jak mają takie działanie tez sobie zakupię :-) Wszystko co może pomóc przy porodzie mile widziane :-) Daria a ty dzis ani słowa ... może już na Łubinowej ? ?

Gość DariaN22
nie nie nie , jeszcze w domu :) jade zaraz po ubezpieczenie :) dalej boli ale daje rade :) czytam tak sobie was i ale wam fajnie ze juz tak blisko macie do porodu :)

Gość milunia123
Widziałam Cię anoli1985 jak wychodziłaś ja z mężem siedziałam i czekałam na wejście po was. U mnie szyjka jest twarda więc herbatka może pomoże a ile tabletek tego oleju z wiesiołka bierzesz???

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się