Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Wiola w ostatnich miesiącach ciąży chodzi się co 2 tygodnie a u niektórych lekarzy nawet co tydzień . Muszą wiedzieć czy z tobą i dzieckiem wszystko ok, czy nic się tam nie dzieję . Ma to swoje plusy, bo jesteś pewna że wszystko jest w porządku i minusy bo trzeba płacić.

Gość 15listopad
no ale jesli jestes pod opieka swojego lekarza to moim zdaniem nie ma sensu chodzic do 2 i ja bym poszla dopiero w dzien terminu..

No właśnie chodzę przecież do swojej gin, teraz co 2 tyg :/ więc dla mnie to tym bardziej bez sensu nieco. Powiem jej ciekawe co ona na to i może faktycznie lepiej abym zapisała się jakby faktycznie się nic nie działo w dzień terminu

Gość Marzec13
15 listopad A od którego tygodnia ciąży można w ten sposób liczyć ruchy dziecka?

Gość Wigilia2012:)
nooo ja juz po wizycie...ufff...na szczeście mam tylko zwiększoną dawke leków a z małą wszystko wporządku ...musze tylko leżec leżec i leżec...tak do 10 grudnia a potem odstawiamy:0 mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku. Asia1004 dobrze ze sie dodzwoniłas i ze jest wporzadku z tymi upławami mam nadzieje ze przejdzie...no i jak kazał leżec i odpoczywac to lepiej tak zrobic :0 a co...teraz poki możemy bo potem nie bedzie na to czasu;)

Gość 15listopad
marzec13 wlasnie tego nie pamietam juz ale chyba jutro bede u poloznej to moge zapytac:)

Gość Marzec13
15listopad Super:) byłabym wdzięczna, bo mój mały potrafi być jednego dnia bardzo aktywny a przez kolejne kilka siedzi cicho:)

Gość 15listopad
marzec13 tez tak mialam:) w sumie nadal mam chociaz bylabym mu wdzieczna jakby sie w koncu zdecydowal wyjsc bo juz sie zaczynam nerwowa robic wszystko mnie drazni :( ehhh... na szczescie jeszcze tylko jutrzejszy dzien bede musiala jakos przetrzymac:)

Gość 15listopad
tak na wywolanie.. rozwarcie mam szyjka przygotowana tylko skurczy nie mam:( mi lekarz powiedzial jak bylam na tej wizycie w 35tc ze jak do terminu nie urodze to na jeszcze jedna wizyte a jak zapytalam czy platna to powiedzial ze niestety tak bo nie ma mozliwosci przyjecia mnie inaczej ale po tej wizycie bedzie wszystko darmowe bo juz z kasy (ktg, porod, czy jakies badania by byly konieczne czy cos) i mam sie nie martwic..

Cholera może on się pomylił, sama już nie wiem. Chyba tam zadzwonić będę musiała.

Gość 15listopad
wiola_130 a do kogo ty chodzisz? no najlepiej zadzwonic na infolinie jak cos nie wiesz. chociaz nawet jak bylam na ktg to mi polozna czy pielegniarka mowila ze po terminie przez 10 dni co 2gi na ktg a potem wywolanie a jak jej powiedzialam ze lekarz mi kazal inaczej to powiedziala ze to tak jak on powiedzial. tylko w sumie ja sie balam bo corke mialam wywolywana 8 dni po terminie i sie fioletowa urodzila i mu powiedzialam bo roznie to z tymi terminami bywa a na usg i innych badaniach bylo ok.. wlasnie przez to zabarwienie skory dostala 9/10 pkt

Ja do nikogo nie chodzę. Zapisałam się na tą 1 wizytę do dr. Ślęczki. Może uważa że wcześniej urodzę ... A podkłady na łóżko jakiej wielości bierzecie, to 60x60 chyba za małe?

Gość Styczniówka
Ja właśnie dziisja w silesii robiłam kolejny maraton zakupowy - naszczęście już niewiele mi zostało do kupienia. Co do podkładów to na łóżko zdecydowanie te największe ja 60x60 kupiłam dla malucha, żeby położyć na łóżko czy przewijak.

Gość 15listopad
60x90 mam i te uzywam i dla dzidzi pod przescieradelko na lozeczko i do porodu:) ehh zapowiada sie kolejna bezsenna noc.. jeszcze tak mi sie wierci i czyms kluje chyba raczkami tak strasznie z dolu ze ała.. hehe a im blizej tym bardziej sie nie umiem doczekac..:) a mial ktos wywolywany porod na lubinowej jest szansa ze po probie oxy wszystko sie rozkreci?

Czy to prawda ,że po oxy skurcze są bardziej bolesne dziewczyny ?

Gość 15listopad
canndy ja mialam pierwsza ciaze wywolywana oxy tyle ze bez zadnych prob tylko od razu kroplowka i nie narzekam.. jak urodzilam corke to od razu zaczelam sie zastanawiac nad drugim:P na niektorych nie dziala od razu ja od 7 mialam podlaczona i skurcze dopiero mi sie zaczely jak wody odeszly, ale wszystko poszlo szybciutko. tylko nie wiem jak bola skurcze przy normalnym rodzeniu. ogolnie to najgorsze byly dla mnie te skurcze zraz przed partymi ale kiedy co i jak to nie powiem bo jak mi wody odeszly mialam 3cm rozwarcia a jak przyszla polozna drugi raz sprawdzic to juz mialam parte i sama zaczynalam pzec bo przynosilo mi to ulge:) wtedy szybko mi rozlozyla lozko do rodzenia i to bylo o niebo przyjemniejsze niz wlasnie te wcesniejsze skurcze:)

Gość 15listopad
wdaje mi sie ze to nie prawda ze sa silniejsze bo przeciez kazdy porod jest inny a jesli jst wywolywany to nikt nie moze wiedziec jak bardzo bolesne by mial bez oxy:) ale moge sie mylic:) ja sie wywolywania nie boje tylko mam nadzieje ze szybko mnie wezmie a nie bede musiala lezec i czekac albo jezdzic kilka dni..

Gość AAAsieq
Dziewczyny dzieki za odpowiedz wracam do czytania forum jak bede miala watpliwosci skorzystam z waszego doswiadczenia, a odnosnie oxy mialam pierwszy porod wywolywany 8 dni po terminie na mnie nie zadzialala szybko bo dopiero po dwoch kroplowkach cos soe ruszylo ale pottem czestosc skurczow byla ogromna bo z minuty na minute malo czasu na zebranie sil na parte

Mnie ruszyło na próbie po niecałej godzinie. A co do skurczy na oxy to ja od wielu dziewczyn slyszalam, ze w porownaniu do bez oxy to jest jazda bez trzymanki. Ja sobie przez przypadek odlaczylam kroplowke przy przechodzeniu na porodowke i juz mi nie podlaczyli. Wtedy o wiele przyjemniej mi sie zaczelo rodzic, ale ciezko stwierdzic czy to dzieki parciu czy braku tej kroplowki. Ale wszystko do przezycia i dla ludzi :) I tez 3 dni po porodzie zaczelam myslec o drugim.

Gość 15listopad
a to jak chwyci to i tak nie odlaczaja kroplowki? to ten test to jest zastrzyk czy kroplowka?

Kroplówka. I nie odłączają.Może zmniejszyła położna kapanie, ale tego nie wiem, bo nie zarejestrowałam :)

Gość 15listopad
to dziwnie ze nie odlaczaja musi byc nie wygodnie.wiem ze pierwszy raz jak mialam to jak tylko wody mi odeszly i zaczely sie skurcze tak mi odlaczyly i meczylam sie juz sama:)

Nie bylo niewygodnie. Nie zauwazalam tej kroplowki do czasu przejscia na porodowke.

Gość mama juz w marcu!
do IwonaAAa:a dlaczego nie polecasz calmy?

Gość 15listopad
a maz moze byc caly czas przy mnie czy dpiero od ktoregos momentu? jak wyglada porod rodzinny?

15 listopad - to twój termin wg. usg ? :) Coś mi się wydaje ,że się spotkamy , bo ja mam termin za 2 dni :) Jak to u ciebie wygląda? Ja nie mam żadnych skurczy, troszkę zaczynam panikować . Chodzisz jeszcze na usg ? ile waży ci maluch ? Tak się zastanawiam ile można przenosić ?

Ze mna Maz byl caly czas, ale mielismy ten komfort, ze bylismy sami na porodowce. Wywoluja najpozniej w 10 dobie.

Gość 15listopad
canndy tak to moj termin:) jutro jade na wywolywanie tj 7 doba po terminie:) ale wydaje mi sie ze juz jutro bede tulic synusia:) u mnie jest wszystko tylko skurczy brak niestety.. na usg juz nie chodze tydz temu mialam ostatnie i waga dziecka ok 3kg, rozwarcie mialam na 3cm, szyjke przygotowana idealnie do porodu tylko ze lekarz powiedzial ze jakby byly chociaz delikatne skurcze to moglby cos zadzialac a u mnie zero wiec zostaje oxy.. magart a to od razu cie dali na porodowa? na tej przedporodowej nie lezalas? co facet ma se wziac? co sie przydaje?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się