Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość gość
Dziekuje serdcznie za odpowiedz. Juz bałam sie ze każą mi karmić na sile piersią. Sama pracuje w służbie zdrowia i wracam szybko do pracy od początku chce odciągać i dawać mleko modyfikowane. Bałam sie ze beda mi narzucać sposób karmienia ale rozwialyscie moje wątpliwości

Gość gość
Do porodu cc w klinice musze miec podklady, ubranka, podpaski, pampersy, chusteczki, klapki, szlafrok, rzeczy do mycia, ewentualnie laktator i butelkę tak? A w ktorym tyg robiono wam cc? Kiedys synka urodzilam w 37 przez cc, terz maly tez ulozony jest pośladkami i tez bedzie cc wczesniej bo uciska na pęcherz plodowy ale jeszcze nie wiem w ktorym dokladnie tyg. Cieszę się ze porod odbędzie sie w lubonowej bo piszecie wiele b dobrych opinii.

Gość gość
Poród do wody Jest możliwy dopiero po wykupieniu pakietu z położną. Całość kosztuje 1000 pln. Jak mi wytłumaczono, tylko dwie położne są wyszkolone w odbieraniu takich porodów, stąd konieczność zaplecenia i "zabookowania " jednej z nich. Ja mam inne pytanie, czy jest jakaś mama która już leży na oddziale? Jakie jest oblozenie? Pokoje pełne ? Zastanawiam się nad wykupieniem jedynki, ale cały czas się waham.

Gość gość iza
Drogie panie. Mam we wrześniu cc w Łubinowej. Jednakze wyszła mi przepuchlina pepkowa, wobec tego mam zapytanie, czy przepuchlina pepkowa powoduje wczesniejsze ciecie? Czy któraś z pań borykała/ boryka sie z tym problemem? Wizyte mam za tydzień a nie ukrywam, że niepokoi mnie to.

Gość gość
Część dziewczyny Ile wcześniej trzeba załatwiać poród w tej klinice. Ja mam dopiero na początek roku Ale boję się ze nie bedzie wolnych miejsc. Jeszcze jedno pytanie jeśli mam mieć cc ze względów zdrowotnych to w tej klinice takie cięcie wykonają na NFZ?

Gość gość
przepuKlina

Gość gość
Ja całą ciąże prowadzę u dr Ślęczki. Mam cc, nie martwie się o miejsce bo skoro jestem jego pacjentką to napewno będę mieć miejsce.

Gość gość
termin planowanej cc ustala lekarz prowadzacy ciazy i nie ma czegos takiego, ze nie ma miejsc. cc jest robiona wg ustalen w dzien i godzinę umowienia.no chyba, ze sa komplikacje jakies, ale tego nikt nie przewidzi. nie umawia sie samemu wczesniej na "miejsce w klinice". a co do przepuKliny to nie mam pojecia, prosze zadzwonic do swojego lekarza i sie dopytac

Gość gość
A które położne odbierają dzieci do wody?

Gość Gość Aneta
Które powiedzą ci jak zadzwonisz i zapytasz :-)

Gość mm_wrzesien
napewno p. Sabina

Gość gość
A czy ktos moze cos napisac z doswiadczenia o porodzie do wody?

Gość Roxa13
Dziewczyny od tygodnia ponad chodzę z rozwarciem na palec, od dwóch tygodni pobolewa mnie brzuszek jak na okres a dalej nic się nie dzieje.... termin mam na 2 sierpnia, najbliższy wtorek ale tak bardzo się boję że przenoszę ciąże...już mi tak źle ciężko, chciałaby już tulić swojego synka... w ogóle im dłużej on w brzuszku tym będzie większy i pewnie cięższy poród... ale pewnie nie ma opcji wcześniejszego porodu na łubinowej? ktoś się orientuje? prowadzę cała ciąże u doktora Witycha... przeraża mnie to, że jeśli nic się nie zacznie samo to dopiero na 9dobę po terminie wywołują...

Też prowadziłam ciążę u niego i z rozwarciem chodziłam od 7 miesiąca, skurcze nie potrafiły się same rozkręcić i wyciszały się po nawet całym dniu regularnych. Doktor zgodził się wcześniej wywołać. W 40t2d zgłosiłam się do szpitala, oksytocyne miałam podpiętą dosłownie 20 min i rano córa była ze mną. Także jest taka opcja ale lepiej poczekaj aż samo się zacznie. Oksy to nic miłego.

Gość gość
Dziewczyny, mam ustalony termin na cc na 18.08, chodzę prywatnie do ginekologa, który pracuje na Łubinowej. Kazali mi się umówić na wizytę z Anestezjologiem, dobra ok..ale za co ja mam znów płacić 150zł, skoro oni mają też umowe na nfz?

to teraz w 9tej dobie po terminie każą sie stawiać? 2 lata temu w 7mej, a do 9tej to już cc robili jak nie szło inaczej. swoją drogą ja z rozwarciem na palec chodziłam od 36 tygodnia, a urodziłam po 3 dniach wywoływania w 9ty dzień po terminie własnie na łubinowej. Kolezanki polecają długą ciepłą kąpiel w wannie i po niej sex. ja niestety nie mam wanny, wiec nie probowalam, ale może Tobie sie uda dzieki temu wczesniej:P

co do anestezjologa to tez mnie to wkurza, ale przed cc to jakos wiadomo, ze no ..taka konsultacja powinna sie odbyc, a czy platna czy nie to już nie zmienimy. natomiast nie podoba mi sie, ze jesli chce zzo to tez mam isc na taka, a potem anestezjolog moze byc zajety i Ci nie poda znieczulenia i tak.. na szczescie 2 lata temu bylam, zaplacilam te 150zl i zzo dostalam przy porodzie (pamietam jak wtedy dziekowalam Bogu za tą konsultacje, ze nie musze jeszcze tej rozmowy odbywac w tych bólach), ale teraz nie wiem czy sie decydowac czy po prostu jak bede chciala to sie poswiecic i za darmo odbyc konsultacje "na żywo"

Dziś cała noc miałam skurcze ale się wyciszyły oczywiście... no zaczekam do terminu do wtorku... jeśli nie urodzę to w środę mam przyjechać do lekarza to zobaczymy co powie... wiem, że po oxy to też nic miłego więc już mam mętlik... ale boję się że jeśli i tak miało by się skończyć wywoływaniem to wolę wcześniej... ja byłam na tej konsultacji i faktycznie 150zł się płaci... byłam mimo, że wolałabym uniknąć ZZO ale mój doktor tak mówił że to obowiązkowa konsultacja...

Mi dr.Witych nic nie mówił na temat obowiązkowej konsultacji, ba sam zaznaczył,że w razie co zrobią wywiad przy porodzie :) ja jednak odbyłam,żeby mieć z głowy. ZZO i tak nie zadziałało więc... A czy do CC w styczniu będę musiała robić znowu konsultację? Rodziłam w tamtym roku, nie trzymają żadnych papierów tam?

Gość gość
dziewczęta ile teraz bierze dr Koza za wizytę? musze umówić się na badania prenatalne i chciałabym wiedzieć .

Gość outa
180 zł bierze ale nie wiem czy jak extra prenatalne to on chyba odsyła do innej kliniki. Mam cc w pon ktoś jeszcze? ;)

Gość gość
Mam jeszcze resztki nadziei że ne dotrwam do środowej wizyty ;-)

Gość Roxa13
Mam jeszcze resztki nadziei że nie dotrwam do środowej wizyty :-)

Dziewczyny próbowała któraś pić olej rycynowy?? Trochę mam obawy... póki co łykam wiesiołek i piję herbatkę z liści malin bo to bardziej ma wspomagać poród jak już się zacznie niż wywołać... o olejku nigdy nie myślałam ale lekarz mi tak doradził i sama nie wiem :P trochę się boje jaki po nim będę miała efekt :P

Gość gość
osttanio podrożało właśnie na 180 ;)

Gość mm_wrzesien
Ale to uprzedzał jakos wcześniej czy cos ? Zawsze mam Zgodne , wziąć wiecej następnym razem Czy co? Czemu podrożało ??

Gość gość
Ja wypilam lyzke oleju rycynowego przed 2gim porodem 5 dni po terminie. Nie przeczyscilo mnie w ogole. Za to rodzic zaczelam po 4 h. Przy czym ja bole mialam od ponad tygodnia a czop odchodzil garsciami wiec rownie dobrze moglo sie samo zaczac, ale ja mysle ze to jednak wplyw rycyny ;) Oksytocyne mialam podana na wywolanie 1 go porodu i gdy zas zajdzie koniecznosc to wypije nie jedna butelke rycynowego byle nie dostac kroplowki.

Gość gość
Po raz drugi bede miala cc, ale po raz pierwszy w lubinowej. Czy któraś z pan doświadczonych w porodach w tej klinice byłaby uprzejma napisac jak wygląda caly przebieg w dniu planowej cc ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się