Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość henna na włosach

Mam pytanie czy jak na kłada sie tą ziołową henne na włosy

Polecane posty

Gość henna na włosach

to czy one mają być mokre czy suche. uprzedze pytanie na opakowaniu nie pisze dziekuje za pomoc

Gość Elko 34
mokra

Gość Elko 34
sucha

Gość Elko 34
pół na pół

Gość Elko 34
nie wiem :(

Gość henna na włosach
no tak ja jednej rzeczy nigdy nie zrozumie czemu wy jesteście tacy dziwni wy zawsze wszystko wiecie ja pytam poważnie

Gość Elko 34
jedna z tych odpowiedzi jest jak najbardziej prawdziwa :P

Gość henna na włosach
hej🖐️

Odpowiedziałam ci już na zdrowiu - henne się kładzie na umyte, suche włosy. Polecam lekture: www.hennaforhair.com

Gość cccccccccccccccc
Witam:) Ja dawałam na lekko wilgotne,niemyte włosy(tzn myte dzien wczesniej).Ja mam włosy bardzo długie wiec na suchych trudno mi rozprowzdzic farbę.Potem na głowę reklamówke i na to ręcznik.pamiętaj jak dobierasz kolor,to licz ise z tym że wychodzi ciemniejszy niż na opakowaniu,niemniej po hennej włosy miałam super(nie pierwszego dnia bo były twardsze:) ale potem wizualnie ich objętość była wieksza:)Pozdrawiam

Gość cccccccccccccccc
No i pamietaj po zastosowaniu henny nie wolno Ci przez jakiś czas farbować lub używac zwykłej farby lub szamplonu koloryzujacego bo bolor włosów może wyjść mocno niezamierzony;)

z henna to jest tak jak z kremem do twarzy. Kremu nie nakłada się na nieoczyszczoną, mokra buzie prawda? Dokładnie taka sama zasada obowiązuje przy hennie. Dodatkowo henna lubi kwaśne środowisko, więc powinno ją się rozrobić z odrobiną ciepłej (nie gorącej, bo w gotrącej wodzie henna umiera) wody i np. z sokiem z cytryny. Po rozrobieniu jej z wodą i sokiem odstawiamy hennę na cała noc pod przykryciem, albo na 2 h w ciepłe miejsce (np karloryfer) - bo hennie albo sprzyja czas, albo ciepło. Ważne jest też, żeby kupić dobrą hennę - czystą, bowiem u nas dostępne są mieszanki bardzo często podrasowane chemią np. PPD. w zależności od kolory jaki chcemy uzyskać hennę (HENNA MA TYLKO JEDEN ODCIEń - RUDY. Wszystko inne co się nazywa henną brązową, mahoniową, blond - HENNą NIE JEST!) można mieszać z Indygo i z Amlą - które rozrabia się inaczej niż hennę. To tak w wielkiem skrócie...:)