Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkująca pływaczka

Czy pływanie pomoże mi schudnąć?

Polecane posty

Gość poczatkująca pływaczka

Odchudzam się od 3 tygodni, trzymam dietkę i ćwiczę.Od 2 tygodni chodze tez na basen:) Czy pływanie wyszczupla?Na jakie partie najbardziej dziala - chodzi mi o pływanie żabką, bo tylko tak umiem ;)

Gość nie no trzymajcie mnie
Pływanie odchudza najbardziej ... :D

Gość magduuunia19
Witam o pływaniu mogę coś powiedzieć............. No wiec same plusy.Jesli o mnie chodzi to idealnie modeluje nogi - własnie styl klasyczny (popularna żabka). Ale pływać musisz min 30 min, w takim średnim tempie to ok 1000m. Najlepiej 2-3 razy w tyg. Pozdrawiam i życze szybkich efektów.

plywanie to najlepsza forma sportu dla osob z duza nadawaga, praktycznie na kazdym basenie organizowany jest wodny aerobic. w wodzie jestesmy kilka razy lzejsi jest mniejszy nacisk na nasze stway a ponadto opor wody stanowi wieksza przeszkode co sprawia ze spalmay wiecej kalorii . plywanie tez jest swietne modeluje cale cialo ;)

Gość zanetka_a
ciekawe jak się mam pokazać na basenie w stroju kąpielowym.?!

Gość do zanetka_a
normalnie... kupić sobie jednoczęściowy kostiom jakiejś pływackiej firmy np. arena ( chyba taka jest ) i się wstydzić ... raczej nikt nie jest na tyle debilem by celowo nurkować by zobaczyć jaka jesteś pod wodą a najlepiej iść na basen o 6-7 ... byłam raz i na basenie byłam z 3 osobami ....a był moment że bylam sama na olimpijskim ...

Gość do zanetka_a
i się nie wstydzić .. najwazniejszego słowa nie wstawiłam

Gość ettena
naprawde plywanie pomaga w odchudzaniu , nie stosuje zadnych diet , jem 3 posilki dziennie z tym ze po plywaniu wieczorem wypijam tylko herbatke sprobujcie naprawde warto

Działa, działa! Ja pływam 2 razy w tygodniu żabką i na plecach, bo tylko tak umiem, i już czuję się lżejsza, zrelaksowana i smuklejsza. Do tego sauna raz na tydzień i jest super:)

plywanie jest super.od stycznia do maja przy codziennej dawce plywania ok.godziny i troche lzejszym jedzeniu mialam na wadze 7 kilo mniej.potem mialam maly dolek i przestalam chodzic ,ale od tygodnia znowu plywam regilarnie i znowu czuje sie super.

Gość cuba_76
pływanie bardzo mi pomogło w odchudzaniu połączona z dietą daje naprawdę super efekty gdy zaczynałem 2,5 mc temu ważyłem 93,6 dziś to 78,9 :) jestem średnio na basenie 15-16 razy w mc i pływam zawsze nie mniej niż 1000 m na początku zajmowało mi to ok 30 min dziś mieszczę się 22 a przy tym poprawiłem sylwetkę i mięśnie stały się widoczne więc nie ma co czekać to naprawdę działa

Gość Pływaczek
Jestem facetem i jeśli chodzi o mnie to może brzuch nie stał się nagle kratką ale zbędne oponki znacznie spadły :) chodząc bardzo często - czasem po 5 razy w tygodniu czułem i brzuch ale odzywa się bark i muszę bastować... kraulem też pływam choć może mistrzem nie jestem :) ale da radę się nauczyć - idziesz do ratownika albo szkoły pływania - mówisz że chcesz się nauczyć i tyle... najlepsze indywidualne oczywiście zajęcia ale to więcej na pewno kosztuje. I nie ma oszukiwania typu aqua aerobik z 50 osób gdzie się można schować... jak się uczyłem pływać wychodziłem z basenu pocąc się... ale byłem diabelnie zadowolony :) pływanie angażuje wszystkie mięśnie więc to bardzo zdrowa forma ćwiczeń - aczkolwiek sugerowałbym nie tylko samą żabkę - może chociaż dołóż grzbietowy... poszukaj kilku basenów w swojej okolicy - na przykład na http://www.iplywamy.pl a potem wybierz ten który jest dla Ciebie najprzyjemniejszy... ja zmieniałem baseny aż znalazłem taki w którym po basenie sobie chodzę do sauny (mam w cenie karnetu) więc warto przyjrzeć się ofertom różnych obiektów... fajne są karty benefitu czy innych systemów - pracodawca pokrywa część kosztów... i nie ma co się przejmować czy w kostiumie się wygląda grubo czy chudo - mało kto przychodzi na basen by popatrzeć na dziewczyny/kobiety - i tak większość czasu są pod wodą więc nie ma co oglądać więc na to zupełnie nie zwracałbym uwagi... bardziej wstydziłbym się wyjść w bikini na plaży potem niż z obawy przed kąśliwymi uwagami rezygnował z basenu :) trzymam zatem za wszystkie Panie kciuki i życzę wytrwałości w kształtowaniu sylwetki - i to nie dla drugiej płci tylko dla czystej własnej przyjemności i satysfakcji ze zdrowia :)

Gość khjdfbvlhbv
Chciałam powiedzieć, że nie ma co sie wstydzic basenu poniewaz tam są ludzie tak różni ze na prawde nikt nie zwroci uwagi konkretnie na ciebie. tam są i grubaski i osoby starsze a kazdy plywa i zajmuje sie soba. Prosze takze nie dac sobie wmowic ze plywanie nie odchudza. Kazdy sport i ruch jest lepszy niz siedzenie w fotelu! Kazdy!! Nigdy nie widziałam zawodowego pływaka ktory bylby grubcio. Ja wybrałam basen poniewa lubię pływac a nie lubię np. biegac gdy zar leje sie z nieba. We wszystkich cwiczeniach chodzi przede wszystkim o wytrwalosc. Pozdrawiam.

Gość Olcia Dubicka
Pływanie wspomaga odchudzanie i podczas odchudzania działa całe ciało, poz tym letnia woda w basenie dodatkowo wspomaga odchudzanie. Ale pamiętaj że to tylko wspomaga, samo pływanie nie da dużych efektów. Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Zdecydowałam się po tym jak zobaczyłam że tabletki zostały przetestowane przez głównego inspektora sanitarnego i dopuszczone do obrotu w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle.

Gość alexaaaa91
Hey, ja chodze na basen regularnie od 3 tygodni, pływam raz żabką raz kraulem, na zmiane przez 45 min bez przerwy. Mniej jem , unikam słodkiego i dzisiaj wchodzę na wagę i 6 kg mniej ;) Basen wyszczupla !!!

Gość gość
Ja schudłam 35 kg w 4 miesiąc e.z tym ze pelne treningi plywackie sobie robilam.cala podstawowke i liceum trenowalam wiec technika ok .a po porodach baleron.na szczescie teraz juz w porzadku.

Gość Ewa Korońska
Dzień dobry, na 100% pływanie doskonale wpływa na chudnięcie, a do tego poleciłabym wspomaganie w postaci ultranowoczesnego suplement u diety AquaSlim Sport w formie skoncentrowanego płynu o unikalnym składzie http://www.aquaslim.pl/produkty/aquaslim-sport-,3,dzialanie,e szybko uzyskasz doskonałe samopoczucie i piękną sylwetkę Ewa Korońska Online Ekspert AquaSlim

Gość gość
Ja zawsze w ziemie przybieram kilka kg i co roku na wiosnę zaczynam pływanie by je zrzucić. Jak mieszkałam w Polsce nie chodziłam na saunę, teraz po basenie chodzę, ale nie długo. Niezbyt dobrze czuję się w saunie. Najważniejsze że czuje się lepiej po basenie, chudnę i mam lepsza kondycję. Choć od razu po pływaniu kiedy wracam do domu jestem niemiłosiernie zmęczona. http://www.porady40latki.pl/szybko-skutecznie-odzyskaj-siebie

Pani Ewo, a czy ten suplement diety Aqua Slim można stosować z jakimś innym suplementem? czy to raczej wykluczone?

Gość Samochodziara222
a czy po Aqua Slim można prowadzić samochód?

Witam! Droga 'miśka999', jako Online Ekspert marki AquaSlim zalecam konsultację z lekarzem/dietetykiem, który posiada specjalistyczną wiedzę w tym temacie i udzieli Pani informacji na ten temat. Pozdrawiam, Agnieszka Domańska Online Ekspert marki Aqua Slim

'Samochodziara222' suplement diety AquaSlim nie jest lekiem, a więc można go bezpiecznie stosować i prowadzić auto. Pozdrawiam, Agnieszka Domańska Online Ekspert marki Aqua Slim

Gość gość
ja schudlem ponad 50kg bez specjalnych cwiczen. jesli ktos chce to chetnie pomoge

Gość gość
"Gość" a powiesz w jaki sposób?

Gość gość
pływanie pomoże na wszystkie, jedna z lepszych i zdrowszych aktywności!

Gość gość
Pływanie powoduje zatrzymywanie podskórnej tkanki tłuszczowej na skutek obniżania się temperatury ciała jest to reakcja samoobronna organizmu która ma chronić przed wyziębieniem,nie mniej jest to wskazana forma aktywności ze względu na to że ciało staje się jędrne skóra grubsza a kalorie są spalane,jeżeli jednak chcesz schudnąć to powinnaś zmienić nawyki żywieniowe i dodać inny sport,fitness.bieganie intensywne marsze lub rolki(bardzo rzeżbią pośladki i uda)nie rezygnując z pływania,radzę pływać na zmianę jedną długość najszybciej jak się da drugą powolutku po uprzednim rozpływaniu ok 4 długości.Powodzenia! Trener pływania

Gość gość
chetnie powiem w jaki sposob. moj mail to piotrr510@gmail.com

Gość jolka189
Jasne ja do swojej kuracji z suplementem African Mango http://szczupla-kobieta.pl dołączyłam właśnie pływanie raz w tygodniu;) Chudnę ładnie bo w 2 miesiące 16kg;)

Gość Marcia122
A czy po suplemencie aquaslim można bezpiecznie uprawiać seks ze zwierzętami?:)