Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leonora

Czy na spowiedzi trzeba powiedzieć, że się wzięło komunie bez spowiedzi?

Polecane posty

A wiecie może, jaka będzie reakcja księdza, jeśli zaczne zgodnie z prawdą \"ostatni raz byłam u spowiedzi 2 i pół roku temu...\" ? :-o :P

Ksiedza to nie rusza, kiedy ostatnio bylas u spowiedzi (chyba ze trafisz na idiote). Powinien sie cieszyc, ze w ogole zdecydowalas sie wyspowiadac. Moze cie ew. zapytac, dlaczego mialas tak dluga przerwe- moze, ale nie musi.

No wiesz reakcja księdza może być różna, jeśli jest to parafia mała np wieś, gdzie zazwyczaj ksiądz zna wszystkich to może \" strzelić \" małe kazanko:-) ale to oczywiście nie jest regułą. Myślę, że to zależy też od samego księdza, jego charakteru, doświadczenia itp. W każdym razie nie powinien on być niegrzeczny czy niemiły bo w końcu jednak zdecydowałaś sie na spowiedź, a jako to mówią lepiej późno niż wcale. Ja ze swej strony życzę Ci Wesołych Świąt. A co do pytania czy trzeba powiedzieć ze sie wzięło komunię bez spowiedzi to Trzeba! Pozdrawiam

Heh, nie było tak strasznie jak myślałam :) Tak jak, pisaliście, pozytywnie zareagował, że wreszcie zdecydowałam się przyjść :)

Aga napisała-.\"Ksiedza to nie rusza, kiedy ostatnio bylas u spowiedzi (chyba ze trafisz na idiote). Powinien sie cieszyc, ze w ogole zdecydowalas sie wyspowiadac.\" Coś Ci sie pomyliło idąc do spowiedzi nie robisz łaski księdzu ze raczyłaś łaskawie przyjść ,chociaż może niektórzy tak uważają ,ale po to aby się pojednać z Bogiem a ksiądz jest tylko pośrednikiem .:)