Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hantelki

Z jak cięzkimi hantelkami ćwiczycie?

Polecane posty

Gość hantelki

Chcę kupić hantelki - głównie by ładnie wymodelować ramiona i ujędrnić piersi i mięśnie klatki piersiowej.Nie wiem jednak jak cięzkie wybrać,myślicie,że po 1.5 kg każdy będzie w sam raz? Dodam,że nie zależy mi na mięśniach ale raczej na wymodelowaniu tych partii ciała i wyszczupleniu.

Gość lalamido z krzesła
im mniejsze obciązenie a wieksza ilosc powtorzen, tym szybciej sie traci tkankę tłuszczowa. jesli kupisz hantle z duzym obciazeniem (1,5 kg to duzo na kobiete) i zrobisz pare powtorzen, to wyrobisz miesnie. polecam 0.5 albo 0.75 kg i 3-4 serie z powtorzeniami (to juz zalezy od Ciebie)

Gość vcder
17 kg ..Zaczynałem od mniejszych..Mam jeden hantel 17 kg..

Gość chips
1,5 kilowe beda w sam raz..ja tez takie mam :-)

Gość kigmjnikgjmr
ja zaczynalam od 2kg, tak polecil mi sprzedawca

Węszę, że jesteś dziewczyną/kobietą i chcesz zadbać o figurę, więc szczegóły masz na poniższej www w t. \"Obciążenia statycznr i dynamiczne\" !,5kg dla dziecka będzie za dużo , a dla dorosłego za mało, ale to rzecz względna, uzależniona od wielu czynników, które znajdziesz na www. Osobiście radziłbym ekspaner(rozciągliwe gumy stawiające opór) Powodzenia, napisz.

Gość hantelki
Ja wczesniej ćwiczyłam z dwoma butelkami wody mineralnej czyli wlasnie jakies 1.5 kilo,a le ostatnio jak wzięlam w sklepie do ręki to wydało mi sie to jakies cięzkie.Chyba kupie takie kilogramowe a po prostu będe robić więcej powtórzeń, jak myślicie?

Gość hantelki
Piesku :) Jestem kobietą, mam 25 lat, mierzę 1.65 a ważę 60 kilo :( Myslisz że takie kilogramowe będa ok?

Gość vcder
a dla mnie 1 kg ? Byłoby ok?Musiałbym sie przestawić..

Cos Ty 1kg sa za male!Tzn jak na poczatek to tak ale nie potem jak juz bedziesz dluzej cwiczyc.Ja cwicze na silowni juz 7 miesiecy i wszystko robie 3 lub 5 kg.I nieprawda ze jak bede cwiczyc wlasnie takimi obciazeniami to wyrobisz sobie miesnie.Smichu warte.Smiac mi sie chce jak np niektore dziewczyny myslicie ze jak pocwiczycie chwilke ciezarkami to wam sie miesnie wyrobia.ja od tej pory co cwicze mamladnie zarysowane miesnie i nie sa sflaczale tylko ladnie napiete!

Gość vcder
laski z miesniami wydaja mi sie aseksualne..Tak na marginesie.. Gdybym był kobieta to chyba bym wogole nie cwiczyl z hantlami..Chyba ,ze jakies sklony..

Heheh prosze Cie nie rozsmieszaj mnie.Nie chodzi mi o miesnie.Czy laska ktora cwiczy na silowni hantelkami 3 kg moze wyrobic sobie miesnie tak jak fitneski???Przeciez to jest niemozliwe!Nawet zeby cwiczyla rok nigdy sobie tak nie wyrobi miesni.A pozatym lepiej chyba wyglada ladnie wyrzezbiona reka niz np flak?? A Ty ciekawa jestem jak wygladasz??? Odezwal sie taki,,,

Gość lepsze laski
z obwislymi ramionami, ktore o siebie nie dbaja i sa sflaczale nawet jak w miare szczuple:P kazdy ma swoj gust:) ja mam lekko zarysowane miesnie na calym ciele. Na szczescie moj facet jest bardzo umiesniony,dlatego ja nie wygladam dla niego aseksualnie :) po prostu jestem ambitna i o siebie dbam:) a dla metroseksualnych moge byc aseksualna albo meska:P

Gość vcder
Mow co chcesz..Mnie to nie kreci..

Gość vcder
mi sie kobieta kojarzy ze słaboscia..MOze jestem dziwny ,ale bardziej mnie kreci taka ktora byłaby słabsza na rece.. Mialem kiedys w podstawowce taka laske ktora rzucala pilka prawie tak daleko jak chlopcy i najdalej ze wszystkich dziewczyn Myslałem ze zwymiotuje..

Gość vcder
dokładnie..Dlatego modelkami nie zostają umiesnione laski..BO wiekszosc ma gust taki jak ja ..NA szczescie..

Gość niskie dziewczyny też nie
zostaja modelkami a są słabe z reguły, jak to wytłumaczysz?

Gość lepsze laski
tak modelki z reguly maja niedowage wiekszosc z nich jest niedozywiona... ok, ale o gustach sie nie dyskutuje. gdyby wiekszosc wolala modelki, to by kobiet dla facetwo nie starczylo, Hmm i jeszcze jak czesc modelek umiera na anoreksje... Masz swietny gust i nie bedziemy o nim dyskutowac :D

Gość Bangles
w pelni zgadzam sie z vcder. Umiesniona kobieta = aseksualna kobieta. I co to za bzdury niektorzy wypisuja, ze 5kg hantlami nie wyrobisz miesni? To jakie maja byc hantle? 50kg?

Gość vcder
mi tez sie podoba..NIskie moga być fotomodelkami..Kto powiedział ,ze modelka musi byc chuda..?TE z w wybiegow moze..

Gość panowie
wydaje mi sie, ze autorce nie chodzi o wyrobienie sobie bicepsów jak u Pudziana....

Gość vcder
2 kg ..Tyle maksymalnie powinna podnosic kobieta. jedną reką..

Gość lepsze laski
nie ma takiego zawodu jak fotomodelka. mozesz to sprawdzic :P nie widzialam jeszcze szczuplej modelki, tylko chude niestety. szkoda ze kobiecosc dla niektorych to slabosc i niezaradnosc

Gość vcder
Ktos pisal o sflaczałych miesniach i to cos złego ?Zalosne..My wlasnie lubimy jak sa sflaczałe..Chyba zwymiotowałbym gdybym dotnal reki dziewczyny ,a ta byłaby twarda..

No chyba nie dwoma:))).A jesli chodzi o 2 kg to jest w sam raz:)

Gość vcder
nie znam sie ..Ale w magazynach dla kobiet mozna zobaczyc takie co są grubsze niz te z wybiegu..Nie maja nadwagi ,ale moga byc niskie..

Gość skoro o gustach sie nie
dyskutuje to po co wciąż o tym dyskutujecie?

Gość vcder
ja podnosze 17 kg i tyle mi wystarczy..